avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate bodo4my

Activitate bodo4my

Pe perioada in care care este suspendat, conf. Lg. 188/1999, functionarul public este considerat "persoana defavorizata ", conform HG 799/2014 ?
Mai exact functionarul este suspendat deoarece este parte, intr-un dosar penal in curs de solutionare. Intrucat nu realizeaza nici un venit, daca vrea sa se angajeze, pe perioada desfasurarii procesului, poate fi asimilat persoanelor defavorizate?
Angajatorul poate dispune suspendarea contractului de muncă, pentru un angajat asupra căruia s-a dispus masura de arest la domiciliu în vederea cercetărilor?
Menționez faptul că angajatul era la acel moment în concediu medical și contractul de munca era pe perioadă nedeterminată.
Buna ziua
Suntem doua persoane fizice care am convenit sa inepem un proiect, o parte vine cu locatia, forta de munca, consultanta, cealalta parte cu banii.
Contractele de asociere in participatiune din cate am vazut se incheie intre persoane juridice sau o pers. juridiaca si o pers. fizica.
As dori sa stiu daca un astfel de parteneriat se poate relaiza legal iar daca da, de ce anume am nevoie pentru incheierea acestui contract si ce lucruri ar trebui sa am in vedere pentru a-l incheia fara probleme.
Va multumesc anticipat!
Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru executarea silita a unei persoane fizice care imi datoreaza o suma de bani. Ca si bun supus executarii este imobilul detinut in proprietate de persoana respectiva. S-au organizat 3 licitatii si nu s-a primit nici o oferta de cumparare chiar daca valoare a scazut la 75% din valoarea trecuta in raportul de evaluare.
Eu cum imi pot recupera prejudiciul???
La institutie am primit o amenda pentru maşina de intervenţie a Direcţiei de Poliţie Locală, pentru rovinieta. Unitate exceptată, prin similitudine cu unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit art. 3 lit. a) pct. II din O.G. nr. 15/2002.
Pentru a evita pe viitor primirea altor amenzi de acest fel ce trebuie facut?
Mai exact, am promovat o actiune pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare care a fost respinsa si in care s-a dat hotarare definitiva si irevocabila .
Vreau sa scot din dosarul respectiv adresa originala care am primit-o de la finante privind valoarea taxei precum si chitanta originala prin care am platit taxa respectiva, documente care imi trebuiesc pentru a promova o noua actiune.
Se poate face acest lucru
Multumesc.
Prin ce act legislativ sunt reglementate normele metodologice de aplicare pentru Legea 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice
Multumesc.
Intrebare:

Sunt functionar public, referent la primarie si la cerere mi-am suspendat activitatea din motive personale, pentru o perioada se 12 luni, cerere care a fost aprobata de domnul primar prin dispozitie.
Este posibil sa reincep activitatea la cerere chiar daca perioada de 12 luni nu a trecut?
Ce temei legal pot invoca in cerere fiindaca in Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, nu am vazut sa se precizeze despre acest lucru decat im, Art. 96
(1) Reluarea activitatii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.

Dau o situatie concreta: Am debit inregistrat in 2002, somatii emise pentru acest debit in fiecare an. Somatiile emise intrerup termenul de prescriptie, fiindca curtea de conturi incearcasa impute aceste sume organului de executare. Daca da in baza la ce (lg., art.) si cum pot argumenta acest lucru celor de la curte. :(

Multumesc.