avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate flyanda2001

Activitate flyanda2001

Răspuns la discuția definitia agentului economic
Toata discutia a pornit de faptul ca eu nu am considerat corect ca un angajat al unei primarii, scoli sau alta instituţie publică din adm. pb. locala sau centrală, sa fie asimilat ca un angajat al unui agent economic.
Răspuns la discuția definitia agentului economic
Avand in vedere cele precizate de "fat frumos", inteleg ca scoala, primaria nu pot considerate agenti economici, raportat la activitatea curenta, servicii de interes public.
Cu cine am avut divergenta de opinie a spus ca si noi ca persoane fizice ("cu buletinul") suntem agenti economici, deoarece platim taxe si impozite.
Parere cu care nu sunt deacord.
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Am avut o discutie cu o persoana care susţine ca şi primariile, scolile si alte unităţi bugetare sunt agenti economici. Este adevarat? ªtie cineva în ce act normativ este definit agentul economic şi care sunt tipurile de agenţi economici? Va mulţumesc!

Va dau un exemplu la ce explicatie am gasit:
"Agentul agregat administraţii publice reprezintă acel agent economic care exercită funcţia de distribuire a venitului şi avuţiei pe baza serviciilor non-marfare prestate, in condiţiile in care firmele nu oferă aceste servicii pe piaţă sau le oferă in catităţi insuficiente. Aici se numără administraţiile centrale şi locale de stat, precum şi celelalte instituţii publice care prestează servicii non-marfare către populaţie, cum ar fi cele prestate in cadrul invăţământului public, sănătate, justiţie, etc. Venituri – taxe."

Este corect sa inteleg de aici ca administratia locala este agent economic?
De ce nu ati sesizat Directia de Protectia Copilului si in instanta incredintarea minorului, daca aceasta a plecat!
Pot trece cf. art.41, alin1, lit.c din 53/2003 o pers. de pe postul de casier tr.I - funcţie contractuala, pe postul de referent Tr.I - funcţie contractuala?
Dar:
fct. vacanta este fct. pb. - referent. Pot trece o persona incadrata pe fct. contractuala pe fct. pb. vacntă, cf. art. 7, alin(3) din O.U.G. 2/2006.
Multumesc!
Vreau să inregistrez filiala unei asociatii. De la judecatorie mi-au cerut statutul, actul constitutiv si actul doveditor al patrimoniului initial. Al cui statutul, actul constitutiv si actul doveditor al patrimoniului initial trebuie să le depun ale asociaţiei sau ale filialei judetene a asociatiei? Multumesc mult!
Cine trebuie sa plateasca impozitul pe teren arabil si casa cumparate cu drept de uzufruct viager pentru vanzator?
Sunt angajata consilier juridic debutant (funcţie contractuală) de 2 luni, în administraţie. Am o vechime de funcţionar în administraţie de 2ani. Exista o "portiţă" legală să nu rămân cu salariul de debutant timp de 2 ani, cât este perioda de stagiu.
Mulţumesc!
Răspuns la discuția succesiune-ajutor urgent!
Dv. şi copilul decedatului sunteţi moştenitori rezervatari, care înlătură pe ceilalţi moştenitori nerezervatari (cei enumeraţi de dv.) de la moştenire. Deci rămâneţi doar soţia supravieţuitoare şi copilul defunctului.
În ziua de 7 octombrie 2003, într-un parc, a avut loc o altercaţie între AB şi CD, ocazie cu care AB lovindu-l puternic pe CD cu palma peste faţă, a determinat dezechilibrarea acestuia şi căderea sa pe asfalt. CD şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost transportat de urgenţă la spital. După internare, medicii au constatat decesul lui CD.

Stabiliţi încadrarea juridică a faptei comise de AB şi motivaţi dacă este obligatorie asistenţa juridică a inculpatului.