Pentru suprafețe sub 4mp se întocmește carte funciara? Am de vandut un ap. cu 2 camere care are și o boxa la subsol in suprafață de cel mult 4mp. In contactul de V-C anterior această boxa a fost trecută ca un act adițional la contract. Acum pt. a o vinde notarul solicita și intocmirea de carte funciara pt această boxă cu toate că ea nu se vinde distinct.
Doresc să închei o declarație notarială in Romania că voi renunța la moștenirea din Germania in schimbul unei sume de bani care să îmi fie trimisă în cont in 2 săptămâni de la încheierea declarației. Este posibila încheierea unei astfel de declarații ?! Ce se întâmplă dacă nu primesc banii in intervalul acela de timp? Se poate considera acea declarație că fiind nulă?!
Când am promovat pe un post superior și mai bine plătit am primit un salariu brut. După 3 luni acel salariu mi.a scăzut deoarece în grila de unde am promovat era trecută o anumită treaptă care trebuia menținută doar 3 luni. In CCM lucrul asta este trecut. In Anexa la CIM mi.a fost trecută acea scădere cu pixul pe care eu l-am semnat. Întrebarea mea este: Este legal sa îmi scada salariul odată castigat?
Alta întrebare: este legal sa existe și să se mențină diferente de salariu pt angajați pe același post cu aceleași atirbutii? Societatea plătește spor de vechime separat aplicat la sal. brut.
Care este pedeapsa maxima ce se poate acorda unui minor de 16 ani care a savarsit fapta de tentativa de omor? Pe langa *școala de corecție* se poate acorda si puscarie dupa implinirea varstei de 18 ani? Precizez ca nu are alte antecedente.
Exista urmatoarea situatie:
In urma dezbaterii succesiunii s-a ajuns la urmatoarea situatie: eu detin 1/4 dintr-un imobil, sot supravietuitor 2/4 din imobil si o alta ruda celalalt sfert. Aceasta ruda doreste sa ma despagubeasca pe mine si cu sotul supravietuitor sa ajunga la o intelegere pentru cota lui. Imobilul a fost cumparat in 2009 cu 65000 euro. Eu doresc sa fiu despagubit cu 20000 euro! Intrebarea mea este: daca nu se ajunge la o intelegere ce se va intampla si daca imobilul respectiv va trebui sa fie reevaluat sau se va pastra aceeasi valoare?
Buna ziua! In urma unui accident auto in care se aflau doi frati, unul a decedat instantaneu in urma coliziunii celalat la spital la aproximativ o ora dupa primul. Intrebarea mea este: rudele celui care a decedat primul au vreun drept la succesiunea bunurilor celui de-al doilea avand in vedere ca la momentul mortii celui de-al doilea frate, primul era deja decedat!
Cum pot obtine dreptul de proprietate legal asupra unui teren vandut cu chitanta de mana si cu martori?
M-ar interesa cea mai ieftina solutie avand in vedere ca nu este o suprafata foarte mare.
Am fost la banca si mi-au zis ca rata a intrat in contul datoriei pentru contul deschis in 2003. Deci intrearea mea este, poate sa ia bani dintr-un cont sa-i vireze in altul fara sa am anunte???