avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters166582

Activitate ContSters166582

Răspuns la discuția Cum pot ataca donatia?
Donatia se revoca pentru survenienta de copil (adica mai faceti un copil dupa incheierea donatiei) sau pentru ingratitudine.
Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
1) Dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat
În acest caz este suficient să se stabilească intenţia donatarului de a-l ucide pe donator. Prin urmare, nu este neapărat necesar ca donatarul să fie condamnat penal pentru săvărşirea unei asemenea fapte.
De asemenea, trebuie precizat că revocarea donaţiei nu este posibilă dacă donatarul l-a ucis pe donator din culpă (fără intenţie), în legitimă apărare sau în lipsa discernământului.

2) Dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave
Delictele sunt fapte penale săvârşite de donatar care lezează bunurile sau persoana donatorului.
Actele de cruzime sunt violenţe săvârşite de donatar sau de o altă persoană la ordinul său care vizează integritatea corporală şi sănătatea donatorului.
Înjuriile sunt manifestări care ating onoarea, demnitatea şi/sau reputaţia donatorului. Aceste fapte trebuie să aibă o anumită gravitate pe care instanţa de judecată o va aprecia în funcţie de problematica speţei. De exemplu, simplele certuri survenite între părţile contractului de donaţie nu pot atrage revocarea donaţiei.
Donatarul trebuie să săvârşească faptele arătate mai sus cu intenţie. Aceasta pentru că ingratitudinea nu poate fi presupusă în lipsa intenţiei.

3) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.
Pentru a atrage revocarea donaţiei, refuzul de alimente trebuie ca donatorul să fi avut nevoie şi să fi cerut alimente donatarului care l-a refuzat deşi ar fi avut posibilitatea să îi ofere.
Refuzul nu poate fi sancţionat cu revocarea dacă donatorul avea rude sau alte persoane obligate şi în situaţia de a-i acorda întreţinere.
Altă condiţie pentru ca revocarea să fie aplicabilă este ca alimentele sa aibă o valoarea mai mică decât cea a darului care a făcut obiectul donaţiei.

In ceea ce priveste raportul donatiei se face doar dupa decesul donatorului, in cadrul dezbaterii succesiunii, daca mai aveti si alti copii in afara de fiica dvs.
Răspuns la discuția prestari servicii germania
Cu siguranta trebuie sa incheiati un contract de prestari servicii. In rest nu cunosc legislatia germana pt. a va da mai multe detalii, dar probabil au si ei o Administratie financiara unde puteti merge si cere mai multe detalii.
Răspuns la discuția Preaviz si concediu de odihna
Atentie! Nu se mai da preaviz in concediu de odihna si nici nu se poate lua concediu in preaviz.
Pentru a scoate minorul din tara, fara acordul celeilalte parti, este nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a acestuia catre dvs. (copilul este minor pana la 18 ani).
Răspuns la discuția cesionare
Partile sociale se preiau cu totul, cu pasive si active. In principiu, preluarea de parti sociale ar trebui sa se faca in urma unei analize financiar contabile, din care sa rezulte situatia financiara a societatii .
Răspuns la discuția transfer la al penitenciar
Incercati cu o cerere motivata catre directorul penitenciarului si catre ANP. Dar, probabil in cele 20 zile i s-a facut o evaluare si s-a decis ca este mai bine sa fie trimis la Tg. Jiu. Apoi, depinde si de gradul de ocupare al PMS Craiova.
Răspuns la discuția Accident rutier
In plus se va avea in vedere si ponderea de vinovatie a ambilor. In sensul ca, daca se stabileste vinovatia 50% - 50%, veti fi obligat doar la plata a jumatate din daunele materiale si morale probate.
Răspuns la discuția Accident rutier
Va castiga ce va putea demonstra. Adica: daune materiale - eventualele cheltuieli medicale, eventualele zile cat nu a putut sa-si exercite profesia, meseria etc.- si daune morale, acestea fiind la aprecierea instantei, in functie de cat de convigatoare este victima ca a fost afectata moral in urma accidentului.
Răspuns la discuția prescriere hotarare judecatoresca
Hotararile judecatoresti nu sunt prescriptibile. Drepturile castigate prin ele pot fi. Dar am inteles ca dvs. prin respectiva hotarare judecatoreasca ati devenit proprietarul cotei de 1/2 din masa succesorala. Dreptul de proprietate este imprescriptibil.
Răspuns la discuția contract de munca
fiti mai explicit