avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate simiga

Activitate simiga

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va costa mult aceasta solicitare a notarului (nu mai stiu exact, cred ca am platit sub 100 lei pentru 3 banci acum 2 ani).
Daca mergeti la notar va poate indica cam cat costa succesiunea cu toate cheltuielile aferente.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"La nivelul Capitalei, singura institutie care are atributii in ceea ce priveste gestionarea cainilor fara stapan este Primaria Capitalei prin Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Cetatenii care sunt deranjati de maidanezi pot face reclamatii la numarul de telefon 021/9844 sau in scris, prin posta/ fax/ e-mail. Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca in cateva zile rezolva" - am găsit pe internet căutând ecarisaj, informația este datata 2014.
Și am văzut cum au luat un câine acum vreo 2 ani. Îl ataca pe postaș sau trecători străini. El apăra teritoriul unde primea mâncare și o vorbă bună...

Prevederile legii le-am cautat cândva și am fost dezamăgită, cum probabil sunteți și dvtra.
Dar va puteți folosi inteligent de ce poate.
Din păcate, Un câine devine agresiv în urma tratamentului agresiv al oamenilor...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O casa noua inseamna proiect, certificat de urbanism, autorizatie de construire pe baza proiectului. Avize Inspectia in constructii pe etape determinante (cele din proiect).
Si apoi casa exista in acte dupa ce se face receptia cu reprezentantul primariei.
1. Daca proiectul nu a fost respectat si a construit altceva e ciudat, a lucrat cum? Planurile de rezistenta nu se fac dupa ureche... si trebuie respectate.
Cartea tehnica a constructiei v.a aratat.o?
2. Vreti sa cumparati o fantoma de casa care azi nu exista de fapt in acte?
Cu cel mai bun precontract, daca nu face ce promite, veti primi banii inapoi peste vreo 5 ani, daca nu dispare intre timp...
Răspuns la discuția Carte tehnica a constructiei
Un dezvoltator care refuza a va arate cartea tehnica este posibil sa fi construit "dupa ureche". Fara un proiect cu structura de rezistenta calculata, cu instalatii ne-dimensionate si din pacate folosind materiale cat mai ieftine si fara respectarea unor minime cerinte tehnice de construire.
Marea majoritate a caselor de mici dimensiuni se construiesc asa din pacate, in Romania.
Pentru mici dimensiuni (sa spunem 50-80 m pe nivel, parter si etaj) si cu ceva bun simt al muncitorilor cred ca merge. Pentru structuri mai mari, eu cred ca nu se poate asa.
Cartea tehnica a constructiei este un document obligatoriu de avut, indiferent daca este casa sau bloc. Iar garantiile la fel.
Nu le dau cei care stiu ca au construit in bataie de joc.
Iar daca de pe acum comunicarea merge greu, cum credeti ca vor evolua dupa ce le dati toti banii ?!

Mai departe cum vreti, aveti rabdare sa va luati o casa corect construita sau un sac de cartofi? Pe care platiti bani seriosi...
Se construieste mult, veti gasi casa visurilor cu putina rabdare.
Se poate prevede o garantie in contractul de inchiriere?

Sa spunem echivalentul a 2 luni chirie, platita la inceputul contractului de catre chirias si care se va restitui la sfarsitul contractului - pentru pastrarea starii bunurilor din locuinta, pentru plata intretinere si utilitati, sau respectiv pentru predarea locuintei Curata (asa cum a primit-o).
Daca nu lasa casa cum a primit-o= curat, e trecut in contract ca va suporta din garantie costul firmei de curatenie, la alegerea proprietarului.

Astfel de clauze exista in alte tari.

Sunt si clauze de evacuare - in prezenta politiei. Exemplu - Daca chiriasul nu Plateste doua luni consecutiv, daca repetat nu respecta regulamentul de ordine interioara al cladirii, daca nu permite accesul pentru inspectii sau reparatii, daca produce stricaciuni - somat , si daca tot nu, se executa garantia (2 luni) si ii evacueaza in prezenta politiei.
Răspuns la discuția Scutire in baza Legii 118/90
Prevederea pentru "COTA DE PROPRIETATE" apare in Martie 2016, in HG 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG nr. 1/2016, citez:

"3. La punctul 23, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins:
(41) În aplicarea prevederilor art. 456 alin. (1) lit. p), r), s), t) din Codul fiscal, în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei-părţi din dreptul de proprietate asupra clădirii."

In LEGEA 227/2015 :

"ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
...........
s) CLADIREA folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau COPROprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările și completările ulterioare;
............."

Nu sunt jurist... Legea defineste CLADIREA scutita de impozit, iar HG Normele de aplicare MODIFICA definitia legii, re-definind coproprietatea pe cladire.

Nu sunt sume mari, dar cred ca pentru multi pensionari cativa zeci de lei conteaza.

CONCLUZIE :

1. Sa Inteleg ca o Hotarare de Guvern prevaleaza peste LEGE si o poate modifica dupa bunul plac ?

2. Daca - Se plateste diferenta de impozit, se va calcula retroactiv din Ianuarie 2016 sau din Martie 2016 dupa intrarea in vigoare a acestor norme ?
3. Unui cunoscut care a platit la caseria de sector saptamana trecuta, imediat ce a primit instiintarea , i s-a spus ca va primi si diferenta de plata pentru ultimii 5 ani + penalizari...

Cum spuneam, nu sunt jurist si mi se pare ilogic. As aprecia mult o lamurire, daca / unde gresesc.

Multumesc anticipat.
Finalizarea unei constructii (receptia cu reprezentantul primariei) se face rapid. Este straniu ca nu a facut-o, daca avea autorizatie de construire valabila.
Ca sa intrati in legalitate este complicat, va dura si nu stiti cum se termina...
Nu s-au terminat casele. Preturile stagneaza, poate chiar vor scadea (cu legea creditelor "returnabile" bancii poate vor fi urmari), sfatul meu este sa mai cautati.
Cu rabdare veti gasi.
- la internare de urgenta, pentru max 48h de spitalizare nu se plateste - de ex. pentru multe laparoscopii nici nu e nevoie de mai mult.
- daca va platiti cotizatie lunar din "buzunar", trebuie sa achitati retroactiv, pe ultimele 6 luni (trebuie sa aduceti si adeverinta de la registrul comertului ceva gen ca nu aveti firma)
- cel mai bine ar fi sa fiti coasigurata dupa sot, cum v-a spus Ana Cer
E groaznic sa iti gasesti florile calcate/mancate de orice animal, care a alergat ca fraierul dupa o albina sau o pasare. Caine, pisica, iepure, rozator...

Am avut si eu problema asta. Am facut gardutz in jurul straturilor de flori, de vreo 80-90cm din plasa verde, se gasesc la brico gradini. A fost suficient sa tina cainele (ciobanesc carpatin) la distanta.
Presupun ca: In contractul de vanzare cumparare se putea trece ca vanzatorul garanteaza ca nu a recuperat si nu va recupera ulterior taxa, pretul de vanzare cuprinzand si taxele platite.
Dar ma intreb, daca totusi o face, il dai in judecata si in 500 de ani recuperezi paguba ?