avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters174014

Activitate ContSters174014

Nu va mai jucati cu declaratiile! Treaba este foarte serioasa! Pedeapsa pentru furt este foarte mare! Dvs faceti anumite afirmatii, dar acestea mai trebuie si dovedite in fata organelor judiciare. In caz contrar, daca se dovedeste vinovatia, se poate retile lipsa de cooperare si in consecinta o circumstanta agravanta!
Puteti merge la proces si cu avocat din oficiu, dar daca doriti rezultate cat mai bune, angajati un avocat ales care sa se ocupe de caz.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Daca dosarul a ajuns in instanta si s-a finalizat in acest stadiu, mergeti la arhiva si solicitati dosarul la studiu. Daca instanta a fost sesizata prin rechizitoriu, acesta vi se va pune la dispozitie, odata cu intregul dosar.
Daca dosarul s-a incheiat in faza de urmarire penala solicitai dosarul organelor de ancheta.

Av, Claudiu Sorin Feteanu
Răspuns la discuția INREGISTRARE CONVORBIRE
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu aceste inregistrari se circumscriu disp art. 91 ind. 6 al 2; sunt inregistrari efectuate de catre alte persoane si privesc propriile convorbiri! Cred totusi ca aceste probe pot fi combatute.
In primul rand acest tip de inregistrari nu sunt supuse certificarii, conform art 91 ind 3 C.p.p.! Ori, in aceste conditii transcrierea acestora nu echivaleaza cu procesul - verbal despre care face vorbire art. 91 ind. 3 al 2 C.p.p. Astfel nu exista o data certa, o identitate certa a persoanelor, etc.
Cereti o expertiza tehnica si solicitati audierea suportului original.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Martorul nu este parte in proces, deci nu poate fi asistat (reprezentat) de avocat. Daca se extinde procesul penal si fata de el, atunci este altceva!
Dar de unde reiese faptul ca martorul este asistat de avocat!? Exista vreo delegatie la dosdar pentru martor!?... sau sunt simple presupuneri!? Calitatdea de avocat se probeaza cu o imputernicire! A admis instanta asa ceva!?

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Ultima teza a articolului amintit nu mai este in vigoare in prezent. A fost abrogata prin art. VI indice 1 din Ordonanta de urgenta 100/2007.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Răspuns la discuția cheltuieli de judecata
Da, dar trebuie sa depuneti factura si chitanta la dosar.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Răspuns la discuția Anulare act administrativ
In principiu prin instanta, in contencios administrativ. A se vedea Legea 554/2004. Aveti un termen limita.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
"Inselaciunea minora" nu prea exista de fel in codul penal! Exista inselaciune, punct! A, ca nu exista consecinte grave, sau ca pericolul concret poate fi redus, asta este altceva! Important este sa fie convinse in acest sens si organele de ancheta:)!
Oricum, mare grija cu declaratiile pentru ca totul poate fi folosit si in acuzare!
Cat despre retinere... de obicei aceasta este urmata si de o arestare preventiva! Deci daca va retin 24 de ore... este doar inceputul! Ca o parere personala, din ce ati spus despre fapta, nu cred ca va fi cazul de nicio retinere... dar cine stie ce au ei la dosar!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Răspuns la discuția [nprumut
Nu conteaza cine a completat fila cec! Atata vreme cat ati semnat fila .... inseamna ca ati acceptat continutul acesteia! Eu zic sa incercati sa gasiti o solutie amiabila, nu de alta dar s-ar putea sa aveti probleme. Vedeti Legea 59/1934 (legea cecului).

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Da, se face plangere catre instanta. (judecatoria de sector). Temeiul de drept este 278 indice 1 C.p.p. Aveti grija la termene ca daca nu faceti plangerea la timp pierdeti dreptul! Prom-procurorul in cat timp a raspuns?
Cum se face exact o plangere este mai greu de descris in cateva cuvinte, dar important este sa prindeti termenul, iar apoi, in intstanta va puneti un avocat si acesta va va sustine cauza sub toate aspectele!

Av. Claudiu Sorin Feteanu