Buna ziua!
La un cabinet psihologic cu venit net estimat pentru anul 2013 la 200lei/ luna se mai plateste CAS? Daca nu, stie cineva ce tip de cerere trebuie depusa la Finante?
Buna ziua!
Matusa mea are 55 ani, pensionata pe caz de boala grad III , cu 34 ani vechime ; sotul - cadru militar pensionat din 2006, cu 43 ani vechime, a decedat in 2007.
La ce varsta poate obtine matusa pensia de urmas MApN?
Buna ziua!
Cabinetul meu de psihologie functioneaza intr-o camera a unui imobil in baza unui contract de inchiriere al carui termen expira in mai 2012. Proprietara este de acord sa incheiem, in locul contractului de inchiriere, un contract de comodat ,incepand cu 01.01.2012.
Intrebarea mea este ce act trebuie sa intocmim pentru a incheia contractul de inchiriere inainte de termen si pana la ce data trebuie anuntat la Financiar, pentru ca cel de comodat sa-si produca efectele incepand cu 01.01.2012?
Multumesc!
Buna ziua!
Care articol de lege privind prescrierea amenzilor ma poate scapa de urmatoarea situatie? ( sa stiu ce scriu in contestatie): ieri, 10.10.2011 am ridicat de la posta o amenda pt. ca am circulat fara rovinieta in 27.03.2011.
Si mai am o intrebare : ce ma sfatutiti, sa o platesc totusi in termenul de 48 de ore?
Multumesc!
Buna ziua!
Am un cabinet individual de psihologie. Stie cineva daca este deductibila contributia la asigurarile sociale ( la pensie?) Nu am inteles din codul fiscal daca pot sa o scad la cheltuieli pe firma.
Va multumesc!
As dori sa stiu daca un PFA poate incheia un contract de voluntariat cu un pensionar pentru un tip de activitate pentru care PFA nu e autorizat, dar voluntarul da.
Daca se poate incheia un astfel de contract, se inregistreaza undeva ( ITM, Fisc)? Trebuie depuse declaratii sau platite niste taxe?
As avea nevoie si de temeiul legal .
Va multumesc!
Da, mai are parafa, si este inscris la CPR. Ma gandeam la un contract prin care "cat lucreaza atat incaseaza", adica sa-i revina banii obtinuti pe examinarile efectuate de el. Nu stiu insa ce impozit trebuie sa-i opresc si ce trebuie platit la finante.
Multumesc pentru promptitudine!
Am un cabinet individual de psihologie si as dori sa inchei un contract de colaborare, pt un anumit tip de evaluare psihologica, cu un psiholog pensionar. Mentionez ca nu va fi un program fix, ci la nevoie, pentru 2,3 sau ...5 examinari de acest fel pe luna.
Intrebarea mea este ce fel de contract ar fi mai avantajos si ce taxe trebuie platite de ambele parti.
Va multumesc!