avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Babo

Activitate Babo

Buna ziua, lucrez in sanatate unitate spital suport covid si as dori sa intreb daca pe perioada starii de alerta-pandemie covid-19 se poate acorda concediul de odihna?Mentionez ca este vorba despre concedii programate,nr. personalului ar permite acest lucru, nr de pacienti pozitivi si suspecti sub capacitatea spitalului.
B.ziua, lucrez in sanatate si as dori sa intreb care sant criteriile de redistribuire personal catre sectiile de prima linie in lupta cu coronavirus de pe alte sectii?In sensul ca exista selectie personal casatorit/necasatorit ,cu copii/fara copii?
As dori sa intreb,daca pe anul 2019 am primit vacher de vacanca pe card (suma/valoarea) si nu l-am folosit,se poate cumula cu suma pe anul 2020? Deci vaucerele de vacanta cu banii pe card de vacanta se cumuleaza?
Discuție sedinta
B ziua. lucrez in ture de 12 ore alternative tura de zi si tura de noapte cu 24 ore de repaus ,as dori sa intreb daca dupa tura de noapte in perioada de repaus. pot fi convocat la sedinta de lucru si in ce conditii.daca am dreptul la ore libere raportare la timpul petrecut efectiv la sedinta din perioda de repaus
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Conform vechimii in munca am dreptul la 39 zile CO/an,Intrebarea era daca pe perioada programului de vizitare in vacanta pot solicita mai mult de 10 zile CO neintrerupt
Buna,sant divortat,tata a doi copii minori,cu program de vizitare obtinut prin Judecatorie respectiv printre altele prima jumatate a fiecarei vacante.Lucrez in sanatate si as dori sa stiu ex. in vacanta de vara am program aprox. 40 de zile iar eu aprox. 39 zile de concediu de odihna,cate zile am dreptul sa solicit angajatorului raportat la programul de vizitare respectiv zilele mele de concediu neintrerupt
Buna ziua.Lucrez in sanatate in ture de 12 ore cu 24 ore libere cu planificare lunara .As dori sa va intreb:1-In ce conditii am dreptul sa-mi schimb o tura cu tura unui coleg. 2-Daca am dreptul la acest schimb care este numarul de ore de repaus obligatorii( ex: ies dimineata la ora 7 pot intra seara la ora 19 in aceasi zi). 3--Daca are loc un astfel de schimb de ture de comun acord intre colegi cu aceasi pregatire si functie este necesara modificarea si in pontajul oficial sau este nevoie doar de aprobarea conducerii fara a fi modificat pontajul oficial. Va multumesc frumos.
S-a dispus divortul,nu s-a facut partajul,pana se va inchide partajul se poate cere prin instanta ca amandoua partile sa contribuie la plata ratelor comune?daca de un timp plateste doar una din parti inainte de partaj poate sa-si recupereze parte platita la ratele bancare?
Discuție neplata ratelor
As dori sa ma ajute cineva,am divortat recent,sant titularul unui credit bancar,iar dupa divort codebitorul respectiv fosta sotie refuza sa mai plateasca ratele,nu s-a facut partajul,as dori sa stiu daca se poate deschide proces pentru a plati ratele in mod egal pana la sfarsitul partajului
Buna ziua.Am citit mesajul d-voastra cu intarziere.Exista vreun temei legal a ceeace mi-ati sugerat d-voastra?Pentru ca ratele sant foarte mari,iar ipoteca este pusa pe casa parintilor mei!Nu se trece la executare silita?