avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate antolia

Activitate antolia

Răspuns la discuția Asigurare masina politie
RCA este asigurarea de raspundere civila auto, fiind de natura obligatorie tuturor conducatorilor auto , atat persoane fizice cat si juridice .
Sa repetam : obligatorie ! - deci..... si autovehiculul despre care vorbiti .
Doar la taxa de drum sunt exceptii .
Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune :
- in data de 18 iunie 2013 ,angajatorul instiinteaza verbal un angajat ca datorita starii de insolventa in care se afla societatea , este necesara trimiterea in somaj ;
- in data de 19 iunie 2013 , angajatului respectiv i se transmite de catre compartimentul R. U. ca de fapt preavizul va fi datat cu incepere din data data de 7 iunie 2013 si pana in data de 28 iunie 2013 ;( motivarea fiind ,, dl director a spus sa intocmeasca actele cat mai repede cu putinta si cu o data din urma );
-pana in data de 18 iunie 2013 , angajatul a respectat programul de lucru de 8 ore ;
- de asemeni angajatului i s-a comunicat ca nu mai are dreptul la jumatate din concediul de odihna pt ca jumatatea efectuata a fost pt jumatate de an ( a apucat sa efectueze 10 zile de C.O. )
Solicit , va rog , lamuriri in acest caz despre obligatiile angajatorului si daca salariatul mai trebuie sa primeasca minim un salariu dupa plata la zi a orelor de lucru pana la incetarea preavizului .
Cu multumiri anticipate .
Salut ! Si.........cum a probat politia ca doamna a fost lovita de masina dumitale ? In baza declaratiei ei ? Hm !
Răspuns la discuția Persoana sub influenta alcoolului
Codul rutier
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(2) se sanctioneaza si persoana care încredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se afla în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta alcoolului sau a unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Buna ziua !
Licenta comunitara si copiile conforme ale acesteia sunt documente nominale ale operatorului de transport si nu sunt transmisibile . Aveti nevoie de licenta si pentru firma Y , pentru a avea posibilitatea desfasurarii activitatilor prin aceasta societate . In ceea ce priveste autovehiculul firmei X , puteti intocmi contract de inchiriere , prestari servicii , etc . cu firma Y .
Capitolul VII - Raspunderea contraventionala Art.100. (3)Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:( aveti aici pct. b)b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului; Totusi e bine de stiut unde se vorbeste despre ,, intentia pietonilor de a traversa ,, .
Răspuns la discuția Rovigneta auto
In cazul schimbarii proprietarului autovehiculului sau cedarii dreptului de folosinta ,rovinieta isi mentine valabilitatea. In cazul radierii din circulatie a autovehiculului, proprietarului i se va returna contravaloare tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din RO, corespunzator perioadei de neutilizare. Pe rovinieta este mentionata seria caroseriei.Aceasta taxa este platita pentru autovehicul .
Buna ziua .
Va rog sa -mi spuneti daca in cazul retragerii plangerii prealabile vis a vis de art.180 C. p , partea vatamata este obligata sa plateasca atat cheltuielile de judecata cat si pretentiile financiare aduse de spitalul la care partii vatamate i s-au adus ingrijiri ?
Cu multumiri anticipate .
Răspuns la discuția Retragere plangere prealabila
Va multumesc foarte mult !
Buna ziua . Va rog sa imi raspundeti daca cererea de retragere a plangerii prealabile - impacarea partilor ( proces penal ) este valabila daca este data doar in fata instantei sau poate fi trimisa postal dupa ce a fost data in fata unui notar ?
Va multumesc anticipat .