avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate marinc

Activitate marinc

Adresa de infiintare a popririi trebuie sa aiba anexate:
-copia titlului executoriu-in cazul de fata al contractului de credit-care nu se investeste cu formula executorie(trebuie citite clauzele acestuia)::
-copia procesului verbal de stabilire a onorariului si cheltuielilor de executare intocmit de executorul judecatoresc:
-copia incheierii prin care instanta incuviinteaza executarea silita.
Dovada platii sumei creditate,esalonarea ratelor,dovada platilor efectuate si a sumelor restante sunt necesare si se trimit instantei in vederea incuviintarii executarii silite.
Daca la adresa de infiintare a popririi sunt anexate cele de mai sus,tertul poprit trebuie sa-i dea curs altfel risca validarea.
Răspuns la discuția Executie silita fara proces?
corect raspunsul postat de adriana.Penalitatile si cheltuielile ce se adauga debitului principal de 200 lei trebuie justificate de recuperator in instanta.De regula sunt corect calculate,in baza contractului incheiat de dvs. cu firma de telefonie.Ae trebui sa stati linistit.Comparativ cu alte firma de recuperare in domeniui(Mars.....) firma dvs. de recuperare nu deschide procese in instanta pentru recuperarea unor astfel de sume de bani.In schimb va continua sicanarea(telefonic pri prin diferite "somatii").Nu mai semnati de primire.
Răspuns la discuția speta comunicare
Puteti apela si la un executor judecatoresc care sa rezolve problema pe calea notificarii afisate la sediul/domiciliul debitorului.Procesul verbal de afisare incheie procesura de comunicare.Publicati totusi titlul executoriu si intr-un ziar de audienta.
Răspuns la discuția durata executare silita
ce inseamna "am dat hotararea judecatoreasca unui executor"?Daca voiati sa va recuperati mai repede banii si avand in vedere cine va este debitor,trebuia sa faceti cerere de executare silita prin poprire pe conturi care se face fara somatie.Oricum trebuie sa asteptati incuviintarea executarii silite care acum nu poate dura mai mult de 5 zile(la instanta),apoi intocmirea si trimiterea de catre executor a somatiei,sosirea comunicarii postale catre debitor si apoi,dupa trecerea termenului mentionat in somatie sa asteptati ca executorul sa treaca la celelalte forme de executarea silita care implica si poprirea conturilor.Asta in cazul in care nu se platesc banii la somatie.luati in calcul si faptul ca debitorul are dreptul sa conteste executarea silita si sa ceara suspendarea acesteia.
Succes.Totusi cred ca va veti primi banii in cel mult 40-45 zile.
Ati inteles bine dar asa cum v-am mai scris sunt si alte modalitati de intrerupere a cursului prescriptiei.
in cazul dvs.contractul de credit este titlu executoriu.De atfel acesta trebuie sa fie mentionat in toate actele primite de la executor(somatie,instiintarea infiintarii popririi).
Termenul de prescriptie este de trei ani si curge de la data achitarii de catre dvs. a ultimei rate din imprumut( daca nu sunt si alte acte care sa intrerupa cursul prescriptiei).
Poprirea se instituie pentru 1/3 din veniturile salariale.Rata pe care o aveti in prezent de 870 lei nu este luata in considerare si va trebui sa o achitati dupa retinerea a 1/3 din venituri.Din veniturile salariale se poate retine 1/2 doar daca sunt infiintate doua sau mai multe popriri de catre organele de executare silita.
Din pacate acesta suma va trebui sa o achitati iar la contestatie la executare si solicitarea suspendarii executarii silite va sugerez sa apelati doar daca aveti motive temeinice altfel veti pierde cu riscul acumularii de noi datorii(onorariu avocat,cautiune de 10%,cheltuieli de judecata).
in cazul acesta nu va faceti probleme.puteti refuza orice corespondenta recomandata venita pe numele mamei(care implica semnatura de primire.Daca sunteti sicanat personal prin telefoane,notificari etc.puteti face plangere la politie.
In cazul mamei dvs.ar putea fi probleme daca dupa declansarea executarii silite la un executor judecatoresc s-ar constata ca a mostenit apartamentul(sau cota parte din acesta)dupa bunica dvs.In acest caz trebuie ca dupa dezbaterea mostenirii sa se faca iesire din indiviziune,evaluare,vanzare la licitatie etc.cea ce nici un executor judecatoresc sau creditor normal la cap nu va face pentru recuperarea a 800 lei.
Răspuns la discuția executare silita
luati legatura cu executorul judecatoresc.Sunt doua variante:ori a facut munca voluntara la interventia creditorului si v-a telefonat pentru intimidare( a reusit),ori exista dosar de executare silita inregistrat si un a incasat deja onorariu(avans) si cheltuieli necesare executarii care cad in sarcina dvs.In acest din urma caz,puteti verifica pe portalul instantelor de judecata daca s-a incuviintat executarea silita impotriva dvs.
Inclin sa cred ca este vorba de prima varianta.
trebuie sa fiti mai explicit.-
-Somatia vine de la un executor judecatoresc pe numele mamei dvs.?Daca vine de la recuperator nu poate fi somatie ci eventual o notificare.
-Mama dvs.are acelasi domiciliu cu dvs?al cui este apartamentul(locuinta)?
-Dvs.sunteti girantul imprumutului?
Dupa ce postati raspuns la aceste intrebari mai vorbim.
Răspuns la discuția legea 221/2009
as dori sa stiu daca pot beneficia de prevederile legii 221/2009 si afinii de gradul I(nora-ginere)