Buna ziua.
S-au pierdut facturi de la clienti in anul 2012 si au fost aduse in contabilitate in anul 2013 , le pot inregistra in anul 2013? Va rog urgent. Multumesc.
Buna ziua.
Sa cumparat un copiator in rate . Am inregistrat contractul 232=404 si apoi factura cu rata respectiva 404=5311.cand se termina ratele fac 214=232, amortizarea o fac dupa achitarea ratelor?Multumesc .
Buna ziua.
Am schimbat certificatul digital folosit pentru semnatura electronica.La trimiterea declaratiei din luna iunie 2012, am primit urmatorul mesaj : certificatul digital folosit la semnarea fisierului nu are drept de depunere pentru ciful inscris in document.
Va rog , daca ma poate ajuta cineva.
Multumesc
Buna ziua.
Am emis catre clientul din Ungaria o factura de prestare serviciu.Pe factura am specificat cumparator neimpozabil in romania si nu am facturat tvaul.Este corect sau nu?daca nu cum trebuie sa fac si ce inregistrari contabile ?
Toate cele bune.
Buna dimineata.
Am prestat servicii unui client din Ungaria. Am facturat cu tva vreau satiu daca,
platesc t-vaul.
Multumesc.
Sarbatori fericite si un an nou cu impliniri.
Buna ziua,
As avea o intrebare legata de mostenirea drepturilor de pensie de urmas, banuiesc ca asta e termenul.
Tatal meu a decedat de curand, iarmama mea, sotia lui unica, a ramas cu pensia de 350lei. Tatal a avut o pensie de 791lei, care includeau si o indemnizatie 47lei ca urmare a prestari de servicii in cadrul departamenului de munca al armatei in timpuls tagiului militar.
AS dori sa stiu daca mama poate sa beneficieze de o crestere a pensiei.
Exista insa o problema legata de numele mamei care, la nastere, a fost adoptata de alta familie, astfel ca pe certificatul de nastere al mamei apare numele familiei care a infiiat-o (X). Dupa cativa ani, mama a fugit de la familia adoptiva la cea adevarata. Pe buletin apare numele tatalui adevarat (Y). Pe actul de casatorie apare numele tatalui adevarat (Y) si numele dobandit prin casatorie. Astfel ca certificatul de nastere se afla in contradictie cu B.I. si actul de casatorie, ca urmare primaria comunei mi-a spus ca pt ei nu este clara identitatea mamei mele si daca ea este sotia tatalui.
Ma puteti indruma caror autoritati publice sa ma adresez si cu ce acte pentru a clarificarea faptului ca mama mea a fost sotia tatalui meu si pentru a ii obtinere o eventuala crestere a pensiei si pentru a-i obtine dreptul de a beneficia de jumatate din indemnizatia de 47lei de mai sus.
Mentionez ca parintii locuiesc intr-o comuna de judet.
Va multumesc anticipat pentru timpul si indrumarea dvs.
O zi buna
Buna ziua.
Am preluat contabilitatea la o firma si am urmatoarea situatie; contul 5311 are un sold debitor de 16513;
Sold cont 1171 debitor 1640. Eu consider ca ceva nu este in regula ma poate ajuta cineva..multumesc .
O zi buna tuturor.
Buna ziua.
Am in soldul casei suma de 13279 lei mi se pare mare. Va rog sa-mi spuna cineva daca , este normai sau nu si daca, nu este ce trebuie sa fac?
Multumesc si o zi buna la toti/
Buna ziua . Vreau sa stiu daca se mai pot depune declaratiile fiscale la administratie si luna aceasta. Va multumesc .o zi buna.
Buna ziua.
Am de inregistrat o factura externa din coreea cum se inregistreaza in contabilitate?
O zi buna.