avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate PopescuAdam

Activitate PopescuAdam

Buna ziua,
Va povestesc o situatie putin complicata si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi:
Logodnica mea face naveta cu ocazie. Intr-o zi, dupa ce s-a urcat intr-o masina de ocazie si au rulat vreo 10 metri, au fost loviti din spate de o alta masina care probabil circula cu viteza prea mare pentru localitate. Acum vine partea "interesanta". Soferul masinii care a luat-o la ocazie i-a spus sa se dea jos din masina si sa plece de acolo. Ceea ce, inspaimantata de eveniment, a si facut. Dupa ce initial nu au parut sa fie probleme, incepand cu a doua zi a inceput sa sufere de dureri de spate din ce in ce mai mari. Le-a tratat 1 zi cu odihna si medicamente dar a doua zi s-a dus la urgente la un spital din zona. Acolo a explicat ce s-a intamplat dar a spus ca nu vrea sa acuze/declare ca a fost victima unui accident de masina (in ideea de a nu face probleme omului care oprise sa o ia la ocazie). Dupa un film la coloana, medicul de garda i-a declarat ca nu are fracturi la coloana si a trimis-o acasa. Durerile au continuat si pe week-end, lunea am mers impreuna la Ortopedie, unde un medic chirurg ortoped i-a facut film, i-a spus ca nu are fracturi dar ca probabil e o contuzie sau entorsa (?) la coloana care va trece in timp, 1 luna pana la 3 luni, i-a dat Arcoxia si Milgamma (durere, antiinflamator si vitamine) si a trimis-o acasa. Dupa inca o saptamana durerile nu au cedat asa ca ne-am dus din nou, de data aceasta fiind redirectionata intern in spital la medicul ce se ocupa de recuperari, acesta internand-o pentru 2 saptamani si prescriindu-i proceduri de recuperare (masaj, electroterapie etc). A trecut mai mult de o saptamana si durerile ei nu au cedat, mergand cu dificultate, imposibilitate de a sta pe scaun mai mult de 10 minute...
La o saptamana dupa accident, cand era deja internata in spital a discutat telefonic cu politia localitatii pe raza careia s-a produs accidentul, a explicat ce s-a petrecut. A fost mustruluita ca nu a declarat pe loc accidentul dar nu a fost sfatuita clar ce sa faca, fiind mentionate doar cuvinte gen dosar penal pentru soferi, fuga de la locul accidentului, medicina legala etc.
In prezent nu stiu ce sa facem, sa mergem la politie, sa depuna declaratie si/sau plangere impotriva conducatorilor auto? Se poate face ceva? Macar in directia recuperarii cheltuielilor? Pentru ca sanatatea nu i-o poate da niciunul inapoi. Nu vrem nici sa fie acuzati penal dar nici sa treaca mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Soferii probabil au incheiat intelegere amiabila, cel ce a luat-o la ocazie pe logodnica mea nedeclarand ca mai avea pe cineva in masina in momentul accidentului.
Dati-mi niste sfaturi va rog, ea se consuma foarte mult, e deprimata si eu nu stiu care ar fi calea cea mai buna de urmat. Nu avem finante pentru avocati, dari in judecata etc.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii in legatura cu infiintarea unei Intreprinderi Individuale lansata pentru servicii de concierge (traduceri, intermedieri imobiliare, consultanta tursm etc).
Care sunt avantajele si dezavantajele alegerii sediului in mediul rural sau in cel urban?
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Mi s-a aprobat o documentatie de atribuire, am dat invitatie de participare, s-au inscris doi ofertanti si pana la data licitatiei acestia nu au depus nici un fel de documente, licitatia trecand automat in stare de anulare.
Acum ce pot face? pot da o alta invitatie de participare direct, folosind documentatia de atribuire disponibila in SEAP? sau trebuie sa alcatuiesc alta documentatie?
Va multumesc!

