avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Activitate Zamfir Cristian

Activitate Zamfir Cristian

Răspuns la discuția CONTRACT DE DONATIE
daca mama ta este in deplinatatea facultatilor mintale iti poate facae un contract de vanzare cumparare pe apartament fiind apoi aproape imposibil de rupt acest contract
Răspuns la discuția SENTINTA DEFINITIVA
pot cadea la o intelegere cu dumneavoastra sau se poate sa va opreasca o cota parte din salariul lunar in cazul in care instanta este de acord.
in cazul in care sunteti propietar al unui bun si la aprobarea instantei atunci puteti fi executat silit bunul respectiv fiind scos la licitatie iar suma obtinuta sa fie platita firmei respective
Răspuns la discuția succesiune
pot avea drepturi acestea fiind in functie de modul in care tatal dumneavoastra a dobandit proprietatea in trecut, daca el a dobandit proprietatea printr-o mostenire sau sau a dobandit-o succesoral atunci fratii lui pot avea drepturi la ea.
in cazul in care el a cumparat acest imobil cu sotia , ei nu au nici un fel de drepturi
Răspuns la discuția buna ziua
nu sunteti obligat sa taiati pomul atata timp cat pomul a fost plantat inainte de constructia casei, puteti taia decat crengile ce traverseaza constructia vecina sau puteti permite vecinilor sa faca acest lucru daca ii afecteaza cu ceva
Răspuns la discuția Geamuri fata de vecin
puteti merge sa epuneti o sesizare dar puteti merge si pe calea tribunalului , dar nu cred sa aveti vreo sansa de reusita atata timp cat geamurile sunt facute de foarte mult timp, chiar daca el le-a inlocuit cu altele noi avea acest drept.
in cazul in care a fost facut altul nou fara aprobarea dumneavoastra deabia atunci puteti avea sansa de castig iar cel mai simplu se face o sesizare in cadrul primariei iar ei vor lua masurile de rigoare dand o amenda sau chiar obligandul la readucerea ca mai inainte a imobilului
parerea mea este ca cel mai bine sa cadeti la o intelehgere cu vecinul si sa rezolvati tacit aceasta problema
nu are nici o sansa sa faceti vreo contestatie
Răspuns la discuția contract comercial
CONTRACT DE COLABORARE

Data:................ Numar: ............

1. PARTILE CONTRACTANTE

SC ENGINE PART SRL cu sediul în .............................., str. ....................... nr. ......., ap. .........., judetul ........................, înregistrata la Registrul Comertului sub numarul .........................................., având cont de virament numarul ....................................... deschis la BANCA ......................................... existând si functionând potrivit legislatiei statului românesc, reprezentata de ........................................ cu functia de ..........................., cetatean român, posesor act identitate ............................., în calitate de VÂNZATOR,
si
..........................................................cu sediul social în ....................., str. .................................................. nr. ........., judetul ........................... , înregistrata la Registrul Comertului ............................. sub numarul ......................................, având cont de virament numarul……….. deschis la………........…...., existând si functionând potrivit legislatiei statului românesc, reprezentata de ……………................................, cu functia de…............…., cetatean ………........, posesor act identitate……...............................……....., în calitate de CUMPARATOR , au convenit sa încheie prezentul contract de vânzare-cumparare, în urmatoarele conditii:



2. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1.Comertul cu piese de schimb si accesorii pentru autovehicole, remorci si semiremorci de orice fel , pe toata durata contractului.



3. PREŢUL

3.1.Preturile la care vânzatorul livreaza produsele cumparatorului vor fi cele stabilite de ambele parti la data emiterii facturii.
3.2.Preturile la care vânzatorul livreaza produsele cumparatorului mai pot fi calculate si pe baza unei oferte anterioare.



4. PLATA ªI MODALITAŢI DE PLATA

4.1.Plata se va efectua prin ordin de plata, fila CEC sau numerar, conform facturilor comerciale emise de vânzator în acest scop.
4.2.Plata se va efectua la ridicarea sau livrarea mârfurilor cu excep t ia cazurilor în care ambele par t i au stabilit un termen de plata mentionat în “ Fisa clientului”.
4.3.Cumparatorul garanteaza plata printr-o garantie bancara, bilet la ordin sau fila CEC cu mentiunea “fara protest”, in favoarea vânzatorului.







