Buna seara,
Vin cu o intrebare, imi cer scuze daca a mai fost subiectul acesta dar eu nu am gasit ceva similar.
Concret: La data de 19.05.2024 aveam acumulate 12 puncte penalizare/ permis auto. In aceeasi data (19.05.2024) am mai luat 4 puncte (total 16 dupa calculele mele). Am fost astazi 21.05.2024 la serviciul rutier si la o verificare au reiesit 14 puncte, dar mi-a spus ofiterul de serviciu ca probabil ultimele 4 inca nu au fost introduse in sistem (urmeaza).
Intrebare: daca fac contestatie la pvcsc (ultimul), contestatie la care (parerea mea) sunt sanse minime sa fie anulat pcvsc, probabil ca pana la decizia definitiva nu se aplica suspendarea, dar daca de exemplu decizia definitiva imi va fi defavorabila si pronuntarea ar (de ex in luna septembrie) fi la o data la care deja au expirat cele 12 puncte, se dispune totusi suspendarea dreptului de a conduce intruct pe 19.05.2024 acumulasem 16 puncte sau in cazul in care nu mai acumulez nici un punct voi ramane cu cele 4 in urma respingerii plangerii?
Multumesc pentru eventuale raspunsuri avizate!
Buna seara,
As dori sa intreb daca stie cineva daca se comunica (eventual daca exista un anume termen pentru comunicare) de catre politia unui stat UE (in speta Italia) catre politia din Romania faptul ca politia italiana a retinut un permis (emis de pol. RO). In fapt: o cunostinta (sofer nr 1) a circulat in Italia sub influenta bauturilor alcolice (0.94 in aer prima suflare si 0.75 a doua suflare dupa jumatate de ora) si capac la toate un alt sofer "istetz" ca si dansul a intrat in coliziune cu el. De mentionat ca si cel de-al doilea istetz era cu "aghiazma in fapt", din accident au rezultat 3 victime (destul de rau lovite (spitalizare....etc); al doilea sofer este inca in spital, iar primul sofer a fost la politie: declaratii...etc + retinere permis 1-2 ani (urmeaza si amenda). Intrebare 2: ce risca sofer 1 daca vine in Ro, declara permisul de conducere pierdut, i se da un alt permis de conducere si eventual peste un anumit interval de timp autoritatile din Italia comunica autoritatilor romane situatia in fapt +suspendarea ?
Scuze pentru lungimea textului, astept raspunsuri cat mai la obiect sa pot convinge omul - sofer 1 (eventual cu pasaje din lege) ca este pe cale sa se bage intr-o belea si mai mare decat cea in care este acum!
Buna seara, locuiesc la et II intr-un bloc cu 4 etaje, in urma cu 2 ani am renovat in regim propriu (fara factura) apartamentul iar saptamana trecuta am avut surpriza sa fiu inundat de vecinul de deasupra (et 3).Am avut o discutie cat se poate de politicoasa cu cei doi soti-au fost deacord sa isi repare la ei in baie scurgerea de la cada (cauza inundatiei), dar nu vor in nici un fel sa imi plateasca mie reparatia (ar fi de schimbat 2 placi rigips-tavan fals + zugravit un perete pe ambele parti), si care se ridica undeva in jur de 2500 lei.
Precizez ca nici eu nici vecinul nu avem asigurare pentru locuinta. Ce e de facut? #-o
Rog raspuns de la cei care au patit ceva similar sau de la avocati care se ocupa cu astfel de cazuri.
Multumesc anticipat!
Cu stima, Laurentiu
Sal
am patit si eu ceva similar cu ce ai patit tu, doar ca eu veneam cu o masina tot pe platforma care era a fratelui meu, o aduceam din Belgia, si la fel...in drum catre casa (intrat in tara prin Satu Mare in directia Botosani), pe la jumatatea drumului in jud. Bistrita Nasaud am trecut pe sub o camera de rovinieta.
Crede-ma pe cuvant.....te ia durerea de cap cat ai de umblat si poti sa uiti de eventuale despagubiri de pe la CNADNR, fratemiu a facut contestatie si judecatoarea nu a luat in calcul dectaratia mea ca suntem rude. A trebuit sa aduca un alt martor, care de fapt nici macar nu era in masina....etc (ce a confirmat de fapt ceea ce am declarat eu). Intr-un final asta este sentinta de pe "fond" : 06.06.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C10
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, plângerea contravenţională formulată de petentul XXXX, în contradictoriu cu intimata Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale S.A. – CESTRIN, ca neîntemeiată. Înlocuieşte sancţiunea contravenţională a amenzii în cuantum de 250 lei aplicată prin procesul-verbal de contravenţie seria xx nr. 000...12 din data de 02.12.2013 întocmit de intimată cu sancţiunea avertismentului, atrăgând petentului atenţia asupra pericolului social al faptei săvârşite, cu recomandarea ca pe viitor să respecte dispoziţiile legale. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea şi motivele de apel urmând a fi depuse la Judecătoria Botoşani. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 06.06.2014.
Document: Hotarâre 06.06.2014
Oricum, eu iti urez bafta si inarmeaza-te cu rabdare.
Sal.
am patit si eu ceva de genul intamplarii tale, doar ca mie mi-a ridicat masina din fata la directia de Finante (langa Hala Centrala), am platit tot 430 ron,am facut contestatie pe motiv ca nu mi-a indicat exact in PVC locul unde zic ei ca am oprit si am incalcat legislatia lu' peshte [au scris doar strada Anastasie Panu....fara numar sau alt detaliu prin care sa imi dovedeasca exact locatia], al 2-lea motiv de contestatie a fost ca agentul care a incheiat PVC-ul nu era acelashi agent ce a constatat contraventia (era politista bruneta care e zi de zi la ghereta aia de langa Carefur). In prima instanta asta este solutia deocamdata pana se apuca doamna instanta sa redacteze sentinta : "02.06.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C03
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: nu se impune aplicarea sancţiunii
Document: Încheiere de şedinţă 02.06.2014",[/b] uita-te si tu: [ link extern ]
daca nu face apel politia locala sau firma lu' peste prajit care ridica autoturismele, le cer si daune morale.
