avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate eniko69

Activitate eniko69

Ni s-a transmis de la conducere un contract colectiv de muncă mult inferior celui de ramură (sanitară), din care lipsesc multe drepturi negociate la nivel de minister. De exemplu lipsește dreptul de a adera la un sindicat, sindicatul unității fiind majoritar, își rezervă dreptul de a recruta noii angajați,care sunt puși să semneze aderarea împreună cu actele de angajare. E obligatoriu să semnăm acest contract, dacă avem obiecții la anumite aspecte?
Lucrez în instituție sanitară, cu program de lucru de 12 ore. Programarea lunară este afișată în ultima sau penultima zi a lunii și se schimbă pe parcursul lunii de mai multe ori. Suntem obligați să lucrăm 12 ore cu 24 liber săptămâni la rând, fără să avem măcar 2 zile consecutive libere pe săptămână,se lucrează 56-60 de oră pe săptămână, și suntem plătiți la norma de ore 8×21(22) , chiar daca am lucrat 12×15(16) ore. Restul le consideră ore suplimentare, libere nu putem lua din lipsă de personal, și după 90 de zile sunt plătite doar câteva din aceste ore. Suntem chemați la serviciu din timpul liber pentru a duce autosanitarele la revizie sau reparații, aceste ore nu sunt consemnate nicăieri. Nu există un registru al orelor suplimentare efectuate la ieșire din tură, sau când suntem chemați înainte de intrarea în tură. Cui ne putem adresa cu aceste probleme?
Se poate realiza vânzare de teren extravilan unei rude de gradul I, dacă proprietarul nu are carte de identitate de România, are cetățenie dublă română și maghiara?
Este posibila adopția copilului major astfel ca acesta să își păstreze numele anterior?
Unchiul meu a semnat un contract de vânzare cumpărare cu un nepot în urmă cu 3 ani, în care i-a vândut un teren intravilan. Alături era și un teren extravilan, care, nu era obiectul vânzării. Acum a aflat întâmplător, dorind să vândă și acel teren extravilan, că acesta nu mai este proprietatea lui, a fost inclus în actul de vânzare - cumpărare. La verificarea actului a observat că la redactare apare un teren intravilan, dar fără a fi menționat, este introdus și nr topo al terenului extravilan. Nu s-a făcut nici un pas pentru a respecta dreptul de preemtiune al celorlalți coproprietari sau vecini de proprietate. Notarul la care a fost făcut contractul susține că a respectat întocmai dorințele cumpărătorului. Se poate anula parțial actul? Care este modalitatea de a-și recupera terenul?
Cum pot identifica terenurile moștenite, dacă după moartea bunicilor nu s-a făcut succesiunea și toate actele au fost luate de un verișor, care, avem bănuiala că a băgat pentru subvenții aceste terenuri. De unde putem începe identificarea acestora și să facem succesiunea după bunici și după părinți.
Lucrez în cadrul serviciilor de urgenta, și de curând am avut o colegă cu tentativa de suicid. După 2 săptămâni de concediu medical, dorește reîncadrarea la locul de muncă, fără a - și fi predat scrisoarea medicală la instituție sau la medicina muncii, nici măcar la medicul de familie. Avem o temere că tentativa se poate repeta, problema declanșatoare nu s-a rezolvat, și e un factor de stres pentru toți colegii. Este vre-o soluție legală de a împiedica revenirea ei la lucru în aceste condiții?
Am fost reclamat de un vecin de cel puțin 18 ori pentru "tulburare în posesie, violare de domiciliu, amenințare" etc pentru că trec pe un drum pe care el îl considera proprietate particulară, dar este dovedit cu acte că este drum public, pe inventarul primăriei. Pe scurt :de câte ori ies pe acest drum, sunt reclamată pt una din aceste fapte. Pentru toate acuzațiile am primit "neinceperea urmăririi penale" și acum vecinul a făcut contestație și s-a dispus în camera de consiliu "reînceperea urmăririi penale". Am depus actele la dosar care confirmă veridicitatea celor spuse de mine :exista drum public pe acest segment. Ce înseamnă această "reîncepere"?
Sunt citată în calitate de intimat într-un proces penal, deschis, având ca obiect o plângere împotriva ordonanțe i de clasare, care s-a dat pentru infracțiuni "tulburare în posesie și violare de domiciliu" de care am fost învinuită. Pot depune întâmpinare la dosar înainte de data la care sunt citată cu actele care să dovedească că aceste fapte nu s-au întâmplat?
Discuție Hartuire
Acum șapte ani am deblocat cu executare judecătorească o porțiune de drum, care a fost ocupat abuziv de un vecin. Din acel moment, ori de câte ori circul pe acest drum, vecinul iese din casă, mă amenință, îmi face poze cu telefonul, și de cele mai multe ori, mă reclamă la poliție pentru tulburare de posesie, încălcarea domeniului privat. Am nenumărate dosare penale terminate într - adevăr cu neînceperea urmării penale, dar e tot deranjant, că nu pot umbla, doar însoțit, deoarece a mai aruncat cu pietre după mine, dar nu am avut martor. Pot să îl dau în judecata pentru hărțuire și să îi cer daune morale? La politie a fost reclamat, dar de fiecare dată a contestat amenda, sau a plătit, dar a continuat cu hărțuirea. Mă gândesc, dacă are de dat o sumă mai mare, poate se potolește.