avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate maraV

Activitate maraV

Desi am pus intrebarea la "Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele", apare mereu la "Drept penal - probleme serioase cu dreptul".

Am fost martor într-un proces anul trecut.
Vă rog să-mi spuneți dacă am dreptul să primesc la solicitarea mea o copie după declarația existentă la dosar, pe care am dat-o în fața instanței.

Muțumesc anticipat pentru raspuns.
Am fost martor într-un proces de divorț în anul 2023.
Am dreptul să primesc la solicitarea mea o copie după declarația de la dosar pe care am dat-o în fața instanței?
Muțumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Exista o lege sau un ordin care sa impuna obligativitatea montarii rampelor de acces la blocuri?
Ma intereseaza numarul respectivului act!
Va multumesc!
Răspuns la discuția Donatie loc de veci
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu exista drept de proprietate asupra unui loc de veci, ci doar drept de concesiune, daca detineti un Act de Concesiune pe numele dumneavoastra.
Locurile de veci nu se pot vinde. Ele sunt in proprietatea Administratiei Cimitirelor sau al Parohiilor.
Dumneavoastra puteti doar ceda dreptul de concesiune prin act notarial (daca aveti un Act de Concesiune pe numele dumneavoastra), doar cu permisiunea Parohiei sau a Administratiei Cimitirelor.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face demersuri legale, dar cel mai bine pentru linistea baietelului dumneavoastra ar fi sa-l mutati in alta clasa sau in alta scoala unde exista respect reciproc intre copiii, sa-l incurajati, sa-i fiti aproape sufleteste, sa-i redati increderea in el. Altfel riscati sa-l supuneti fara voia dumneavoastra la alte traume sufletesti in plus, care vor avea urmari in viitor. Nu sunteti un caz singular, au mai trecut si altii prin situatii similare. Interesati-va prin surse de incredere despre o scola, o clasa, unde nu se petrec abuzuri, unde copiii invata in liniste si pace, unde diriginta nu permite astfel de comportamente.
Răspuns la discuția Adresa curenta SC Orizont SA
SC Orizont SA, este posibil sa apartina acum de Administratia Fondului Imobiliar din B-dul Regina Elisabeta nr. 16, sector 3, Bucuresti,
Accesati acest link:
[ link extern ] /
In josul paginii veti gasi numere de telefon. Sunati, explicati situatia si veti fi indrumat acolo unde aveti nevoie.
Răspuns la discuția Adresa curenta SC Orizont SA
SC Orizont SA, este posibil sa apartina acum de Administratia Fondului Imobiliar din B-dul Regina Elisabeta nr. 16, sector 3, Bucuresti,
Accesati acest link:
[ link extern ] /
In josul paginii veti gasi numere de telefon. Sunati, explicati situatia si veti fi indrumat acolo unde aveti nevoie.
Răspuns la discuția Nelămurire avans antecontract
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Accesati:
[ link extern ] /
Antecontractul se taxeaza avand ca punct de plecare avansul. Cu cat partile isi platesc una alteia un avans mai mare, cu atat si onorariul notarial va fi mai mare. Onorariul platit la antecontract nu va fi scazut din onorariul final al vanzarii, si puteti ajunge sa platiti aproape dublu daca nu sunteti atent.
In plus, daca din diverse motive nu se incheie Contractul de vanzare-cumparare, riscati sa pierdeti toti banii pe care ii dati la incheierea antecontractului.
Va sfatuiesc din propria experienta foarte recenta: incercati sa platiti o suma cat mai mica atunci cand incheiati antecontractul, de exemplu 1000 de euro la cursul BNR.
Nimeni nu va poate obliga sa platiti 15 %.

Nu dati nici un ban agentiei pana cand nu semnati un Contract de Comision pe care trebuie sa-l cititi cu atentie inainte.
Legea Protectiei Consumatorului (Ordonanta nr. 21/1992), Capitolul 3, Art. 9(9), prevede urmatoarele:
Agentia imobiliara nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului in oricare dintre urmatoarele situatii:
a)cand intre consumator si agentia imobiliara nu este incheiat un contract de intermediere;
b)cand contractul de vanzare-cumparare/inchiriere nu s-a incheiat;
c)cand contractul nu are stipulata clauza de exclusivitate, iar tranzactia s-a realizat fara participarea agentiei imobiliare.
Art. 9(10):
Nu se permite plata in avans a comisionului, partiala sau totala, decat cu acordul scris al consumatorului si cu precizarea situatiilor in care agentia imobiliara este obligata sa inapoieze consumatorului sumele primite in avans (dar nu va sfatuiesc!).

Nu semnati nimic cu agentia daca in contract scrie cu totul altceva, si nu dati bani in avans!
Solicitati sa platiti comisionul doar daca se incheie Contractul de vanzare-cumparare, altfel puteti perde si banii pe care ii platiti la Antecontract, si banii pentru comisionul in avans platit agentiei imobiliare.
Daca vi se pare ceva dubios, apelati la un avocat care sa va insoteasca pe tot acest parcurs.

Legea Protectiei Consumatorului o puteti citi aici:
[ link extern ]

Mai puteti citi cate ceva util si aici:
[ link extern ]

Un pensionar pe caz de boala gradul 2 are dreptul legal la venituri din chirii? De exemplu, daca mai detine o locuinta, are dreptul legal sa o inchirieze si sa obtina in acest fel venituri?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locurile de veci nu se pot vinde. Ele sunt in proprietatea Administratiei Cimitirelor sau al Parohiilor, dupa caz. Dumneavoastra puteti vinde doar dreptul de concesiune (daca aveti un act de concesiune pe numele dumneavoastra), doar cu permisiunea Parohiei sau a Administratiei Cimitirelor. Presupunand ca aveti toate astea, puteti vinde dreptul de concesiune chiar si cu oseminte, daca cumparatorul accepta acest lucru.