avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate DuracIonel

Activitate DuracIonel

buna ziua,
am un teren de 500 mp.(fâneaţă) la 6 km.de oras, iar in anul 2015 am obtinut o autorizatie provizorie de constructie a unei case de unelte. Am construit acea casuta exclusiv din lemn si pe piloni (boltari) insa acum m-am trezit cu o somatie de demolare , deoarece primarul nu vrea sa prelungeasca acea autorizatie. Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat !
Discuție Taxa auto
Buna seara,
Am cumpara,in 2007 o masina, prin leasing, pentru care am achitat taxa auto , masina fiind pe soc. de leasing iar eu utilizatorul. Am vreo sansa sa recuperez aceasta suma?
Va multumesc anticipat !
Discuție Timbru mediu
Buuna seara,
Am castigat in instanta, anul trecut in noiembrie, prin sentinta definitiva si irevocabila restituirea timbrului de mediu aferent unui autoturism. Am depus actele pt. restituire la ANAF dar mi s-a spus ca pot recupera suma din sept.2018.Intrebarea mea este: daca exista o posibilittate de recuperare mai rapida?
Va multumesc !
Răspuns la discuția Prezența la recurs
Va multumesc mult pt.amabilitate!
Buna ziua,
am dat ANAF in judecata pt.recuperarea taxei de mediu si am castigat in prima instanta, s-a facut recurs la Curtea de Apel de catre ANAF. Intrebarea mea este daca trebuie sa ma prezint personal sau pot solicita judecarea in lipsa?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Taxa auto
Multumesc mult!
Discuție Taxa auto
Buna ziua,
Anul trecut, in luna aprilie am cumparat o masina din 2006, pentru care am platit o taxa de 3000 lei.Mai pot recupera aceasta taxa? Va multumesc!
Discuție Custodie copil
Buna dimineata,
Rog un sprijin in urmatoarea speta:
-sunt divortat si am un copil de 13 ani care, prin hotarare judecatoreasca mi-a fost incredintat mie. Acum,atat mama cat si copilul vor sa stea impreuna (in alta localitate).Intrebarea mea este cum sa procedez legal astfel incat eu sunt de acord sa platesc pensie de intretinere dar sa inchei un act (document) din care sa reiasa ca , copilul se afla in alta localitate in grija mamei?
Va multumesc!
Sarbatori fericite !
buna ziua,
solicit sprijinul d-voastra in urmatoarea problema: detin un teren de 500 mp.care figureaza in extravilan ca pasune am autorizatie pentru constructie casa de cosit si doresc sa construiesc , pe piloni, o casuta de 4*4 mp.din lemn (camping). Intrebarea mea este daca pot face acest lucru fara a avea probleme cu primaria.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Solicit ajutorul d-voastra in urmatoarea problema: am fost amendat de catre ag.de politie pt.ca am depasit viteza cu 20 km/h. insa am facut contestatie la judecat. pe motiv ca in PV. era trecut ca temei legal OUG 19502 (in loc de OUG 195/2002 sau alta forma care sa deosebeasca nr.actului normativ de anul emiterii) iar instanta de judecata mi-a respins contestatia pe motiv ca acest aspect nu este de natura sa faca imposibila identificarea textului de lege in baza caruia am fost sanctionat. De asemenea in PV este trecut si un martor dar politistul i-a trecut la CNP 12 cifre in loc de 13 cifre. Mai am vreo sansa de contestare, si cui trebuie sa ma adresez. Va multumesc anticipat!