P.S. Exista vreo modalitate de prevenire a unei astfel de situatii? (Inscrierea ofertantilor doar cu numele in SEAP, acestia ne-depunand nici o oferta)
Răspuns la discuția Licitatie, un singur lot ofertat
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
La multi ani tuturor!
Am avut o licitatie cu depunere a ofertelor pe SEAP, impartita in 2 loturi, primul echipamente IT, al doilea produse de publicitate.
Problema este ca am primit oferte doar pentru cel de-al doilea lot.
Ce sa fac acum? anulez primul lot si il scot din nou separat? (Ce ma fac cu documentatia de atribuire ca este la comun...) sau... ?
Va multumesc
Buna ziua,
Lucrez ca inspector de specialitate la o primarie de comuna, personal contractual, pe durata unui proiect desfasurat cu fonduri europene.
Am primit o alta oferta, si as vrea sa stiu cum pot incheia relatiile contractuale cu actualul angajator.
Din cate am inteles se poate "lichidare la zi", "preaviz".
Ce presupune fiecare dintre ele? Care ar fi mai avantajoasa, tinand cont de faptul ca am fost rugat sa ma prezint cat mai repede pentru angajare la cealalta firma.
Mentionez faptul ca am in gestiune echipamente IT, am doi colegi de compartiment, sunt in relatii bune cu conducerea.
Răspuns la discuția Concediu fara plata ?
Va multumesc, probabil voi merge pe a doua varianta. CFP se poate cere pe o perioada de 3 luni nu? si anuntat oare cu cat timp inaine (angajatorului)? Poate acesta sa refuze ?
Buna ziua,
Sunt angajat personal contractual la o primarie de comuna, pe perioada determinata (pe durata de desfasurare a unui proiect european, pana in 2013, cu promisiuni de prelungire contract - onorate pana acum), pe postul de Inspector de specialitate.
Am primit o propunere din sectorul privat, mai exact o firma ce se ocupa de executare drumuri.
Intrebarile mele sunt:
Exista vreo posibilitate sa vad mai intai daca ma acomodez la firma respectiva, fara a renunta la serviciul curent? Ma gandesc sa nu fie doar un foc de paie si sa ma trezesc peste cateva luni in aer.
Exista vreo modalitate odata ajuns la firma respectiva sa ma apar impotriva unei astfel de posibilitati (trezitul in aer)?
Va multumesc
Buna ziua
Am urmatoarea problema la domiciliu:
Acum cateva luni, mi s-a atras atentia de catre vecinul X de la etajul 1 (eu locuind la etajul 2 - ultimul) ca se infiltreaza apa pe coloana de apa din baie. In urma investigatiilor am descoperit ca aveam un furtun de legatura flexibil fisurat, apa prelingandu-se pe perete, in jos, pana la parter. Am desfiintat intreaga instalatie din baie de la nivelul podelei, am pus un intrerupator principal, am refacut conexiunile, zugravit baia, zidita coloana, lasat usa de vizitare etc.
De atunci mi-am facut obiceiul de a inchide robinetul principal dimineata (cand plec la servici) si de a-l deschide doar seara tarziu cand ajung acasa pana cand merg la culcare, cand il inchid din nou pe durata noptii - pentru a evita accidente in lipsa mea.
Zilele acestea mi s-a atras atentia de catre vecinul de la parter ca se prelinge apa pe coloana. Am verificat la mine in baie, nici urma de umezeala, tevile uscate, peretii uscati.
Vecinul de la etajul 1 si-a tras coloana separata din PEXAL, acum 2-3 ani si deasemenea si-a zidit coloana de apa (cred ca fara usa de vizitare), eu si cel de la parter folosind in continuare coloana veche, pe teava de plastic, dar care nu a facut probleme pana acum.

Intrebarile mele sunt: ce pot face, cum pot afla care este problema, este vina mea in vreun fel, pot fi acuzat de ceva?
Mentionez ca asociatia de proprietari/locatari este cvasi-inexistenta fiintand doar pe hartie inca de la inceputurile ei.
V-au solicitat o copie dupa buletin spuneti dvs.
Cum ati trimis copia? Nu cumva scanata si atasata la un e-mail ?
In acest caz, consider ca solicitarea ca si copia sa fie color mi se pare intemeiata... copii ale actelor de identitate se pot obtine din multe parti, i-ar fi usor unei alte persoane sa-si asume identitatea dvs. astfel. Pe cand o scanare color, dovedeste clar ca titularul mesajului detine actul de identitate in original (sau a reusit sa puna mana pe o copie color a buletinului dvs., in acest caz nu cred ca ar ezita sa o foloseasca, problema nemaiexistand).