avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters171864

Activitate ContSters171864

o intrebare care cred ca le-ar interesa pe tinerele mamici...:D. daca esti studenta la zi , la buget, si totodata P.F.A.(persoana fizica autorizata) si ramai insarcinata..:D la calculul indemnizatiei de crestere a copilului se iau in calcul si veniturile pe care le obtii din pfa???:)
Buna!si noi suntem in aceeasi situatie...eu sunt studenta si tata a intrat in CCC dar din prisma faptului ca la noi nu avea cine sa stea cu bebe cand eram eu la facultate! daca esti la zi cu facultatea poti beneficia tu timp de 2 ani de indemnizatie in valoare de 600 lei! in legatura cu actele aici nush sa iti raspund ca ale noastre au foost completate de contabilul de la serviciul lui...dar probabil nu o sa scrii nimic acolo! o sa ti se raspunda de cineva in masura...multa sanatate!
Discuție somaj
am o întrebare în legătură cu indemnizaţia de şomaj....am fost profesoară la o şcoală genarală timp de un an şi ceva, după care am intrat în concediu de creştere copil care a tinut pana în luna aceasta....problema este ca eu nu sunt titularizată pe post...şi vreau să ma angajez în altă parte cu salariul minim pe economie pe o luna sau mai multe luni...problema este că dacă mă angajez o lună o să pot dupa aceea să intru in şomaj? până în septembrie când o săăncerc să mă titularizez pe postul din învătământ?
în cazul în care o să ramân din nou insărcinată(îmi doresc fff mult un al doilea copil):D...o să pot să intru din nou în concediu de crestere copil?
dacă nu se poate aşa ce mă sfătuiţi să fac....:((
Răspuns la discuția pfa... plata cas
ma ajuta cineva?:(
Răspuns la discuția pfa... plata cas
pe mine ma intereseaza plata pentru sanatate,:O la Casa de Asigurari de Sanatate:O
daca am avut deschis un pfa in august 2010 si l-am radiat in noiembrie 2010:D...plata cas-ului pana la ce data din 2011 o pot face fara sa platesc penalizari? se poate face si in mai multe transe:((?sau trebuia sa o platesc atunci cand am radiat pfa-ul, ca m-am uitat la lista cu cei indatorati la cas pe 2010 si nu ma aflu pe acolo=D>?????
multumesc anticipat!!!
in legatura cu calculul indemnizatiei, eu am intrat la 1 decembrie in concediu de crestere copil, am lucrat 12 luni iar in august mi-am deschis un pfa (am obtinut si un mic venit ) mi-am radiat pfa-ul in 19 noiembrie. intrebare: la calculul sumei totale se iau 75% din ultimele 12 luni inainte de data nasterii copilului, eu am decizia de impunere pe 2010..., o sa-mi ia in considerare tot venitul din pfa?(cum ar fi normal,pt ca dupa ce intru in concediu de crestere nu mai pot desfasura alte activitati:D)?
Întrebat de jurnalişti dacă indemnizaţia de creştere a copilului va reprezenta 75% sau 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, ministrul a precizat că indicatorul de calcul va fi 75% din media acestor venituri.

"Va fi 75%. ªtiţi foarte bine că a fost diminuat acest venit cu 15% şi, proporţional, înseamnă 72,25% astăzi. Noi am crescut la 75%, se vor recalcula şi vom da ceva în plus la cei care sunt în plată astăzi", a spus Botiş.

Acelaşi procent a fost avansat şi de premierul Emil Boc.

"Subliniez faptul că s-a avut în vedere 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele şase luni, în oricare dintre variante, inclusiv la cei care se află în momentul de faţă în plată, iar de la 1 ianuarie, vor avea 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni", a spus Boc.

De la 1 iulie 2010, cuantumul indemnizaţiei de maternitate a fost redus cu 15%.

Curtea Consituţională a validat, în 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.

Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an, dar nu mai mult de 4.000 de lei.
Discuție Pfa?
ca p.f.a. pot emite chitanta cu suma mai mare de 5000 ron? pentru o persoana juridica?
Buna ziua! Am si eu o intrebare: eu cu sotul meu locuim de curand la Galati si avem un bebe pe care l-am nascut aici...domiciliul nostru stabil fiind la Bistrita, in ce conditii putem beneficia de alocatia bebelului aici la Galati fara sa fie necesara o deplasare pana la Bistrita pentru depunerea actelor?unde ar trebui sa ne adresam?Multumesc anticipat! Cu stima!