5. PENALIZARI

5.1.În cazul nerespectarii termenului de plata stabilit, cumparatorul se obliga sa plateasca penalizari de...................pe zi pentru platile întârziate.
5.2.Firma Engine Part nu mai înstiinteaza în mod special cumparatorul despre efectuarea facturii pentru penalizari.


6. LIVRAREA BUNURILOR

6.1.Bunurile se ridica de catre cumparator din magazinele firmei Engine Part, sau se livreaza contra cost de catre vânzator la adresa stabilita în “Fi s a clientului”.
6.2.La cererea expresa a cumparatorului, expedierea marfurilor se poate face s i în regim de curierat rapid, cheltuielile fiind suportate de catre cumparator.


7. ACCEPTAREA BUNURILOR

7.1.Cumparatorul poate refuza la primire bunurile care sunt deteriorate, având la dispozitie 2 zile lucratoare pentru returnare.



8. GARANTII

8.1.Vânzatorul garanteaza calitatea produselor comerciale notificate în „Certificatul de garantie” înmânat cumparatorului la încheierea contractului de colaborare.



9. SECRETUL COMERCIAL ªI KNOW-HOW

9.1.Fiecare parte contractanta se obliga sa nu divulge unei terte persoane sau sa nu foloseasca, cu exceptia situatilor impuse de acest contract, nici o informatie de natura confidentiala, ca de exemplu: informatii tehnice, comerciale, know-how, structura de pret, informatii administrative. Acesta interdictie îsi pastreaza valabilitatea si dupa încetarea prezentului contract.


10. MODIFICAREA CONTRACTULUI

10.1.Prezentul contract nu poate fi modificat decât în scris, dupa în t elegerea ambelor par t i contractante consemnata într-un act adi t ional.



11. REZILIEREA CONTRACTULUI

11.1.Prezentul contract se reziliaza fara a fi necesara interventia unei instante judecatoresti în cazul în care oricare din parti nu îsi executa o obligatie considerata esentiala pentru acest contract.
11.2.Rezilierea contractului poate avea loc prin acordul comun al celor doua parti contractante, printr-un act aditional.
11.3.Partea care invoca rezilierea contractului va notifica în scris celeilalte parti cauza de încetare cu un preaviz de 15 zile.
11.4.În perioada preavizului cumparatorul se obliga sa îsi ridice toata marfa comandata si sa achite toate facturile emise de catre vânzator.





12. NOTIFICARI

12.1.În întelesul prezentului contract, orice notificare adresata de o parte celeilalte parti, va fi valabil îndeplinita daca va fi transmisa în original acestei ultime parti la adresa mentionata în acest contract.



13. LITIGII

13.1.Eventuale litigii care s-ar putea ivi în legatura cu acest contact vor fi solutionate pe cale amiabila, iar daca partile nu cad de acord, vor fi solutionate de instantele de judecatorie de pe raza sediului social al firmei Engine Part.



14. FORTA MAJOR A

14.1.Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca, în conditiile legii, cu cerinta notificarii partenerului contractual în termen de 15 zile de la aparitie.
14.2.Orice eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil, aparut dupa încheierea contractului si care împiedica partile sa execute total sau partial obligatiile contractuale, va fi considerat forta majora.



15. DURATA CONTRACTULUI

15.1. Prezentul contract se încheie pe o perioada nelimitata.



16. PREVEDERILE FINALE

16.1.Prezentul contract intra în vigoare de la data semnarii lui.
16.2.Cesionarea contractului este posibila numai cu acodul scris al ambelor parti.
16.3.Prezentul contract se încheie într-un numar de doua exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractuala.
16.4. La acest contract se anexeaza „Fisa clientului”.



Vânzător Cumpărător
............................. ...............................


Firma ENGINE PART SRL Firma .......................................
Răspuns la discuția drept de proprietate sot/sotie
aveti aceleasi drepturi daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei
Răspuns la discuția viol
ati dat o declaratie aiurea parearea mea este sa cereti parerea unui avocat
Răspuns la discuția Intrebare pentru juristi
ccm -cauza complet minori