avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters155821

Activitate ContSters155821

Răspuns la discuția Accident rutier cu victime
Buna ziua,

In calitate de victima, pentru plata despagubirilor, sotia dumneavoastra se poate indrepta fie impotriva persoanei vinovate, fie impotriva societatii de asigurari a acesteia.

Daca ajunge la o intelegere cu persoana vinovata, iar aceasta plateste despagubirile, societatea de asigurari nu va mai plati. De regula, aceste intelegeri se fac la notar.

Trebuie sa stiti ca un astfel de dosar se construieste pe cateva coordonate:
- cheltuielile materiale, probate cu documente justificative, pentru: medicamente, interventii chirurgicale, radiografii, transport, recuperare medicala etc;
- diferenta dintre veniturile pe care sotia dumneavoastra le obtinea inainte de accident si veniturile incasate de la bugetul asigurarilor sociale pentru perioada concediului medical;
- daunele morale.

Toate cele mentionate mai sus pot fi platite si pe cale amiabila, de catre societatea de asigurari. Interventia Instantei de Judecata este necesara in cazul in care sotia dumneavoastra este nemultumita de valoarea despagubirilor.

Toate cele bune,

Insurance Claims Advisers
Bună ziua,

Pentru daunele materiale produse prin accidente de vehicule neidentificate, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii garantează şi plăteşte despăgubiri numai dacă în accident, cel puţin o persoană a suferit vătămări care să necesite pentru vindecare mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale.

Franşiza ce rămâne în sarcina persoanei păgubite pentru daune materiale în aceste cazuri este de 500 Eur/echivalent lei. Adică, dacă dauna este în valoare de 501 Eur/echivalent lei, dumneavoastră veţi fi despăgubit cu 1 Eur/echivalent lei.

Prin accident provocat de un vehicul neidentificat, se înţelege acel accident în care vehiculul agresor a intrat în coliziune directă cu persoana accidentată sau cu bunul pe care l-a avariat, după care a părăsit locul accidentului.

Din păcate, dacă nu " îndepliniţi" condiţiile de mai sus, nu puteţi fi despăgubit de către fond.

Insurance Claims Advisers
Răspuns la discuția accident pe trecera de pietoni
Buna ziua,

In momentul de fata, numai asiguratorul RCA (grajdanska otgovornost – in limba bulgara) va putea confirma valabilitatea politei prin intermediul corespondentului.
In Romania.
Asirom este corespondent pentru Bulstrad, fiindca ambele societati de asigurare sunt membre ale Vienna Insurance Group, iar Avus International este corespondent pentru restul asiguratorilor bulgari.

AVUS INTERNAŢIONAL

Adresa:

Bd. Unirii, nr.2, bl. 8 A ,sc. 1, et.4, ap. 19+20, sect.4, cod 040104, Bucureşti, România

Telefon:
+4 021 337 41 65
+4 021 337 41 66
+4 021 337 41 67
+4 0744 490 490
Fax: +4 021 336 67 34

E-mail:
office@avus.ro
Web:
www.avus-group.com

Insurance Claims Advisers
Răspuns la discuția Despagubire deces pe RCA
Buna seara,

Asa cum ati relatat, am inteles faptul ca vinovat de producerea accidentului este soferul microbuzului in care se afla tatal dumneavoastra. Microbuz asigurat RCA la Astra.

A) Daca asa stau lucrurile, din pacate, polita RCA nu isi produce efectele, intrucat exista o relatie contractuala intre tatal dumneavoastra si firma de transport (tatal dumneavoastra platise un bilet de transport).
In consecinta, singura varianta de despagubire in baza unei polite de asigurare poate fi facuta daca exista incheiata o polita facultativa pentru pasagerii microbuzului.

B) Daca am inteles gresit, ne cerem scuze si va rugam sa reveniti cu detalii pentru a va putea raspunde in cunostinta de cauza.

Toate cele bune,

Insurance Claims Advisers
Răspuns la discuția despagubire rca in caz de deces
Buna ziua,

Condoleante pentru tatal dumneavoastra.

In cazul dumneavoastra, soferul vinovat este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa. Mai multe informatii va poate furniza politistul ce se ocupa de caz.

