avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate PANITA ROXANA

Activitate PANITA ROXANA

Bună seara,am o problema cu o construcție etaj, în spatele casei mele care e pe răzor.Mentionez ca nu știu exact distanta la care s-a construit,dar acoperișul casei respective are panta spre casa mea, iar dacă eu as vrea sa fac etaj nu pot deoarece acoperișul vine deasupra casei mele.Problema am tot sesizat-o l Inspectoratul de construcții Prahova care paseaza totul pe Primăria Ploiesti,aceștia dând dreptul proprietarilor care au ace casa construita de 3 ani,dandu-le acestora drept de a aduce acte ptr noua construcție ptr care de fapt nu exista acte.Unde ma pot adresa pentru a afla care este de fapt treaba primăriei,cum este posibil sa dai de 3 ani dreptul de a sta fără acte,fără a obliga sa-si mute acoperișul,eu fiind nevoita s suport pereții îngropați și fistrusi de egrasie ,pe acoperiș duduie tobele când ploua nefiind burlane,etc.Multumesc!
Bună ziua . Sotul lucrează la Penitenciar. Avem un credit ipotecar imobiliar din 2008.Acu ceva timp am înțeles ca s a aprobat plata ratei creditului ptr locuinta din localitatea unde au serviciul și pana la cumpărarea ei au stat cu chirie. Restul colegilor au primit aprobare și toți au luat credit imobiliar și li se decontează rata în locul chiriei. Noi dacă avem din 2008 contractul ni s a refuzat acest drept. Rste tot prima locuință în oraș, doar ca am luat atunci creditul. Problema este dacă celor de acum li s a aprobat plata ratei pe 30 ani sau cât lucrează în sistem, noua care mai avem doar 15 ani de ce nu se oate aplica acea lege? Contractul ipotecar imobiliar este ecelasi, doar timpul este mai din urma. Nu se poate aduce un act de la banca și sa fie luat de actualitate creditul cu data noii legi doar pe perioada rămasă din credit?
Bună ziua, de vreo 4 ani a apărut o casa în spatele casei mele cu etaj care are panta exact deasupra casei mele. Nu are burlane și cum pana acum nu a nins a fost "ok" dar asta noapte am zis ca e cutremur mare de 3 ori s a zguduit casa. Toată zăpadă de pe casa lor a picat pe a mea. Problema e ca de 4 ani tot fac reclamații, ca este o construcție ilegala, am hârtii de la inspectoratul de construcții prin care spun ca de fapt primăria e cea care da certificatul de construcție. Anul trecut au reușit sa scoată certificat de urbanism ptr demolarea căsuței care a fost pe teren și ptr ridicarea unei alte case, dar certificat de construcție momentan nu exista. Inițial în hârtii și pe teren mi s a zis ca este ilegal construita ca nu s a pastrat distanta
corecte fata de casa mea. Cum au reușit sa primească certificat urbanism și acum îl așteaptă e cel de construcție dacă era ilegal construita, este calare pe casa mea acoperișul lor, nu mai zic de panta care ar fi trebuit sa fie în curtea lor nu pe casa mea și la ei în curte nu la mine
. Ce pot face pentru a se rezolva aceasta problema? Unde sa ma mai duc? Exista o alta autoritate peste inspectorat de construcții și primăria Ploiești?
Răspuns la discuția Alocatie elev după 18 ani
Mulțumesc, a fost și a depus la secretariat!
Alocatie elev după 18 ani. Buna seara fiica mea a făcut 18 ani în Aprilie. În Iulie i s-a oprit alocatia, este octombrie, când va primi în continuare alocatia? Menționez ca pe timpul vacantei de vara nu a lucrat, deci a fost în vacanta, în Septembrie reluând cursurile liceului fără intrerupere. Are drept la alocatie și pe timpul vacantei? Când se reia plata acesteia va primi retroactiv ceva? Va mulțumesc!
