avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate anabanana

Activitate anabanana

Acum aprox o luna si jumatate, am apelat la o cunostiinta sa ma ajute sa cumpar o masina prin licitatie din afara tarii (persoana detine un SRL si practic ar fi un intermediar). Am fost mintita in legatura cu pretul masinii, persoana s-a aratar binevoitoare si a spus ca nu isi pune comision, desi pe parcurs a recunoscut ca o parte din bani sunt pt el. Mi s-a spus ca masina ajunge in 12 zile, dar au trecut mai mult de 30 si sunt dusa cu vorba.
Singurele acte pe care le am sunt 3 facturi cu titlul de avans (inca mai pretinde ca ar trebui sa ii mai dau niste bani sa achit masina).
Intre timp, am aflat pretul masinii si faptul ca stia de la inceput ca masina nu va veni in 12 zile.
Ce ar trebui sa fac? As vrea sa ii fac o plangere si eventual sa actionez in instanta pt ca nu cred ca voi mai primi masina si voi ramane cu o paguba de 11500 euro.
Unde as putea sa merg si in ce temei as putea sa formulez plangerea?
Este o alta forma de escrocherie. Ma protejeaza cumva legea?
Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. De curand s-a stabilit taxa de timbru in jur de 700000 RON. Am depus cerere pentru a mi se reduce taxa de timbru. Care sunt sansele sa imi fie acceptata cererea?
Am facut plangere la parchet impotriva fostului meu sot care m-a agresat fizic si ne-a amenintat cu pistolul pe mine si fiica mea. Nu am fost multumita de rezolutia data de la parchet. Aveam certificat med-legal - 6+2 zile ingrijire. I-au dat amendat administrativa de 400 de lei. In rezolutie nu se face referire la amenintarea cu pistolul si spune ca este la primul contact cu legea. Acest lucru nu este adevarat. Sotul meu are 3 ani in arest dar de curand s-a reabilitat. Astfel, am introdus dosar la judecatorie pentru ca nu am fost de acord cu rezolutia. Fostul sot este foarte influent, iar in timpul procesului s-a dovedit ca tot completul de judecata era "cumparat"(la una din infatisari ne-au disparut acte din dosar; la o alta infatisare judecatorul ne-a intrebat cand urmeaza sa avem un proces de partaj. el stia deja ce procese mai avem pe rol si deja ne este frica ca au intervenit si la acel proces).La ultima infatisare judecatorul a cerut sa asteptam sa vina intimatul neacceptandu-ne pe lista de prioritati. Nu avea nici un motiv sa ceara acest lucru, practic nu avea de unde sa stie daca intimatul se prezinta sau nu, iar sedinta era deschisa de la ora 8:30. Avocatul meu a rugat judecatorul sa se abtina dar acesta a refuzat intreband daca vrem sa-l recuzam..Nu am facut acest lucru pentru ca este evident cat sunt de corupti. Va rog spuneti-mi ce pot face mai departe caci acest proces este pierdut. Cui ma pot adresa? Pot face niste sesizari?Unde? Cui pot cere ajutor?
In urma unui conflict cu tatal meu (din care a rezultat si divortul parintilor mei) am decis sa imi vand masina, proprietate privata. Am apelat la cunostinte pentru a gasi un cumparator, iar tatal meu a aflat acest lucru. Din cauza unei neintelegeri si pentru a face rau oricarei persoane care ma ajuta cu ceva, a lansat amenintari si zvonuri cum ca acele persoane mi-au furat masina.
Eu am reusit sa vand masina in urma cu 4-5 luni. De cateva zile am primit o citatie in care sunt informata ca plangerea pe care am depus-o la politie este inregistrata, ca exista un dosar penal la parchet si ca nu s-au gasit faptuitorii furtului masinii. Declaratia fiind data in urma cu 6 luni. Eu nu am depus nicicand o plangere la politie cum ca mi s-ar fi furat masina. Am motive sa cred ca tatal meu a facut-o in locul meu(desi nu inteleg cum ar fi putut sa semneze in locul meu).
In citatie mi se transmite ca daca am ceva de adaugat la dosar sa iau legatura cu parchetul.
Ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Nu am depus eu plangerea desi este in numele meu, masina am vandut-o deja. Ce masuri ar trebui sa iau? Multumesc
Am divortat de sotul meu. Am introdus actiunea de partaj. Acesta incearca sa faca rost de bani sub diverse forme. Am inteles ca vrea sa ipotecheze un imobil pe care il detinem amandoi din timpul casatoriei.
