As dori sa rectific raspunsul colegului nostru in sensul in care cel ce " imparte banii" este executorul judecatoresc . Lichidatorul judiciar este descarcat de sarcini la inchiderea procedurii, el doar comunica executorului tabelul de creante in situatia in care dupa inchiderea procedurii creditorii initiaza executarea silita.
Exista art 80 din aceeasi lege 85/2006 .
Fiscul face plangere penala pentru sumele datorate pentru stopajul la sursa.Acestea ar trebui platite .
Simpla insolventa include premisa unei posibile reorganizari, care la randul sau implica si noi strategii de valorificare a produselor si serviciilor, asa ca ar fi aberant sa ingradeasca cresterea rulajului,valorificarii si implicit al satisfacerii creditorilor prin imlplicarea pe noi piete de desfacere .
Practica difera pentru ca prevederile legale sunt interpretabile, astfel ca ar trebui sa va informati despre practica pe curtea de apel din zona tarii care va intereseaza( unii solicita , altii nu ). Diferenta este plata unei noi taxe de timbru in suma de 120 lei .
La deschiderea procedurii de faliment dupa cea a insolventei nu mai este necesara o noua cerere de admitere a creantelor decat in cazul aparitiei unor noi creante aparute pe parcursul procedurii de insolventa
Dupa declansarea procedurii de insolventa banca va putea executa garantiile aduse de catre dumneavoastra. Suspendarea executarii priveste bunurile debitoarei si in mod eronat inteles bunurile aduse garantie de catre terti . Singurele solutii sunt plata ratelor de catre persoana interesata sau votarea si confirmarea unui plan de reorganizare .In acest caz graficul de plati acceptat de catre creditori si confirmat de judecatorul sindic are valoare de nou program de plata astfel ca, pe moment, creditul nu mai este restant iar banca nu trece la executare .Repet faptul ca aceasta solutie este valabila atat timp cat creditul nu este restant. In caz contrar banca va trece la executarea garantiilor aduse de catre terti motivat de faptul ca pentru cele aduse de catre socitatea debitoare este suspendata executarea iar valorificarea lor se va face in cadrul dosarului de faliment .
Deci consider ca bunurile aduse garantie de catre dumneavoastra vor face obiectul executarii silite in scurt timp.
Creditorii nu se prea prezinta la termenele de judecata in dosarul de faliment. Daca nu reusiti sa contactati creditorii si sa intruniti cvorumul necesar, incercati sa sa solicitati incuviintarea judecatorului sindic pentru a trece la valorificare in conditiile mentionate de colega noastra.Succes .
Creanta ar trebui inclusa in tabelul definitiv rectificat sau actualizat pentru a putea fi prinsa in graficul de plati al planului de reorganizare.
Teoretic ati iesit din termenul de depunere a cererii de admitere a creantelor.Practic puteti incerca sa formulati o cerere de repunere in termen si...... poate..Succes.
De obicei in insolventa nu se ridica dreptul de administrare . In faliment se ridica dreptul de administrare si administratorul statutar nu mai are atributii . Cererea de creanta poate fi facuta si de administratorul statutar . In cazul in care cererea este introdusa de catre administratorul judiciar, ea este scutita de taxa de timbru in conform art. 77 din legea 85/2006 .