avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Nesuferita

Activitate Nesuferita

Cum se explica faptul ca la primaria unde lucrez nu se restructuriaza ci trebuie sa se angajjeze un numar de 17 salariati ?
In ce tara traim . Am sperat ca o vom duce mai bine dupa "89 -si iata unde ne-au adus profesionistii -
Răspuns la discuția PROMOVARE
Adresa-ti-va Instantei de contencios administrativ si ve-ti castiga . Nu pierdeti timpul . Conducatorul unitatii trebuia sa emita dispozitia de promovare in termen de 5 zile - vezi HG 611/2006 modificata -
Daca mai sunt , de ce nu se i-au masuri de inlaturarea lor ?
Răspuns la discuția promovarea functionarului public
In acest moment , noi functionarii publici inca suntem salarizati conform OG 9/2008 iar dvs. ar fi trebuit sa fiti referent de specialitate clasa II si nu III.
In urma absolvirii unei facultati cu diploma de licenta - sau adeverinta ca ati luat examenul de licenta - va trebuii sa solicitati printr-o cerere , conducatorului unitatii promovare dvs. in clasa I . Pentru aceasta vor trebui facute demersurile conf. HG 611/2006 modificata - pentru transformarea postului - trebuie solicitat avizul Agentiei Nationale a Functionarilor publici . Nu pierdeti timpul - promovarile se mai pot face pana la 15 august , Deasemeni vedeti modificarile facute la Legea 188/1999 privind promovarea- art.63,64,65 - Succes
Răspuns la discuția Legea salarizarii unice
Am fost in aceiasi situatie - 10 ani nu mi s-a dat nici macar o treapta de salarizare si vazand ca unii din colegii mei - au venit mai tarziu cu un salariu mai mic, m-au ajuns si chiar m-au depasit prin acordarea de trepte - grade profesionale , m-am hoatart sa nu mai "tac" si am facut cerere catre conducatorul unitatii prin care am solicitat trecerea , mai intai in cl. I apoi in fiecare an mi s-a dat treptele de salarizare - cu amenintarea " verbala " ca ma voi adresa Instantei de contencios administrativ in cazul primirii unui raspuns negativ- Va sfatuiesc sa nu mai pierdeti timpul - Nu mai asteptati propunerea superiorului - Raspunsul la cerere trebuie sa-l primiti in 30 de zile dupa care adresa-ti-va instantei . Succes !
Mentionez ca in anul 2009 nu mi-am efectuat concediul de odihna, dar am ridicat indemnizatia de concediu, deasemeni nu mi-am luat cele 8 zile conf. art. 10 din Legea 329/2009, iar in perioada martie -iunie am lucrat 2 chiar 3 ore peste program precum si zilele de sambata si duminica. In aceasta situatie cum se procedeaza ? doresc sa le efectuiez. Multumesc.
Daca se mai poate suspenda un functionar public la cerere pe o perioada de 3 luni si in ce conditii . Multumesc
Discuție Nelamuriri
Cum se explica faptul ca la primaria unde lucrez sunt angajate 13 persoane din care : 9 functionari publici si 4 personal contractual iar dupa numarul de locuitori ar fi trebuit sa fim 30 de angajati- Nu mai inteleg nimic . In aceasta situatie se mai angajeaza sau se mai reduc. Daca tot suntem atat de putini eu cred ca nu ar mai trebuii sa ni se reduca salariile cu 25 % - nu crede-ti ?
Imi raspunde si mie cineva ? -Multumesc