Daca spuneti ca poseda o polita RCA valabila la momentul accidentului, asiguratorul va plati consecintele accidentului, atat familiei dumneavoastra cat si unchiului vatamat grav, fratele tatalui. Nu vor fi repercursiuni asupra vinovatului.

Pentru a putea beneficia de despagubiri, trebuiesc intocmite dosare de dauna la societatea de asigurari. Unul pentru decesul tatalui dumneavoastra si un altul, evident daca se doreste, de catre fratele tatalui dumneavoastra pentru vatamare corporala.

Dumneavoastra, alaturi de mama, frati/surori si bunici din partea tatalui, puteti solicita despagubiri morale, alaturi de cheltuielile prilejuite de inmormantare (transport, piatra funerara, ritualuri religioase etc), acestea din urma probate cu documente fiscale.

Succes,

Insurance Claims Advisers

Buna ziua,

Ne pare rau pentru pierderea suferita.

Dumneavoastra puteti recupera cheltuielile efectuate in vederea insanatosirii si sumele de bani de care ati fost privat datorita concediului medical.
Sunteti indreptatit sa solicitati si sa primiti si daune morale pentru suferinta avuta, pentru faptul ca v-ati pierdut partial simtul in anumite zone ale piciorului etc, insa acestea nu se pot acorda pentru cu pierderea bunului dumneavoastra prieten, soferul vinovat de producerea accidentului.

Succes!

Insurance Claims Advisers
Răspuns la discuția cum sa ma apar?
Buna seara,

Exista societati de asigurare care si-au constituit departamente pentru daunele nepatrimoniale. Cateva. Este totusi un inceput.
Cu siguranta vor fi urmate si de catre restul societatilor de asigurare, mai ales ca pe 15 noiembrie, la Conferinta Nationala a Asigurarilor Auto a fost dezbatut subiectul daunelor morale.
Referitor la cazul dumneavoastra, pe cale amiabila va puteti intelege ori cu vinovatul, ori cu asiguratorul acestuia. Important este sa stiti sa negociati si sa aveti un dosar bine intocmit, din care sa reiasa urmatoarele:
- cheltuielile facute (probate cu documente justificative) pentru a va insanatosi: medicamente, spitalizare, recuperare, transport etc;
- veniturile nerealizate (diferenta dintre veniturile nete probate cu documente fiscale si indemnizatia primita din fondurile bugetului asigurarilor sociale de stat);
- daunele morale.

Succes!

Insurance Claims Advisers

Buna ziua,

Ne pare rau pentru cele intamplate. Situatia descrisa de catre dumneavoastra este complexa. Sunt anumite aspecte ce vor trebui clarificate.

Autovehiculele inmatriculate in Bulgaria, de cele mai multe ori, sunt conduse de cetatenii romani in baza unor procuri. Autovehiculul este inmatriculat pe numele unei persoane fizice sau juridice din tara vecina.
In momentul de fata, numai asiguratorul RCA (grajdanska otgovornost – in limba bulgara) va putea confirma valabilitatea politei prin intermediul corespondentului.
In Romania, Asirom este corespondent pentru Bulstrad, iar Avus International este corespondent pentru restul asiguratorilor bulgari.

AVUS INTERNAŢIONAL

Adresa:

Bd. Unirii, nr.2, bl. 8 A ,sc. 1, et.4, ap. 19+20, sect.4, cod 040104, Bucureşti, România

Telefon:
+4 021 337 41 65
+4 021 337 41 66
+4 021 337 41 67
+4 0744 490 490
Fax: +4 021 336 67 34

E-mail:
office@avus.ro
Web:
www.avus-group.com


In 2010 in Bulgaria, limitele superioare pentru daune materiale si daune nepatrimoniale din vatamari corporale sau deces sunt:
a) pentru fiecare eveniment cu o singura victima - 1 000 000 BGN;
b) pentru fiecare eveniment cu doua sau mai multe persoane ranite - 5 000 000 BGN;
c) pentru pagubele materiale - 1 000 000 de BGN pentru fiecare eveniment.

Cursul de schimb este stabilit prin lege 1 EURO = 1,95583 BGN.

Insa, datorita faptului ca atat Romania cat si Bulgaria sunt semnatarea ale Acordului Multilateral, incepand cu 1 august 2007, politele emise in Bulgaria sunt valabile si in Romania, fara a fi necesara Cartea Verde.