Bafta!
Buna ziua, as dori sa intreb daca ma poate lamuri cineva: este legal ca la Serviciul Inmatriculari auto Botosani, la solicitarea autorizatiei provizorii de circulatie la al doilea set de numere rosii, sa ii fie cerut proprietarului de autovehicul "certificat fiscal" de la finantele locale?
Mentionez ca am intrebat la Serviciul Inmatriculari auto Iasi, si acolo nu se cere asa ceva, ba chiar mi s-a spus sa consult Ordinul 1501/2006 art. 15 si art. 16 al.1 in baza caruia se elibereaza autorizatia provizorie de circulatie.
CAPITOLUL III
Autorizarea provizorie pentru circulaţie a autovehiculelor
şi remorcilor
Art. 15. -
(1) Până la înmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competente potrivit art. 1 alin. (2) autorizează provizoriu circulaţia autovehiculelor şi a remorcilor neînmatriculate, pentru o perioadă ce nu va putea depăşi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expiră asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.
(2) Vehiculului căruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie în condiţiile prevăzute la alin. (1) i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu condiţia achitării tuturor taxelor şi tarifelor legale necesare înmatriculării, înainte de eliberarea următoarei autorizaţii.
(3) Perioada de 90 de zile prevăzută la alin. (2) nu se aplică în cazul vehiculelor aflate în situaţia prevăzută la art. 7 alin. (4) şi (5).
(4) Autorizaţia de circulaţie provizorie dă dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul României.
Art. 16. -
(1) Autorizaţia de circulaţie provizorie se eliberează în baza următoarelor documente:
a) cererea solicitantului;
b) dovada asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate a acesteia;
c) dovada plăţii taxei de autorizare provizorie a circulaţiei;
d) copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului;
e) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie, sau, în cazul persoanei juridice, documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie;
f) dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu număr provizoriu şi a garanţiei de returnare a acestora;
g) dovada plăţii contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie;
h) copia declaraţiei vamale pentru vehiculele de provenienţă străină pentru care se solicită înmatricularea în România, cu excepţia primei autorizări.
(2) Documentul original prevăzut la alin. (1) lit. e) se restituie pe loc, după confruntarea copiei cu acesta.
mah...ce ti-a fi lumea asta, politistul tot politist ramane...:-" , nu degeaba sunt bancurile despre voi :))
dar ce asa vatamare corporala ti-a provocat de vrei sa te indepti cu actiune penala asupra cond auto? ,destul ca ramane omul fara permis 90 de zile; la 6-7 zile de ingrijiri medicale abia daca ai o zgarietura pe la un cot ceva, dar in fine....
Si pe voi nu va invata sa cititi la politia comunitara? daca scrie destul de clar in HCL pe care ai aratat-o aici ca poti beneficia de asistenta juritica (avocati paltiti din bugetul de stat, adica platim toti pt tine) daca ai calitatea de invinuit, citeste alin. 1)....mai pe intelesul tau adica atunci cand esti prins luand spaga....of-of...., aici esti victima prietene, iti platesti singur avocat, asa cum isi plateste fiecare, ca sa ii poata scapa de iluminati ca tine.
Aaaaaaaa si inca ceva: cand ai semnat protectia muncii nu ti-a spus ca nu ai voie sa stai pe benzile de circulatie cand dirijezi traficul? ca sigur nu erai la axul drumului daca ai ajuns sa fii luat inainte de masini :)) , chiar crezi ca daca ai o cascheta in cap esti D-zeu?
Imi cer scuze fata de ceilalti colegi de pe site si de maniera de abordare a subiectului, dar chiar nu m-am putut abtine, se trezeste si unul care ne face viata amara in trafic sa mai ceara sfaturi cum sa faca el bani din necazul omului.
buna, sfatul meu este sa faci o cerere catre parchet de prelungire a dreptului de circulatie, ce-i drept...mai sunt si magistrati uneori plictisiti care refuza fara nici un motiv intemeiat, dar in general se prelungesc dovezile.Eu de ex am circulat peste un an cu o dovada prelungita, si la mine a fost mult mai complicat decat in cazul dvs. eu am avut dovada de la un accident unde nu am fost eu de vina si la cca 3 luni am avut un accident provocat din vina mea si cu consecinte ceva mai grave decat ceea ce ati expus dvs. Si mie mi-a prelungit vre-o 9 luni parchetul si vre-o 4 luni de la judecatorie (eu am avut "avantajul"-daca se poate spune asa- ca sunt sofer de meserie), asa ca....merita incercat.Mult succes! ;)
de asta eram si eu convins, si mi se pare corect si d.p.d.v moral, ma poate ajuta cineva si cu niste prevederi legale? pentru ca de agentul de daune de la asigurari mi-a spus ca ei au si o acoperire legala pentru o asemenea decizie.
Mi se pare corect ca fiecare sa platesca pentru greselile lui, eu daca am oprit pe oprire interzisa asta nu inseamna ca ar trebui sa suport jumatate din reparatia masinii condusa de mine, sa fiu sanctionat contraventional si....asta e.
Poate sa imi spuna cineva daca deja este facut constatul amiabil se mai poate merge la politie si reclama eventuala nwmultumire din costatul amiabil?