avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate haivas

Activitate haivas

Societatea la care lucrez imi imputa contavaloarea unei piese rebutate plus alte operatii executate.Vina mea este mai mult decat discutabila.Valoarea imputarii este aproape o retributie pe luna.Am refuzat sa semnez PV de imputare.Este legal sa mi se impute?
Am cumparat un autoturism second hand de la o firma.Desi in am avut toate asigurarile ca masina este ok,dupa ce am facur o verificare tehnica am costatat ca masina are mai multe probleme tehnice si estetice.Administratorul societatii refuza sa aiba o intalnire pentru rezolvarea amiabila a problemei.Am facut sesizare la ANPC dar nu am mari asteptari.Ce pot face in continuare?
Vreau sa cumpar trei masini unelte second hand(strung,freza,masina de rectificat).Care este cea mai buna si sigura metoda de plata in asa fel incat sa nu am probleme.Utilajele le transport pe rand,.Trebuie sa fac plata anticipat pentru fiecare sau pentru toate?Se face un proces verbal de custodie sau ceva asemanator pana ridic ultimul utilaj?
Sunt pensionar si lucrez cu contract pe perioada nedeterminata.Daca am concediu medical cum este platit c.m.:ca pensionar sau ca angajat.Am luat un bilet pentru tratament prin casa de pensii iar in mod normal trebuia sa platesc jumatate din pensie dar figuram si ca angajat si a trebuit sa platesc mai mult.Oare nu ar fi normal sa se aplice aceiasi modalitate.Sunt angajat atunci cm sa fie platit in functie de salariu.Multumesc
Răspuns la discuția calorifer ultimul etaj
Din discutia cu as.locatari,s-a ajuns la concluzia ca "asta este" si ca toti de la ultimul etaj platesc desi nu am fost prezent in ziua cand s-a luat decizia cu pricina si nici nu mi s-a comunicat in scris.Inca nu am reusit sa aflu temeiul legal,cu alte cuvinte consum sau nu,trebuie sa platesc.Problema este ca s-a luat aceasta decizie dupa 4 ani de cand platesc pe baza de repartitoare.
Buna ziua.Stau in apartament cu 3 camere la ultimul etaj.Toate caloriferele sunt contorizate.Bloc reabilitat.Asociatia de propietari a luat hoatararea ca toti proprietarii de la ultimul etaj sa plateasca in sistem pausal pentru caloriferele din baie si bucatarie.Mentionez ca cele 2 calorifere la tin mai mult inchisedin ratiuni de economie si datorita temperaturii decente din apartament.Este legala aceasta hotarare luata fara acordul propietarilor din aceste apartamente?.Care ar fi solutia legala pentru a nu mai plati pausal?Multumesc
Discuție procuratura
AM vazut in ultimile zile in lupta politica ca sa adus in discutie faptul ca procurorii au folosit Biblia pentru a lua declaratii.Au dreptul?Stiam ca numai in instanta se fo;oseste.
Discuție Mostenire
Buna ziua.
Am un copil din prima casatorie,si un altul din actuala casatorie,cum proteja dreptul de urmas al copilului din actuala casatorie in asa fel incat primul copil sa nu poata ridica pretentia la mostenire.Cu alte cuvinte mostenirea sa ramana intreaga copilului din a doua casatorie.
Multumesc.
Discuție plata salariu
Banii primiti "in mana" fara semnarea unui stat de salarii sau al altui act pot fi considerati "plata salariu" , de catre angajator,in cazul unui conflict cu acesta pe tema drepturilor salariale neplatite.Este legala aceasta forma de plata(eu stiu ca nu este),si cum se poate prevala de aceasta, considerand ca si-a achitat obligatiile.
Ca sa recuperez o datorie de la angajator(diurna deplasare in strainatate),trebuie sa-l actionez in justitie.Intrebarea mea(de fapt intrebarile),Unde trebuie deschisa actiunea?(angajatorul este din Tg.Mures iar eu locuiesc in Bucuresti),Care sunt costurile inaintarii dosarului?Pot deschid actiunea singur?(fara sa fiu reprezentat de un avocat);Care ar putea fii problemele intr-un asemenea dosar?