Cel mai bine este sa faceti o plangere penala impotriva acestuia si atasati la aceasta chitanta, convorbirile, eventual un martor care sa confirme ca ati trimis telefonul. In acelasi timp puteti sa ii spuneti despre demers si ca sunteti dispun sa renuntati daca va plateste suma. Important este sa se sperie si sa va achite suma, deorece demersul legal este anevoios si de durata. Unele persoane se mai razgandesc si platesc in momentul cand primesc citatie de la politie, pentru ca in majoritatea cazurilor mizeaza ca nu o faceti nimic.
Daca detineti o polita de asigurare facultativa incheiata pe mai multi ani, ca de exemplu cele cesionate in favoarea unei banci in cazul imprumuturilor pentru locuinte, va fi nevoie si in acest caz sa achizitionati o polita de asigurare obligatorie care va fi si ea cesionata in favoarea bancii. In acest caz ar trebui sa reinnoiti polita facultativa mentionand scaderea sumei platite pentru cea obligatorie.
In mod normal ar fi chiar indicat sa sesize organele abilitate daca ai cunostiinta de savarsirea unei infractiuni. Insa eu ti-as recomanda sa faci o plangere anonima pentru si angajatorul poate fi razbunator.
Motivul pentru care va cer o copie dupa CI este legea pentru prevenirea spalarii banilor. In functie de site, conditiile de folosire a acestuia sunt variate, fiind site-uri care nu cer acest lucru. In general aceste informatii sunt specificate pe pagina "Termi si conditii".
In ceea ce priveste folosirea datelor in alte scopuri depinde si de amploarea/marimea/renumele site-ului, in cazul site-urile mari este foarte putin probabil sa se angajeze in astfel de activitati.
Eu v-as recomanda sa scrieti pe copia de buletin numele site-ului sau "Doar pentru a fi folosit de www.xx.ro" sau "Doar pentru www.x.ro". Astfel nu vor putea folosi copia dvs de CI. Modificarea unei cifre sau stergerea ei este posibil sa nu fie admisa intrucat ei doresc sa verifice identitatea dvs.
Cele mai bune informatii si pe intelesul tuturor sunt in asa numitele "Ghiduri pentru justitiabili" de unde provin si informatiile publicate de dvs. Linkurile sunt urmatoarele: [ link extern ] ; [ link extern ] ; [ link extern ] .
Nu v-as recomanda sa cumparati casa atata timp cat se afla in litigiu. Puteti sa gasiti informatii despre proces noulportal.just.ro, alegeti judetul, judecatoria si apoi "Dosare" si introduceri numele uneia dintre parti. Probabil ca o sa fie mai multe dosare daca numele e comun.
Eu v-as recomanda sa nu incheiati niciun fel de act pentru a transfera dreptul de proprietate atata timp cat o sa traiti, indiferent de felul actului (donatie, vanzare-cumparare cu clauze), intrucat ei il vor mosteni oricum dupa moartea dvs. Nu pot sa va spun cat de numeroase sunt neintelegerile/conflicte/procese care se isca din aceasta cauza. Nu vreau sa insinuez ca o sa se intample in cazul dvs dar este mai bine sa nu va complicati in opinia mea.
Ceea ce conteaza este daca aceasta era casatorita la data decesului cu tatal tau. Daca raspunsul este da atunci are drept la mostenire. In functie de numarul de mostenitori (daca tatal tau mai are alti copii) cota parte care o sa va revina va varia.