Romania si Bulgaria sunt singurele tari din spatiul economic european care au limita superioara la politele RCA. Desi limitele bulgaresti sunt apropiate de cele romanesti, despagubirile se vor acorda in conformitate cu legislatia romaneasca in vigoare, fiind luat in considerare cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia romaneasca si cel prevazut in contractul de asigurare.

La alcoolemia respectiva, dupa ce va plati despagubirea, asiguratorul bulgar se poate indrepta impotriva soferului roman vinovat pentru a recupera sumele platite.

Prioritar pentru victime este sa se insanatoseasca. Nu va faceti griji pentru raportul medico-legal. El va fi intocmit in baza actelor medicale de catre Serviciul medico – legal judetean, situat pe Bulevardul Mamaia la nr 81.

In ceea ce priveste dosarul de dauna pentru vatamarea corporala, in el vor fi urmarite, dupa caz, trei aspecte:
- cheltuieli efectuate si probate cu documente fiscale: medicamente, tratamente, transport, recuperare etc, atat pentru nasul dumneavoastra cat si pentru fiul domniei sale;
- diferenta dintre veniturile nete si indemnizatia primita de la bugetul asigurarilor sociale de stat;
- daune morale pentru ambele victime.

Foarte important este sa pastrati toate bonurile, chitantele si facturile pentru cheltuielile facute in vederea insanatosirii domniilor lor.

Insanatosire grabnica!

Insurance Claims Advisers
Răspuns la discuția accident
Buna ziua,

Ne pare rau pentru suferintele prin care treceti alaturi de tatal dumneavoastra.
Singurul lucru bun, daca s-ar putea numi asa, este faptul ca soferul vinovat detine o polita de raspundere civila auto. Asiguratorul acestuia va plati daunele pricinuite.

Tatal dumneavoastra va trebui sa deschida un dosar de dauna. Un astfel de dosar se poate axa pe trei coordonate, dupa caz :
- cheltuieli efectuate si probate cu documente fiscale: medicamente, tratamente, transport, recuperare, cheltuieli cu ingrijitori (daca prin certificatul medical se recomanda acest lucru) etc;
- diferenta dintre veniturile nete si indemnizatia primita de la bugetul asigurarilor sociale de stat;
- daune morale.

Foarte important este sa pastrati toate bonurile, chitantele si facturile pentru cheltuielile facute in vederea insanatosirii domniei sale.

Procesul de despagubire, in astfel de cazuri, poate dura destul de mult, insa, in final, societatea de asigurari va plati pentru prejudiciul creat de catre asiguratul sau.

Multa sanatate si putere!

Insurance Claims Advisers

Răspuns la discuția termen solutionare dosar dauna
Buna ziua,

Ne pare rau pentru accidentul suferit. Va intelegem frustrarea cauzata de dificultatile solutionarii dosarului de dauna. Nu este un lucru usor de facut.
Termenul in care asiguratorul ar trebui sa plateasca este de maxim 10 zile de la depunerea ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, document solicitat in scris.

Accidentul in care ati fost implicat face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice, datorita vatamarii corporale a sotiei dumneavoastra. In aceste conditii, asiguratorul nu mai poate face uz de cele trei luni pentru a desfasura propriile investigatii. Totusi va trebui sa asteptati rezolutia procurorului ce va avea la baza doua expertize. Una tehnica privind imprejurarile in care s-a produs accidentul si una medicala, referitoare la efectele acestui accident asupra sotiei dumneavoastra.

Domnia sa poate deschide un dosar de dauna pentru vatamare corporala. Dosarul de dauna se poate axa pe trei coordonate, dupa caz:
- cheltuieli efectuate si probate cu documente fiscale: medicamente, tratamente, transport, recuperare etc;
- diferenta dintre veniturile nete si indemnizatia primita de la bugetul asigurarilor sociale de stat;
- daune morale.

Facand referire la inevitabilul final pe care toate il au, cu siguranta si aceasta situatie in care va aflati este trecatoare. Poate ca alaturi de specialisti, momentul va veni mai repede, iar sansele de reusita vor fi mai mari.

Succes!

Insurance Claims Advisers