Adresa-ti-va Instantei de contencios administrativ si ve-ti castiga . Nu pierdeti timpul . Conducatorul unitatii trebuia sa emita dispozitia de promovare in termen de 5 zile - vezi HG 611/2006 modificata -
In acest moment , noi functionarii publici inca suntem salarizati conform OG 9/2008 iar dvs. ar fi trebuit sa fiti referent de specialitate clasa II si nu III.
In urma absolvirii unei facultati cu diploma de licenta - sau adeverinta ca ati luat examenul de licenta - va trebuii sa solicitati printr-o cerere , conducatorului unitatii promovare dvs. in clasa I . Pentru aceasta vor trebui facute demersurile conf. HG 611/2006 modificata - pentru transformarea postului - trebuie solicitat avizul Agentiei Nationale a Functionarilor publici . Nu pierdeti timpul - promovarile se mai pot face pana la 15 august , Deasemeni vedeti modificarile facute la Legea 188/1999 privind promovarea- art.63,64,65 - Succes
Am fost in aceiasi situatie - 10 ani nu mi s-a dat nici macar o treapta de salarizare si vazand ca unii din colegii mei - au venit mai tarziu cu un salariu mai mic, m-au ajuns si chiar m-au depasit prin acordarea de trepte - grade profesionale , m-am hoatart sa nu mai "tac" si am facut cerere catre conducatorul unitatii prin care am solicitat trecerea , mai intai in cl. I apoi in fiecare an mi s-a dat treptele de salarizare - cu amenintarea " verbala " ca ma voi adresa Instantei de contencios administrativ in cazul primirii unui raspuns negativ- Va sfatuiesc sa nu mai pierdeti timpul - Nu mai asteptati propunerea superiorului - Raspunsul la cerere trebuie sa-l primiti in 30 de zile dupa care adresa-ti-va instantei . Succes !
Mentionez ca in anul 2009 nu mi-am efectuat concediul de odihna, dar am ridicat indemnizatia de concediu, deasemeni nu mi-am luat cele 8 zile conf. art. 10 din Legea 329/2009, iar in perioada martie -iunie am lucrat 2 chiar 3 ore peste program precum si zilele de sambata si duminica. In aceasta situatie cum se procedeaza ? doresc sa le efectuiez. Multumesc.
Cum se explica faptul ca la primaria unde lucrez sunt angajate 13 persoane din care : 9 functionari publici si 4 personal contractual iar dupa numarul de locuitori ar fi trebuit sa fim 30 de angajati- Nu mai inteleg nimic . In aceasta situatie se mai angajeaza sau se mai reduc. Daca tot suntem atat de putini eu cred ca nu ar mai trebuii sa ni se reduca salariile cu 25 % - nu crede-ti ?
Imi raspunde si mie cineva ? -Multumesc