avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate ionut daniel

Activitate ionut daniel

poate fi considerata o infractiune tainuirea de documente in fata notarului public?
Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie invatatura de minte pentru alte persoane ce pot pati in ziua de azi pentru simplul fapt ca traim in Romania unde totul e posibil.Bunica mea F.V.a revendicat un teren cu legea 18/1991.pe teren se afla si o casa proprietate tabulara a strabunicului.Pe aceasta casa nu s-a mai facut succesiune,deci casa a ramas pe numele strabunicului iar terenul a trecut pe numele bunicii.Bunicul meu a mai fost casatorit inainte si a avut 2 copii,iar cu bunica mea a avut un singur fiu pe F.I.Bunicul meu a decedat prin 1957.copiii ramanand in grija bunicii mele,pe care i-a ingrijit la fel ca pe F.I..In data de 9.aug.2007,copiii bunicului meu vazand ca preturile trenurilor au crescut au mers la bunica mea si tot amenintand-o ca vor face succesiunea pe casa si o vor scoate afara din casa batrana sa faca un contract de vanzare cumparare intre ei ca sa o lase in casa pana va deceda.Au facut un contract de promisiune de vanzare cumparare:
CONTRACT DE PROMISIUNE DE VANZARE CUMPARARE
incheiat intre subsemnatii:
1.F.V. ..in calitate de prominenta vanzatoare.

2.V.A...

3.M.V...

4.F.I...

Subsemnata prominenta vanzatoare promit sa vand promitentilor cumparatori identificati mai sus in cota de 1/3 parte pentru fiecare ,teren intravilan in suprafata de 10.000 mp,extratabular,bun propriu dobandit prin legea 18....
Pretul de vanzare al terenului descris mai sus stabilit de comun acord intre parti este de 106.077 lei care s-a achitat integral anterior semnaturii prezentului inscris.
De asemenea subsemnata promitenta vanzatoare ma oblig ca cel tarziu pana la data de 15.11.2007 sa ma prezint in fata notarui public pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica.Subsemnata promitenta vanzatoare declar ca nu am efectuat nici un act de dispozitie sau grevare inclusiv inchiriere,cu privire la terenul ce facE obiectul prezentului contract.
Subsemnata promitenta cumparatoare M.V. promit sa cumpar cota de 1/3 parte din teren.
Subsemnata promitenta cumparatoare V.A. promit sa cumpar cota de 1/3 parte din teren
Subsemnata promitent cumparator F.I. promit sa cumpar cota de 1/3 parte din teren


REDACTAT de parte in 5 exemplare

PROMITENTA VANZATOARE PROMITENTI CUMPARATORI

semnatura si numele ..... F.V semnaturi si numele...V.A.
M.V.
F.I.





PE VERSO APARE:
INCHEIERE DE DATA CERTA .nr......
anul 2007,luna noiembrie ziua 07 nov 2007



Se da o data certa prezentului Contract de promisiune de vanzare-cumparare,se afla in stare buna si este redactat in 5 exemplare.

s-a perceput onorariul de...lei cu bon fiscal nr....

notar public
numele(...)


F.V. adecedat in 4 ian 2008,tatal meu F.I. deschizand succesiunea.Pe anexa nr 1 s-au trecut si V.A.si M.V.declarand fals ca sunt fiicele legitime a lui F.V.Actele (titlul de proprietate,certificatul de deces au fost la V.A pentru ca le-a sustras din casa.Notarul i-a chemat sa-i dea toate actele(a trimis citatie).cEI DOI AU FOST SI AU PREDAT ACTELE SI AU PREDAT SI ANTECONTRACTUL DAR CARE PE VERSO NU AVEA INSCRISUL DE DATA CERTA SI NICI O STAMPILA DE NOTAR si notarul public a spus ca nefiind cu actul la un notar acesta nu e valabil si a inceput succesiunea..Studiind cazul a vazut ca V.A si M.M. nu sunt fiice legitime si la a doua infatisare l-a chemat numai pe tatal meu.Intre timp tatal meu F.I.s-a imbolnavit si dupa 6 luni a decedat in 11.11.2009.Nemaifiind nimeni la notar in timpul acesta ,notarul a inchis dosarul.In martie 2010 noi fii lui F.I am deschis succesiunea dupa tatal nostru.Notarul ne-a sugerat sa redeschidem succesiunea si dupa F.V.ca sa treaca bunurile pe F.I iar dupa aia pe noi.S-a trecut totul legal,iar M.V si V.A.au stiut de asa ceva.Noi, mostenitorii lui F.I.am facut dezmembrarea a bunurilor printre care si terenul mostenit de la F.I prin F.V a fost si acesta dezmembrat ,parcelat si intabulat pe noi pe fiecare in parte.
In 5 iunie au venit acasa la noi M.V. si V.A sa recunoastem acel antecontract si sa impartim terenul.Noi,mostenitorii,stiind de la notarul public ce a facut succesiunea ca acel antecontract nu a fost valabil intrucat notarul a zis si a facut succesiunea normal ca nu am avut ce sa recunoastem si nici sa dam la nimeni nimic.Si nici nu ne-au prezenta nici macar o copie a acelui antecontract macar sa-l vedem.
Acum in iulie 2011.am primit o citatie de la judecatorie cum ca ne-au dat in instanta pe noi mostenitorii.

