avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate nutica.r

Activitate nutica.r

Discuție proprietar
fratele meu este casatorit de 8 ani si locuiesc in casa mamei noastre pe care a dobindito prin mostenire.sotia fratelui meu insista sa le dea acte,pe acest motiv se cearta iar acum aplecat de la el.cum sa procedeze mama mea sa ii dea acte fara ca ea sa nu aiva dreptul in caz de divort.mentionez ca sintem 2 frati iar eu nu am pretentie multumesc
am concediu medical pina pe 18 07 20011 medicul ginecolog mi-a dat o scrisoare medicala cu recomandarea a 90 de zile de c m de risc maternal, am dato medicului de intreprindere urmind sa-mi faca dosarul ;daca se intirzie cu dosarul dupa data de 18 se poate acorda si pe zilele din urma? sau sa imi mai iau medical?
daca sint in concediu medical se mai acorda sporul de vechime?
sint insarcinata in 15 saptamani am instiintat angajatorul facind o cerere si am atasat o scrisoare medicala de la specialist.doamnele de la resurse umane imi spuneau ce sa scriu in cerere,printre altele mi_au cerut sa scriu ca nu doresc schimbarea locului de munca (lucrez la o fabrica de mezeluri unde este frig si efort) eu am refuzat sa scriu si mi_sa spus ca asa trebuie sa scriu si ca oricum nu are unde sa imi schimbe locul de munca.a fost un abuz din partea lor?
bunica mea este vaduva de invalid de razboi gradul 1. bunicul a fost decorat(crucea,serviciul credincios cu spade )ce drepturi i se cuvine in afara de pensia de urmasi pe care o primeste?va multumesc.
sint insarcinata in 9 saptamini ce trebuie sa fac pentru a mi se acorda riscul maternal si cine il acorda?
tatal meu a decedat acum 2 ani casa in care locuieste si acum mama mea este construita de ei de vreo 40 de ani pe un teren de la tatal sau find si el decedat.mama a aflat acum de la primarie ca imobilul este pe numele socrului sau acesta mai are un fiu ce putem face ? la primarie sa platit impozitul pe numele tatalui meu ,mentionez ca mai am 2 frati.
Discuție cas
sotul meu lucreaza la o firma de constructi cu contract de munca.cum poate afla daca i se plateste cas-ul?
pe un teren extra viran care este in proprietatea mea se fac sapaturi si forari nu stiu exact pentr ce deoarece nu am fost anuntati nici de primarie nici de firma care se ocupa de lucrare.ce pot face? am dreptul sa ii impiedic?
in lunile ianuarie,februarie,martie ni sau dat cite 4 zile fara plat pe care le-am stat acasa. in iunie 2 zile apoi in iulie 4 zile fara plata pe care le-am lucrat .in august ne spune ca o sa avem 6 zile fara plata dar o sa le lucram muncitori sint suparati ce putem face? l le este frica sa vorbeasca ca sa nu piarda locul de munca;