Nu exista infractiunea de tulburare de posesie prevăzuta de art.220 cod penal fiindca lipseste o cerinta esentiala:aceea ca anterior tulburarii dumneavoastra sa fi avut posesia terenului. Calea de urmat este promovarea unei actiuni civile, actiunea in revendicare-actiunea proprietarului neposesor impotriva posesorului neproprietar.
Potrivit art.368 cod procedura penala puteti renunta la apel daca termenul de declarare a acestei cai de atac nu a expirat. Daca termenul de declarare a apelului a expirat apelul poate fi retras in conditiile art.369 cod procedura penala, personal sau prin mandatar special.
Cand hotararea ramane definitiva (la expirarea termenului de recurs de 3 zile), instanta de executare comunica locului de detinere adresa de punere in libertate. Pe baza acestei adrese condamnatul este pus în libertate.
Nu există niciun termen de achitare a amenzii administrative, însă dacă nu o veţi plăti în termen de un an, potrivit art.126 alin.2 cod penal, executarea ei se va prescrie.
In speta sunt incidente dispozitiile art.39 alin.2 cod penal, caz in care contopirea se face intre pedeapsa ce a mai ramas de executat si pedeapsa aplicata pentru infractiunea savarsita ulterior. Practic se contopeste ce a mai ramas de executat din pedeapsa de 5 ani si 6 luni cu pedeapsa de 7 ani, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea de 7 ani, cu anularea vechiului mandat si emiterea unui nou mandat de executare.
Plangerea o depuneti la politia arondata teritorial locului savarsirii infractiunii.Precizati ca veti depune certificatul medico legal cand veti intra in posesia lui.