avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate gargaritarita

Activitate gargaritarita

Răspuns la discuția dreptul familiei
De obicei copii se incredinteaza mamei,tatal avand dreptul la vizita in prima si a treia sambata si duminica din luna si dreptul la un concediu pe an.Din pacate uneori sunt barbati care isi doresc mai mult,dar pentru a putea beneficia de mai mult timp trebuie,din pacate, sa apelati la bunavointa exsotiei care poate sa asiste la vizitele dvs.prelungite si cine stie,dupa ce mai trece nebunia divortului poate va impacati.Daca nu mai intentati inca o solicitar ,poate prindeti un alt complet de judecata care sa va dea castig de cauza.Numai bine !
pentru obtinerea titlului de calatorie trebuie sa mergeti la ambasada sau consulatul Romaniei dn Italia.Daca aveti probleme anuntati autoritatile italiene si explicati ca doriti sa plecati.Nu va poate tine nimeni cu forta sau solicitati parintilor sau unor rude sa vina dupa dvs.cu masina pentru a merge la consulat.Copii se pozeaza si la consulat.
Discuție locuinta comuna
va rog cine are o definitie a termenului de ,,locuinta comuna,,din punct de vedere juridic sa o posteze cat mai urgent.
Răspuns la discuția dreptul familiei
Atunci nu trebuia sa divortati si stateati din dragoste pentru copil 24 de ore/24.Asta e legea.Daca minorul este incredintat unui parinte acesta este normal sa aiba un program personal,de scoala, de plimbare,de activitti extrascolare,etc.Implicati-va in viata copilului dvs. si o scutiti pe sotie de a -l lua de la scoala,de a face teme si cine stie poate ca asa va impacati din nou.De la 10 ani copii sunt ascultati in instanta.Poate cu timpul copilul isi v-a exprima dorinta de a sta cu dvs.Sotia este normal sa isi faca un program ca doar nu mai aveti viata de parteneri.
E foarte curios de citit pe ce si-a bazat instanta hotararea.Articolul din lege.Ma rog...probabil ca tatal a fost citat si nu s-a prezentat,ceva de genul.dar cum ati demonstrat ca dumnealui a luat la cunostinta de actiunea dvs.?In fine.
Dupa ce intrati in posesia hot.judecatoresti,definitive si irevocabile va adresati la Primaria unde este inregistrat actul de nastere al fetitei,care va v-a opera pe marginea actului de nastere mentiunea de tagada a paternitatii si va elibereaza un nou certificat de nastere.Este foarte usor.Mergeti cu buletinul,sentinta si certificatul vechi in original si copii xerox.Veti completa 2 cereri si taxe de timbru 2 lei.Sa solicitati si eliberarea livretului de familie pentru ca acesta va foloseste ulterior la obtinerea alocatiei.In privinta alocatiei va adresati la Serv. Public Local de Asistenta Sociala care va intocmeste dosarul de alocatie.Dar numai dupa ce aveti noul certificat.Succes!
Răspuns la discuția LEGALIZARE
aveti termen de 15 zile pentru schimbarea actului de identitate pe numele de fata.
De nume nu puteti scapa numai daca isi da tatal acordul sau il decadeti din drepturile parintesti.Sau...cand implineste copilul 18 ani solicita schimbare de nume pe cale administrativa.Asta daca nu se insoara s trece pe numele nevestei.;)
Răspuns la discuția desfacerea adoptiei an 1950
Adoptatul nu poate sa desfaca adoptia.Numai adoptatorul.Eu nu pot sa-mi reneg parintii ,numai pentru motive intemeiate,e firesc.Desfacera adoptiei se faela Judecatorie.
Răspuns la discuția carte de identitate
Atata vreme cat sotul dvs.nu pleaca sau nu gaseste pe cineva care sa fie de acord sa-l ia in spatiu,adica sa mearga cu dumnealui la evidenta persoanelor si sa declare ca este de acord sa-l primeasca in spatiu,domiciliul va ramane tot la dvs.Numai daca ii faceti evacuare silita si instiintati despre acest lucru biroul de evidenta,iar sotul dvs.isi stabileste de buna voie domiciliul la o terta persoana.
Solicitati modelul la compartimentul de resurse umane.Sunt singurii avizati in acest sens.Pentru functionarii publici sunt diferite de contractuali.