avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Activitate ely5

Activitate ely5

Răspuns la discuția vechime doua locuri de munca
are dreptate andreealisevici, doar o mentiune mai am de facut: legea prevede ca stagiu complet 30 de ani pentru femei si 35 pentru barbati, a nu se intelege altceva.
perioada in care ati urmat cursurile unui facultati nu constituie experienta in munca
Daca iti doresti sa devii avocat nu te descuraja, dar nu te astepta ca imediat dupa absolvirea facultatii sa poti realiza acest vis.
Important este sa inveti ca apoi sa pui in practica ce ai invatat, fara o experienta nu poti deveni un avocat. Vad ca esti foarte dejamagita, dar daca iti schimbi directia si anume sa muncesti in Spania:(, atunci sa nu te mire intr-o zi de ce n-ai ajuns avocat.
Un profesionit adevarat nu se gandeste niciodata sa dea inapoi chiar daca la inceput va fi greu. Lucrurile care iti aduc satisfactie in viata (chiar si materiala) se obtin greu.
Acum depinde de ceea ce iti doresti cu adevarat ce sa faci, nu te mai lua dupa altii urmeazati propriul drum! Succes!;)
Răspuns la discuția Va propun o grila
varianta corecta este: dreptul de uzufruct e un drept temporar:)
Răspuns la discuția ADMITERE INM 2007
ma bucur ca aveti umor, dar admiterea la INM e un lucru serios:)
Răspuns la discuția Carnet de Munca
N-am auzit de vreo dispozitie legala care sa permita angajatorului retinerea carnetului de munca dupa incetarea contactului de munca.Daca stie cineva sa imi spuna si mie!
Răspuns la discuția Spor conditii vatamatoare
Acum depinde la ce perioada te referi pentru ca trebuie sa fie vorba de un act normativ in vigoare in perioada respectiva. Cel mai vechi act normativ pe care il cunosc este Legea nr.3/1950 (codul muncii).Acum e posibil ca acest spor sa fi fost acordate prin acte normative speciale la nivel de ramura.Poate gasesti ceva mentionat in acest sens pe vreun stat de plata.
Răspuns la discuția Ore de noapte
Mai intai tin sa-l corectez pe Corami.Sporul de vechime se calculeaza automat pana la 01.04.1992 iar dupa aceasta data se ia in calcul asa cum apare inscris in carnetul de munca sau daca nu este inscris ,asa cum reiese din adeverintele eliberate de unitatea unde a fost incadrat titularul.In ceea ce priveste sporul de noapte, eu stiu ca se acorda in procent numai pentru cei care lucrau numai noaptea,iar pentru cei care lucrau la tura se acorda sub forma unei sume care reprezenta media lunara.
Răspuns la discuția a lucra dupa pensie
Daca iesiti la pensie anticipat cf. legii 19/2000 nu puteti cumula pensia cu salariu.La implinirea varstei standard de pensionare Cand se transforma in pensie de limita de varsta puteti cumula pensia cui salariul.
Răspuns la discuția pensie de boala
Daca are gradul 3 de invaliditate conform deciziei medicale se poate pensiona pe caz de boala .Porivit legii nr.19/2000 cei pensionati pe invaliditate de gradul3 pot munci cu jumatate de norma.