Ce acte trebuie sa depun la cartea funciara pentru ca acesta sa nu poata face o ipoteca fara mine si pentru ca sa aduc la cunostinta ca toate bunurile detinute de noi sunt introduse in partaj?
Desi mi s-a spus ca atata timp cat sunt trecuta pe actul de proprietate e nevoie de acordul meu scris in fata reprezentantilor institutiei respective, mi-e frica ca aceste se poate folosi de diverse tertipuri pentru a-si atinge scopul.
Răspuns la discuția reintegrare in spatiu
Gonita din spatiu inseamna ca atat eu cat si fiica mea am fost agresate fizic si verbal si amenintate ca daca nu plecam din casa pana urma ca acesta sa se intoarca (de la birou..loc de munca unde acesta nu ar un program fix), va aduca pistolul de la birou si ne va impusca pe amandoua urmand sa se impuste si el si sa termine cu viata.
Acesta detine permis de port arma, probabil pe motivul ca este patron.
De-a lungul casatoriei am fost abuzata fizic de nenumarate ori, singurele masuri pe care le-am luat au fost cate o mica despartire pe care nu am dus-o la capat. Inainte sa fim alungate de acasa cu 2 saptamani, am fost batuta fara mila (nu se punea problema unui adulter pentru ca eu abia ieseam din casa..pur si simplu era foarte violent si se comporta ca un tiran). Odata cu plecarea din casa am obtinut un certificat medico legal care insuma aprox 7-10 zie de ingrijire medicala. Am depus plangere, dosarul penal este la un procuror la parchet de 6-7 luni de zile, decizia nefiind data nici pana acum. Este foarte greu sa fac ceva fara ca fostul sot sa nu-si foloseasca relatiile pe care le ale pentru a ma combate.Nu doresc sa locuiesc cu dansul deoarece violentele sunt iesite din comun, iar vietile noastre sunt in pericol (de cele mai multe ori nici nu am cand sa sun la 112, iar daca sun acesta mituieste politistii si acestia ii dau drumul) am introdus aceasta actiune deoarece acesta stapaneste toate bunurile iar eu efectiv stau pe la diverse cunostinte.
Va multumesc. din cate am aflat sotul meu deja a depus niste acte la cartea funciara pentru a ipoteca casa (nu stiu daca tot ce face el este legal) si urmeaza in cursul zilelor urmatoare sa primeasca un act cu care banuiesc ca va putea ipoteca.
Este tarziu sa iau masuri?
Ce acte trebuie sa depun la CF?
Am divortat de sotul meu in urma cu cateva luni. Am introdus actiune de reintegrare deoarece am fost gonita de acasa si actiunea de partaj la care intra toate bunurile comune inclusiv imobilul la care am domiciliul. Partajul va dura foarte mult timp. Intre timp eu nu stiu cu ce nume sa ma semnez. Trebuie sa-mi schimb buletinul?
Eu nu mai locuiesc la adresa actuala din buletin, stau pe la diverse persoane. Ce adresa trec in buletin? Il schimb acum? sau la finalizarea partajului? Exista vreun risc sau vreo contraventie din cauza intarzierii si a faptului ca eu nu mai port numele din buletin?
Am divortat de sotul meu in Noiembrie 2010, eu fiind gonita cu fiica mea de acasa de catre sot din Aprilie 2010. Am introdus actiunea de reintegrare in spatiu in ianuarie 2011 pe ordonanta.
Sotul nu este de acord sa convietuim impreuna in aceeasi casa si profitand de faptul ca am introdus tarziu actiunea a introdus la dosar concluzii prin care afirma ca este inadmisibil sa locuim in acelasi spatiu deoarece suntem divortati.
Judecatoarea a mutat astfel procesul pe drept comun pentru a ne judeca la urmatoarea infatisare.
Ce sanse de castig am? Ce ar trebui sa fac? Desi sotul este un om violent, vreau sa am dreptul sa intru in casa mea cand vreau. Mentionez ca am introdus si actiunea de partaj .
De 5 luni de zile primesc pensie alimentara de la tatal meu. Nu primesc pensia la o anumita data din luna, este stabilit doar contul in care acesta trebuie sa o puna . Acesta face plata dupa bunul plac netinand cont de o data anume sau de luna. La cat timp pot sa il dau in judecata pentru lipsa platei pensiei alimentare?