Catre judecatoria Baia Mare.
DOMNULE PRESEDINTE
subsemnatii:
V.A
M.V.

Prin avocat....formulam prezenta:
ACTIUNE IN VALIDAREA CONVENTIEI

prin care chem in judecata si personal la interogator pe paratii:
numele nostru..
solicitand ca dupa administrarea probatorului ce es va impune,prin hotararea ce o veti pronunta in cauza sa binevoiti:
sa constatati ca intre F.v in calitate de promitenta vanzatoare si .V.Asi MV.si F.I in calitate de promitenti cumparatori a intervenit o conventie de vanzare cumparare(contract de promisiune de vanzare-cumparare)incheiata la data de 09.08.2007 avand ca obiect imobilul in teren (......)si sa dispuneti validarea acestei conventii,pronuntand o hotarare care sa tina loc de act autentic notarial de vanzare_cumparare. adispune inscrierea in CF,a dreptului de coproprietate,astfel dobandit,in favoarea reclamantilor v.a si m.v si paratilor ,cu titlu de drept de cumparare si mostenire.
Solicitam obligarea paratilor ce se vor opune admiterii actiuniii la plata cheltuielilor de judecata in cuantumul pe care il vom preciza odata cu dezbaterea in fond a cauzei.
MOTIVE

in fapt:Prin titlu de proprietate(....) s-a dispus de reconstituirea terenului(....) in favoarea F.V. DECEDATA IN 2007.In data de 09.08.2007.intre F.V.,in calitate de promitenta vanzatoare si reclamantele.V.A si M.V si respectivul F.I decedat ulterior in 2008,s-a incheiat un antecontract de vanzare -cumparare privind terenul(...)ppentru pretul de 106.077 lei suma ce a fost achitata anterior vanzatoareide promitentii-cumparatori,promitentii cumparatoriintrand si in posesia terenului.Conventiei i s-a dat data certa de incheiere in data de 07.11.2007 a BNP (...).
Conform intelegerii,urmau ca partile sa se prezinte ulterior la notarul public pentru incheierea contractului in forma autentica pana la data de 15.11.2007,ceea ce nu s-a mai intamplat ,in anul 2007 decedand promitenta vanzatoare F.V.
Mostenitorul lui F.V. a fostF.I,succesiune dezbatuta in fata notarului public(...).
Ulterior decesului lui F.V,urma sa ne prezentam la notarul public pentru a ferfecta actele de validare a conventiei ccu F.I in calitate de mostenitor al FV,conform intelegerii avuteconsiderent pentru care am si fost citati de notarul public,contract de vanzare-cumparare ce nu s-a mai incheiat,urmand a se incheia ulterior dezbaterii succesiunii dupa Fv.
In anul 2008 a decedat insa si F.I,ai carui mostenitor sunt paratii(...).Terenul s-a aflat in toata perioada si in posesia subsemnatilor reclamanti care ne-am ocupat inclusiv de formalitatile pentru intabularea terenului,intocmirea planurilor de amplasament si delimitare,depunerea documentatiilor la cf,si am achitat anual impozitul aferent.Fata de cele amintite si avand in vedere refuzul paratilor de a proceda la perfectarea actelor notariale conform intelegerii intervenite si materializata in conventia incheiata,va solicitam ca prin hotararea ce o veti pronunta sa ne admiteti actiunea si sa dispuneti de validarea conventiei,pronuntand o hotarare care sa tina loc de act autentic notarial de vanzare -cumparare apt de intabulare.
In drept incheiem prezenta pe dispozitiile art 696 art 1073 cod civil,art 27,art 26 si 32 din legea 7 republicata.


