Am avut un accident rutier . Dupa aproximativ un an jumate asigurarea mi-a achitat din oficiu partial dauna suferita . Dupa cite stiu termenul de prescriptie este de 2 ani .
Ma intereseaza sa stiu daca acea plata efectuata de catre asigurare a intrerupt prescriptia si daca din acel moment curge alt termen de 2 ani .
Nu este chiar asa de simplu , ...... . Hotararea judecatoreasca a Tribunalului sau a Curtii de Apel dupa caz trebuie si apostila , ...nu este suficienta doar traducerea ei . Hotararea de fond trebuie investita cu formula executorie daca a fost respins recursul ( de exemplu ) iar hotararea Tribunalului trebuie legalizata . Eu am urmat asa o procedura ca sa execut o societate in Germania dar , ....... foarte greu se misca nemtii si nu prea vor sa puna in aplicare o hotarare data in alt stat comunitar cu totul ca hotararile ramase definitive , executorii si irevocabile se executa , ....... nu se discuta !! Nerespectarea unei hotarari judecatoresti este infractiune si se pedepseste conf . legilor in vigoare , ....... numai ca pe noi Romanii nu ne prea baga nimieni in seama . Eu voi face plingere penala executorului judecatoresc din Germania si astept reactia lui .
Buna ziua , imi puteti da un link ptr o astfel de firma de consultanta ?
Eu am CAEN 4941 . Doresc sa construiesc un depozit frigorific si sa achizitionez camioane de distributie frigorifice ptr produse alimentare perisabile .
Cum as putea sa radiez temporar si sa-l inmatriculez din nou un autoturism de teren de care am nevoie doar iarna ? Momentat este inmatriculat pe persoana fizica iar impozitul este foarte mare din cauza ca are un motor de peste 3.000 cm ?
Singura solutie este sa faceti plingere penala atit impotriva inspectorului de dauna cit si impotriva celuilalt sofer care incearca impreuna sa musamalizeze intimplarea exacta a acidentului ! Va asigur ca o sa le dati o lectie neasteptata !!!!
Asigurare am dar numai carte verde si RCA-ul obligatoriu . N-am Casco dar consider ca nu este corect cind intr-un accident rutier cu un animal salbatic sa nu existe un fond suplimentar de risc care se ocupa cu astfel de despagubiri .
Daca ma poate lamuri cineva in acest sens si anume construirea unui depozit frigorific , centru logistic , achizitionarea de noi TIR-uri Frigorifice in vederea desfasurarii activitatii de depozit En Gross si vinzare cu amanuntul al produselor de carne congelata si proaspata , peste congelat si proaspat , legume / fructe si flori , toate provenite din import .
Am personal mai multe TIR-uri frigorifice si desfasor doar activitatea de transportator deocamdata din depozitele mari din Europa catre Romania , Bulgaria , Turcia , Ungaria si Austria .
M-ar interesa ce fel de fonduri as putea accesa , in ce procentaj si care ar fii conditile .
In cazul in care imi puteti da un raspuns va rog sa-mi transmiteti parerea sau indrumarea dvs pe mailul meu privat si anume ,, pppp69d@yahoo.de ,,
Ma poate ajuta cineva cu o informatie in ceeace priveste un accident rutier cu un Cerb pe autostrada cu plata in Franta , in sensul ca nu am avut asigurare casco , masina este praf iar despagubire nu stiu cui sa-i cer si nu stiu daca in Instanta as avea cistig de cauza impotriva administratorului de drum respectiv sau daca ma pot indrepta sa cer dauna respectiva Fondului de Garantare a Victimelor sau ceva de acest gen . Daca cineva cunoaste vreo modalitate va rog sa-mi trimiteti un raspuns si pe mailul meu privat ,, pppp69d@yahoo.de ,,
Poate sa ma ajute cinava cu un model de contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie emis de catre ITM din cauza ca nu m-am prezentat cu documentele la control ? Am instintat atit in scris cit si telefonic ca nu sunt in tara ca sunt singur asociat si totusi mi-au intocmit proces verbal de contraventie de 4.500 RON . Le-am sugerat sa se deplaseze la sediul societatii unde voi trimite o persoana ca sa prezinte documentele la control dar la sediul societatii noastre .