Am inteles ca [EDITAT] nu este tertul poprit, ci angajatorul matusii dvs. In acest caz, [EDITAT] procedeaza abuziv, nu are caderea de a actiona chiar in cazul neretinerii lunare a popririi. Faceti o reclamatie, in scris la centrala [EDITAT] de pe Kiseleff si una la BNR. Sesizati si ANPC pentru comportamentul abuziv al [EDITAT]. Totodata, matusa dvs. isi poate deschide un cont curent la o alta banca (dureaza 15 min.), solicita si eliberarea card-ului aferent contului si cere angajatorului, in scris, sa-i vireze salariul in noul cont. Angajatorul nu poate refuza acest lucru. In reclamatia catre [EDITAT] sa solicite si dobanda aferenta (chiar daca este f. mica) perioadei in care a fost lipsita de folosinta banilor sai.
In principiu, da. Se poate aprecia exact asupra acestei probleme numai daca sunt conoscute clauzele contractuale, mai ales cele referitoare la rezilierea contractului pe care l-ati incheiat cu angajatorul. este oricum un contract atipic.
Problema nr. 1: lucrati in sistemul bugetar sau in cel privat (pt. ca si aici se aplica contractele colective de munca). Daca lucrati in sistemul bugetar, cu regret va informez ca legea 118/2010 prevede la art. 9: Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi nu se mai acordă ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere ori la trecerea în rezervă
Cu 280 lei/luna nu se poate nici trai si nici muri. Totusi:
Hotărâre nr. 1051 din 10/09/2008 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată - art. 2. - "Începând cu data de 1 ianuarie 2009, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 600 lei lunar".
Legea118/2010 (legea pt. reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor) - art. 1 alin. 2: În situaţia în care din aplicarea prevederilor alin. (1) rezultă o valoare mai mică decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, suma care se acordă este de 600 lei.
Fata de aceste texte de lege, trebuie sa vedeti cine a facut acest calcul mirobolant. Nu am inteles daca cei 280 lei reprezinta salariul net sau brut. Daca este vorba de net, comparati cat a fost net-ul inainte de aplicarea legii incriminate (118/2010) cu cel prezent. daca va referiti la brut, in mod cert s-a incalcat art. 1 alin. 2 din scarbavnica lege (citat mai sus). Cereti explicatii, in scris, la compartimentul salarizare. Reveniti pe forum cu raspunsul, pentru a va putea oferi o solutie in functie de aceste elemente. In principiu, e caz de judecata ! X-(
Cu parere de rau, nu puteti beneficia decat de scutirea de impozitul pe tern si cladiri, conform art. 26 lit. b din Legea 448/2006 republicata si a normelor de aplicare.
Mama va poate face un contract de intretinere (asa numitul contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere). Adica mama va transmite dreptul de proprietate asupra terenului, iar dvs, va obligati sa-i prestati intretinere in natura (medicamante, alimente, etc) pana la sfarsitul vietii ei. Partile vor aprecia valoarea intretinerii, iar notarul va taxa la aceasta valoare si nu la cea a terenului. Terenul trebuie sa fie deja intabulat la data cand veti face acest act.Un asemenea contract e mai greu de atacat daca mai aveti alti frati.;)
O alta varianta ar fi actiunea in declararea simulatiei prin interpunere de persoane. Ar trebui sa contactati un avocat pentru o asemenea actiune.#-o
ATENTIE !!! PFA nu poate avea angajati.:O
Sa intelegem ca o actiune in prestatie tabulara initiata in 2006 nu s-a finalizat pana in prezent? Mesajul este relativ confuz. Fie il detaliati, fie luati legatura cu un avocat caruia sa-i prezentati cauza integral (adica fara omisiuni):help:
Sunteti in posesia certificatului de mostenitor dupa bunicul? Banuiesc ca bunica a decedat si de aceea nu stiti ce s-a mai intamplat. S-a facut succesiunea dupa bunica? Apartamentul este inscris in cartea funciara? Daca da, solicitati un extras pentru informare. Puteti sa va adresati si Camerei Notarilor Publici din Bucuresti.
Bineinteles, in conditiile art. 14 din OUG 44/2008:
Art. 14. - (1) Fără a aduce atingere dispoziţiilor art. 28 alin. (2), o persoană poate avea câte un singur certificat de înregistrare pentru statutul juridic, respectiv cel de PFA, titular de întreprindere individuală sau membru al unei întreprinderi familiale pentru care a fost autorizată.
(2) Schimbarea sediului profesional şi a obiectului principal de activitate se înregistrează în registrul comerţului, cu aplicarea corespunzătoare a dispoziţiilor prezentului capitol.
(3) Punctele de lucru se înregistrează în registrul comerţului, cu respectarea dispoziţiilor privind sediul profesional şi cu aplicarea corespunzătoare a dispoziţiilor prezentului capitol.:)