Cine este reprezentantul unui tânăr 25 ani cu handicap grav? Menționez ca părinții mei l-au înfiat acum 6 ani. Pana acum a avut impozitul pe clădire scutit datorita handicapului pe care acesta are, începând cu acest an nu i s-a mai dat scutire impozit casa, doar la rovigneta și impozitul la mașină au fost scutite. Acum am înțeles ca trebuie sa ceara în tribunal judecare pentru a fi declarata mama reprezentant legal al fratelui meu vitreg, al fiului ei adoptat? Nu intra toate aceste scutiri la un loc? Trebuie sa fie casa de fapt pe numele lui? Are handicap grav, nu face nimic singur, nu e deplin cu capul, nu sta decât supravegheat de părinți, insotit tot timpul de ei.
În 2007 am luat credit bancar ipotecar în lei, în 2008 trecut în euro.,din 2007 de când am luat creditul banca Rfb ne-a obligat la asigurare facultativa cu Astra pe 30 ani, care în fiecare an și-au luat asigurarea 250 lei conform contract. Ok, pana aici. În noiembrie 2019 când trebuia sa ia asigurarea nimic. În ianuarie 2020 banca ne-a trimis înștiințare ca trebuie noi sa denunțăm contract cu Astra ca au dat faliment și sa facem o noua polița. Am fost la banca, am scris pe un formular ca vrem sa denunțăm contractul cu Astra în 20 ianuarie, inițial au zis ca o sa primim răspuns, dar azi ne-a sunat banca sa zică ca vor sa facem polițele noi pad și facultativa. Eu dacă am acea asigurare cu Astra pe 30 ani, făcută când am luat creditul și ea e semnata de banca și de noi când am luat creditul, nu ar fi trebuit ei sa ceara denunțarea, de ce noi? Și în cât timp vom primi și noi un act ceva de încheiere a acelui contract de asigurare cu Astra?Sunt obligata ca între timp sa închei o alta polița? Pe înștiințarea băncii scria ca întra în executare din culpa noastră ca nu am plătit-o în 2019 dar menționez ca în fiecare an din 2007 încoace banca a retras acei 250 din cont anual, tranzacție înregistrată în banca ca "prima asigurare Astra", noi am avut bani în cont dar banca sau asigurătorul nu i-a luat. Care e culpa noastră? Suntem la zi cu rate, totul e ok, doar aceasta problema care nu o vad din partea mea. Va rog mult ce pot face?
În spatele casei mele la 50 cm de zidul meu care este de fapt limita proprietatiiintre noi s-a făcut o casa cu etaj a carei streasina ajunge pe casa mea iar Panta acoperișului e tot pe casa mea. Am fost la urbanism, primărie Ploiești în audienta și toți spun sa aștept sa vina proprietarul în tara deoarece primăria nu poate face nimic cu acea construcție ilegala(nu are autorizație) a fost notificat de primărie darnu pot dispune nimic în lipsa neprezentarii proprietarului. Problema e ca eu trebuie sa aștept zăpadă care va veni sa pice pe casa mea acesta având toată panta spre mine nu are burlane sau parazapezi și să-mi distrugă mie acoperișul și mai mult teava mea de gaze trece exact prin dreptul pantei și eu avand aceeași panta a casei mele. Dacă se imtampla ceva cine va răspunde? Ce pot face în situația asta, deoarece din primăria Ploiești mi s-a spus sa aștept?
Eu nu lucrez soțul angajat ministerul justiției ANP conform legii 293/2004modificata conform cu hotărârea 846/2014si a contract cadru funcționare public cu statut special am înțeles că se poate face decont pe lucrarea dentare făcută mie sotiei sau cel puțin așa am citit eu în lege.debla servici de la el nu s-au spus că nu am dreptul.va rog să îmi spuneți și mie care sunt termenii legali în această problemă?Am sau nu dreptul la decont cheltuieli?
Mama mea a făcut o operație în 2011 la cap pentru o extirpare tumoare in Ungaria a depus acte la casa de sănătate pentru returnarea unei părți din costul operației.sta cu numărul de înregistrare al cererii de când s-a operat.ce poate să facă să își recupereze banii?se tot duce să vadă ce e cu dosarul dar din Ploiești ii spune că dosarul e la București.sa astepte ca va primi hârtie acasă.