Bun asta ne-a venit..acum ce au mintit:

F.V.a decedat in 4 ian2008 nu in anul 2007 cum au declarat ca de aia nu s-a finalizat conventia.F.I a decedat in anul 2009,nui 2008 cum au declarat aici.Au facut cererea de intabulare pentru ca sau trecut in anexa nr 1 ca fiinD fiice legale ale lui F.V..
Au declarat canotarul public i-a chemat pentru contractul de vanzare -cumparare cand de fapt notarul i-a chemat sa prezinta actele ce le-au sustras din casa respectiv titlul de proprietate si certificatul de deces al F.V.
Nu s-a platit nici o suma pentru teren de promitentii cumparatori (nu exista nici o chitanta)
Dupa ce au semnat F.V nu a mai vrut sa le dea nimica de aceea nu a mai mers la notar si a vazut ca e doar o hartie de mana si a spus ca nu e legala numai daca e semnata in fata notarului sau daca ei aduc notarul nu va semna in prezenta unui notar.
Cand s-a inceput succesiunea dupa F.V s-a prezentat doar o hartie cu intelegerea ,aceasta nefiind stampilata de nici un notar nici pe verso fiid acea incheiere de data certa,iar cu ce au fost ei notarul a sppus ca nu e valabil si a facut succesiunea.Intre timp au fost toti la un avocat care a spus ca nu e valabila intelegerea neavand nici o stampila si acel inscris cu incheiere de data certa.
Noi am deschis mostenirea dupa F.I si am redeschis mostenirea dupa F.V pentru ca bunurile sa poata treve in favoare noastra prin FI.
F.I nu a avut o copie a acelui antecontract facut,noi doar am auzit de el cand ei sau prezentat cu el la notar si acesta a spus ca nu e valabil,nici macar nu l-am vazut niciodata.Acum am fost dinnou la notarul public care a facut succesiunea si am intrebat ca de ce nu ne-a spus ca i-a fost prezentat acel antecontract si de ce nu a facut succesiunea legal cu doar ce ni se cuvinea daca chiar exista acel antecontract la care notarul ne-a spus ca la el i-a fost prezentat doar o hartie semnata de ei nestampilata de notar public si i-am aratat antecontractul copie care ne-a venit cu citatiea pentru judecata si a spus ca lui asa ceva nu i s-a prezentat de nimeni si el a trimis citatie si la M.V si la V.A sa vina cu toate actele deci daca aveau antecontractul in regula trebuiau sa il aduca cand sa deschis prima data succesiunea dupa F.V..ca el nu se joaca cu legea si nici nu e orb si nici prost si ca a facut succesiunea in regula legal.
Noi mostenitorii nu mai intelegem nimica.De ce au venit acum cu acel antecontract dupa ce am platit succesiunele,am platit intabularile,ne-am dezmembrat legal adica cu act autentic de partaj voluntar imobiliar cu dezmembrare fiecare cu numar cadastral nou,caci am facut dezlipirea cu topograf.
Au tainuit deci antecontractul 4 ani din 2007 pana in 2011 desi notarul public care a facut succesiunea le-a trimis citatie sa se prezinte cu toate actele.
De asemenea notarul public care a facut succesiunea a mai spus ca acel antecontract ar fi fost semnat si parafat in urma cu acea incheiere de data certa de un notar corupt. antecontractul are doar niste stampile mici nu numele notarului pe verso rotunde si pe cea cu incheiere de dat certa tot una mica cu numele.

Intrebarea mea este ce putem face acum..sugerati-ne idei..am putea avea castig de cauza?si dati-ne va rog niste sfaturi si idei despre cum sa salvam situatia..pentru ca parerile mai multora sunt mai bune ca al unuia singur.

Va multumim anticipat si sfatuim si pe alti sa ia invatatura de minte din acest caz.




si daca si F.I. a decedat in 2008.iar noi am ramas mostenitorii,si pentru noi e o obligatie??deci este valabila?
o conventie careia i s-a dat data certa prin incheiere pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare dar care nu s-a mai finalizat pana la data care a trebuit,promitentul vanzator decedand,mostenitorul de drept decedand,mai poate fi valabila impotriva mostenitorilor mostenitorului promitentului vanzator.
Buna ziua,
o intrebare va rog.

In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare, intre F.V. in calitate de promitenta vanzatoare si V.A. si M.V. si F.I.(singurul fiu) promitenti cumparatori (fara alti marori).

Acestei coventii i s-a dat data certa prin incheiere in data de 7.11.2007 a unui birou a unui notar public, actul ducandu-se de una dintre parti.

