avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate offsetman

Activitate offsetman

Buna seara!
În urma unei hotărâri judecătorești, din anul 2020, s-a fixat o pensie alimentara în cuantum de 1/4 din venitul minim net lunar, pentru minor.
Tot din acea perioada, eu și mama copilului ne-am împăcat, am locuit împreună și am plătit împreună cheltuieli ce țin de copil, analize, consultații, tratamente destul de scumpe dar și grădinița copilului.
Aceasta relație a continuat pana în Nov 2022, când ne-am separat definitiv. Acum am primit somație de la executor, cu privire la neplata pensiei alimentare, de când a început procesul și pana în prezent. Eu nu dețin bonuri, chitanțe, facturi, nimic pentru ca au rămas în casa ei, locuința unde am locuit împreună. Eu am conversații din care reiese lucrul asta, am ft multe poze împreună din locuința lor și nu numai, din concedii, etc dar și martori. Daca contest aceasta executare silita, am șanse de câștig cu tot ceea ce dețin eu pana la data de Nov 2022. Menționez ca executarea este pe perioada aprilie 2019- Nov 2023.?
mulțumesc
Buna ziua,
In urma unei hotărâri judecătorești, instanta a decis ca exercitarea Autorității parintesti sa fie exercitata in comun, de ambii parinti, pentru minor.
S-a decis de asemenea, ca domiciliul copilului sa fie la mama, dar si un program de vizitare minor. Problema este ca mama a luat singura toate deciziile in privinta copilului:
- neînscrierea la clasa 0 si amânarea acesteia pentru inca un an, Desi mi-am exprimat dezacordul in privinta acestui lucru, ea a obtinut singura derogare de la inspectorat pentru a amâna înscrierea la scoala.
- copilul urmeaza un tratament complex in urma unei probleme de sanatate, de asemenea nici nu am fost informat cu privire la acestea.
Ce pot face eu in aceasta situatie?
Buna seara.

Pot da in judecata o persoana (mama copilului meu), pe motiv ca ii tot spune copilului lucruri urate despre mine, denigratoare, ca eu nu il iubesc, etc? Detin multe filmulete in care copilul imi spune tot ce ii zice mama lui, inclusiv sa nu doarma la mine sau sa vina la mine, copilul are 5 ani si jumatate. Cand imi spune lucrurile astea, el plange.
Menționez faptul ca este fixat un program de vizitare copil, de catre o instanta, inclusiv exercitarea Autorității parintesti, este dispusa in comun.
Răspuns la discuția taxa timbru si incadrare fapta
nu a vrut sa imi dea factura, am discutii pe whatsapp in care spune ca nu imi da factura
Buna ziua,
As dori sa dau in judecata un service auto, dupa ce am platit anumite servicii, masina mea nu a functionat corespunzator. Am discutat pe whatsapp cu reprezentantul service-ului si detin conversatia, prin care spune ca imi va da inapoi banii. Doar ca, atunci cand m-am dus la el la service, dupa ce am stabilit in prealabil data si ora la care ma voi duce, acesta a refuzat sa imi dea banii, spunand ca s-a razgandit si imi va da o suma mai mica, adica 300 lei din 1200 lei apoi am fost dat afara din service. Am luat acei bani si vreau sa apelez la instanta pentru ca am fost la o sectie de politie si mi-au zis sa ii dau in judecata ca nu e de competenta lor.
Cat si unde pot plati taxa de timbru la suma de 900 lei si cum il pot actiona in instanta, multumesc!
Buna ziua, am un copil minor in varsta de 10 luni, nu sunt casatorit cu mama lui, as dori sa depun o cerere in instanta pentru incredintarea minorului pentru ca eu nu il pot vedea. Ce suma trebuie platita ca taxa de timbru>
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: in data de 1 martie 2016, am fost inregistrat cu aparatul radar cu o viteza ce depaseste 50 km/h pe acel sector de drum, mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile, acest lucru scrie in procesul-verbal. Mi s-a eliberat o dovada valabila pana la data de 15 martie , astazi, 16 martie 2016, am primit instiintare ca permisul meu este suspendat pe o perioada de 90 zile, conform proces verbal incheiat la data de 1 martie 2015, si fara a avea drept de reducere a suspendarii.
Eu pot sa contest aceasta decizie, atata timp cat in p.v. este trecuta alta sanctiune?
Răspuns la discuția reintegrare in societate
Buna ziua,
Dupa terminarea primului proces acestia au facut recurs, dupa ce au facut recurs, mi-au trimis acasa prin posta un plic cu recomandare. Acestia spun ca eu l-am refuzat, nefiind acasa si afirma faptul ca in plic erau acte ce tin de reintegrarea mea in firma. asta se intampla acum fix un an de zile. Si spun ca ei trebuie sa imi plateasca salariul pana atunci, nu pana acum. Desi , din cate stiu eu, pe parcrusulul unei judecati, pana la hotararea definitiva, eu nu sunt obligat sa primesc vreun act de la ei, este adevarat?
Răspuns la discuția reintegrare in societate
eu m-am angajat acolo pe un salariu negociat, iar in cartea de munca este trecut salariul minim, iar ei vor sa imi dea salariul din contract, de aceea nu vreau sa lucrez pe acesti bani. ei pot avea castig de cauza in instanta, la constestarea la executare? cum ca eu mi-am dat demisia imediat dupa repunerea in functie?
care ar fi cele mai bune solutii?
- sa merg o saptamana si sa imi dau demisia, desi stiu ca risc
- sa imi dau demisia imediat dupa semnarea contractului de munca
- sa semnez actele de reintegrare si sa nu ma prezint deloc la locul de munca
- sa imi iau concediu medical (asta reusesc) si apoi sa demisionez?
buna seara, am mai postat cate ceva legat de procesul pe care l-am avut cu o societate care m-a concediat, am castigat procesul in instanta, reintegrarea in societate, plata salariilor retroactiv. eu i-am executat silit pe acestia si mi-au platit salariile pe acesti doi ani de zile, saptamana viitoare am convenit ca ma voi duce sa ma reintegreze in societate, problema e ca eu nu mai vreau sa lucrez la ei, lucrez in alta parte . Pot sa demisionez imediat dupa reintegrarea in firma:. sau cel mai bine este sa lucrez macar o saptamana la ei? Acestia au depus contestatie la executarea pe care am avut-o.