avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate kappauser

Activitate kappauser

Răspuns la discuția schimb parti sociale
Da
Povesti de adormit copii sau de speriat cei saraci cu duhul.
Un SRL este o societate cu raspundere limitata. Aceasta raspunde fata de creditori in limita capitalului social existent. Asociatii nu pot fi trasi la raspundere decat daca au comis ilegalitati care i-au avantajat.
Lichidatorul nu poate sa va faca nimic. D-voastra aveti obligatia sa ii oferiti informatiile si documentele existente, de platit nu aveti nimic de platit. Poate doar amenzi daca este cazul.
Probabil ca detineti actiuni la o anumita firma, nu la bursa. Probabil ca acestea sunt tranzactionate la bursa.
Ce va aduce sa le" treceti" pe firma? Nimic. Puteti sa va interesati la registrul central cum puteti sa cereti inscrierea actiunilor pe numele firmei. Normal acest lucru trebuie sa fie posibil, dar ce (si mai ales cine) mai este normal si logic in Romania?
Din cate stiu permisul de condecere este documentul care atesta ce vehicole (greutatea lor) pot fi conduse.
Cu permisul clasa B se pot conduce vehicole pana la 3,5t, indiferent ca sunt pentru persoane sau marfa.
Cu permisul clasa C se pot conduce vehicole pana la 7,5t, samd.
Răspuns la discuția Credit cu ipoteca pe firma
Bineinteles ca puteti face asa ceva. Totul este sa gasiti banca care sa va sprijine.
Daca firma are datori, atunci acoperirea lor se va face in limita capitalului social.
Cel mai simplu ar fi plata datoriilor din capitalul social si diminuarea capitalului social pana la valoarea admisa de lege.
In multe tari exact acest mod de prestare de servicii nu este inca liber pentru firmele romanesti si bulgaresti.
Exista anumite exceptii in domeniul de constructii- exemplu livrarea si montarea unei instalatii de catre firme din Romania.
Iar alta exceptie o constituie contigentarea locurilor de munca (detasarea pe o perioada delimitata). Informativa exact despre situatia din Italia.
draser a scris:

O persoana cu domiciliul in Romania si care are resedinta si in strainatate poate sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere in orasul unde are domiciliul?
Cazul se prezinta cam asa:
-o persoana care are resedinta in alta tara (dar domiciliul in cartea de identitate este in Romania) a venit timp de doua luni pentru a face scoala de soferi si a sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere; la finalizarea cursurilor politia refuza primirea dosarului pentru examinare pe motivul ca are resedinta in alta tara.
Poate sau nu sa sustina examenul?


Chiar daca in Romania va obtine in final permisul, este foarte posibil ca in tara unde locuieste acum (isi petrece mai mult de 6 luni din an) sa aiba probleme cu recunoasterea/transcrierea permisului. Asta pentru ca multe tari din UE au legi care impiedica asa-numitul turism al permiselor de circulatie. Multe tari nu recunos permisele de circulatie obtinute in alte tari de catre persoanele care au domiciliul/resedinta principala (peste 6 luni pe an) in aceste tari, conducerea de autevehicole fiind considerata ca si conducere fara permis.
Cu ce va deranjeaza adresa persoanei din buletin? Aceasta nu ii da dreptul sa locuiasca la adresa respectiva.
Dreptul de a locui la adresa se obtine in urma unui contract de inchiriere.
Adresa din CI este inscrisa in baza unui contract. Daca acesta a expirat sau nu mai este valabil, este obligatia persoanei sa isi anunte domiciliul legal. Nu o face, poate suporta consecintele legii.
Răspuns la discuția stabilire in italia
Dreptul de sedere in orice tara din UE este garantat de legislatia UE. Fie cumparati, fie stati in chirie, aveti o singura obligatie: sa va anuntati la evidenta populatiei.

Insa problema cu a fi primit in chirie nu este documentul de identitate, ci bonitatea viitorului chirias. Deaoarece cel ce da in chirie vrea o anumita siguranta ca isi va primi chiria, este interesat sa aiba chiriasi care stau vreme mai indelungata.
Da, in Romania este totul posibil. Nu degeaba Romania este pe locul 63 in lume, si 25 in Europa in clasamentul tarilor cu o coruptie mare. (Locul 1 cel mai putin corupte)