avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiCr

Activitate AndreiCr

Răspuns la discuția Partajare casa cumparata in rate
AVLIL a scris:

1. La valoarea din expertiza, de ce ati facut expertiza? Ati facut, nu?
2. Nu inteleg intrebarea, instanta va tine cont de asta la atribuirea bunului daca l-ati cerut.
3. Nu inteleg ce cu ce sa se compenseze? 20% din valoarea apartamentului cu... 20% din valoarea apartamentului? Explicati putin.



1. Expertiza a fost dispusa in cauza de catre instanta. Urmeaza a se intreprinde.
2. Compensarea sa se faca cu cei 20% sulta ce ar trebui sa o platesc fostei sotii. Cu alte cuvinte, daca ce trebuie sa datorez ca sulta, se va compensa cu ce am platit din 2010 pana in prezent si cu cei mai am de platit pana-n 2018.

Trebuie sa mentionez ca nu este vorba de un credit, ci doar de o plata in rate a pretului apartamentului.
Buna ziua,

Am fost casatorit din noiembrie 2008 pana in septembrie 2009. In martie 2009 am achizitionat un apartament in valoare de 130.000 de euro cu plata in rate, respectiv in aproximativ 8 ani.

In octombrie 2010 s-a pronuntat divortul fara partaj, iar in 2013 am introdus partaj asupra apartamentului. Mentionez ca eu platesc ratele la casa din timpul casatoriei, deci si dupa pronuntarea divortului, in prezent mai ramand aproximativ 4 ani de plata.

In urma incheierii de admitere in principiu, instanta a dispus o cota de 80% in favoarea mea si o cota de 20% in favoarea fostei sotii.

Doresc sa va intreb:

1. La ce valoare se va stabili acest procent? Din valoarea actuala sau din valoarea initiala de achizitie?

2. Daca cei 20% se aplica din valoarea actuala, instanta va tine cont de eu am platit ratele pana acum si ramane sa le platesc si in continuare?

3. Cei 20% se compenseaza cu 20% din valoarea totala a apartamentului? Sau cum se pot compensa?


Va multumesc pentru ajutor !
Buna ziua,

In situatia in care intre auditorul public extern de la Curtea de Conturi are o ruda de pana la gradul IV angajata la autoritatea verificata de catre respectivul auditor, actele emise in urma controlului auditorul public extern sunt nule?


Multumesc!
Buna ziua,

Contractul de asistenta juridica poate fi denuntat oricand si in orice conditii de catre client?
Daca un angajat are contract de munca in RO si IT, unde se platesc contributiile si impozitul pe venit?
Buna ziua,

Intrebarea mea se refera la situatia in care un angajat ii este comunicat un preaviz cu termenul legal de 20 de zile (angajatul luand la cunostinta de acesta prin semnare), lipsa mentiunii acordarii acestui aviz in cadrul deciziei de concediere atrage nulitatea deciziei in raport cu art. 76 C.mun?

Sau nulitatea este intr-un fel acoperita ca urmare a comunicarii anterioare a preavizului?


Multumesc!
Buna ziua,

As dori sa stiu ce se intampla cu contractele in curs de derulare cu un SRL, in cazul in care asociatii doresc desfiintarea societatii la Registrul Comertului? Spre ex., in situatia in care societatea are incheiat un contract de telefonie sau de inchiriere, iar aceasta din urma este desfiintata de catre asociati.
Buna ziua,

Exista o posibilitate de a scoate din evidenta clientii aflati in insolventa, dar ale caror dosare inca se afla pe rol?


Multumesc.
mediere a scris:

Pot fi introdusi o data cu marirea capitalului social ca si asociati
. De asemenea se poate si cesiona capitalul social unor terti dupa marire. Ambele variante sunt posibile.


Multumesc pentru raspunsul dvs.! Ce act normativ as putea verifica aceasta procedura? Am verificat legea nr. 31/1990 la art. 210, insa nu indica exact aceasta posibilitate de incadrare a noi asociati.
Buna ziua,

Daca asociatul unic al unui SRL hotaraste marirea capitalului social prin aport in numerar, cei care aduc aportul in numerar pot fi introdusi ca asociati (raportat la aportul acestora) daca au calitatea de terti odata cu aportul in numerar?

Spre ex.: daca X asociat unic, are un SRL cu capital social de 200 de lei, iar X hotaraste marirea capitalului social la 1.000 de lei, diferenta de 800 de lei fiind adusa de Y si Z (terti SRL), Y si Z pot fi inclusi ca asociati in SRL odata cu aportul acestora? Sau trebuie sa existe un contract de cesiune intre X si Y,Z dupa marirea capitalului social?


Multumesc pentru raspunsuri!