Conform intelegerii, urma ca partile sa se prezinte ulterior la notarul public pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica pana la data de 15.11.2007.

Acest lucru nu a mai fost facut, iar in data de 5.01.2008 a decedat F.V.,.F.I. fiind singurul fiu a facut succesiunea dupa F.V.

Apoi F.I. a decedat neterminand succesiunea.Noi, mostenitorii lui F.I. am deschis succesiunea dupa F.I. redeschizand totodata si dupa F.V.

Notarul public care a facut succesiunea a zis ca acea intelegere nu e valabila si a facut succesiunea si ne-a desemnat mostenitori de drept. Acum in 2011 V.A. si M.V. ne dau in judecata pe noi, mostenitori ai F.I. cum ca instanta sa dea o hotarare de autentificare a conventiei.

Intrebarea mea este: daca acea conventie mai e valabila, nu a mai finalizat-o nimeni la notar, a decedat si s-a facut succesiunea ? Acum avem sanse de castig in cauza ?

Si noi mostenitorii cum putem anula acea conventie ca nu mai intelegem nimic, ca nu mai stim mostenirea este legala sau nu ?


buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta vanzatoare si V.A.si M.V si F.I.promitenti cumparatori(fara alti marori)Acestei coventii i s-a dat data certa prin incheiere in data de 7.11.2007 a unui birou a unui notar public,actul ducandu-se de una dintre parti..Conform intelegerii,urma ca partile sa se prezinte ulterior la notarul public pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica pana la data de 15.11.2007.Acest lucru nu a mai fost facut,iar in data de 5.01.2008 a decedatF.V.,.F.I.fiind singurul fiu a facut succesiunea dupa F.V.Apoi F.I. a decedat neterminand succesiunea.Noi,mostenitorii lui F.I.am deschis succesiunea dupa F.I redeschizand totodata si dupa F.V.Notarul public care a facut succesiunea a zis ca acea intelegere nu e valabila si a facut succesiunea si ne-a desemnat mostenitori de drept.X-( Acum in 2011 V.A. si M.V.ne dau in judecata pe noi,mostenitori ai F.I. cum ca instanta sa dea o hotarare de autentificare a conventiei. Intrebarea mea este data acea conventie mai e valabila nu a mai finalizat-o nimeni la notar,a decedat si s-a facut succesiunea? Acum avem sanse de castig in cauza? si noi mostenitorii cum putem anula acea conventie ca nu mai intelegem nimica...ca nu mai stim mostenirea este legala sau nu?:stunned:
#-o
buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta vanzatoare si V.A.si M.V si F.I.promitenti cumparatori(fara alti marori)Acestei coventii i s-a dat data certa prin incheiere in data de 7.11.2007 a unui birou a unui notar public,actul ducandu-se de una dintre parti..Conform intelegerii,urma ca partile sa se prezinte ulterior la notarul public pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica pana la data de 15.11.2007.Acest lucru nu a mai fost facut pentru ca F.V. nu a mai vrut asta,iar in data de 5.01.2008 a decedat.F.I.fiind singurul fiu a facut succesiunea dupa F.V. Acum in 2011 V.A. si M.V.dau in judecata pe F.I. cum ca instanta sa dea o hotarare de autentificare a conventiei. Intrebarea mea este data acea conventie mai e valabila daca F.V. nu a mai finalizat-o la notar,a decedat si s-a facut succesiunea?Daca F.I.are sanse de castig ca sa stie sa apeleze la un avocat.Si astept sfaturi ....
am pierdut un titlu de proprietate ,unde pot face altul?la fel si un certificat de deces.cum il pot reface?

se poate invoca actiunea in petitie de ereditate pentru anularea unui titlu de proprietate dobandit cu legea 18,in favoarea unei persoane care nu a facut cerere de reconstituire din 1991 incoace si a stiut de existenta titlului din 1994 si nu a facut nimic de atunci,titlu de proprietate in urma caruia s-a facut deja succesiune si intabulare?Si se poate anula astfel acel titlu si titlul de mostenitor nou facut dupa mostenirea acelui titlu?

se poate invoca actiunea in petitie de ereditate pentru anularea unui titlu de proprietate dobandit cu legea 18,in favoarea unei persoane care nu a facut cerere de reconstituire din 1991 incoace si a stiut de existenta titlului din 1994 si nu a facut nimic de atunci,titlu de proprietate in urma caruia s-a facut deja succesiune si intabulare?Si se poate anula astfel acel titlu si titlul de mostenitor nou facut dupa mostenirea acelui titlu?