avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate dana_30

Activitate dana_30

Buna ziua as vrea va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre faptul ca desi sunt in litigiu civil cu un vecin pt terasa construita langa casa mea si fara acordul meu primaria ia eliberat autorizatie de constructie asta desi in data de 7 iunie 2011 in plangerea pe care am facut-o la primarie raspunsul a fost ca nu exista autorizatie si ca nu a fost cerut acordul vecinului. multumesc si inca ceva avocatul acestui vecin sustine ca nu suntem vecin cu el sus si tare ce e de facut?
Răspuns la discuția asa zis patron face legea
Cand a deschis afacerea nu ne-a fost cerut nici un acord la nimeni in urma cu 6 ani , dar problema cu terasa asta ma afecteaza doar pe mine deoarece terasa asta de vara este in gardul meu eu ma invecinez cu ea nici un alt vecin nemaifiind afectat .terasa a facut-o doar recent mintindu-ne ca isi face uscatorie asta era in iarna trecuta iar primavara neam trezit ca este terasa de vara eu sunt vecinul lui direct de pe verticala .
Va scriam in vara ca locuiesc la tara si langa mine sa deschis un restaurant ei bine acest asa zis patron face in gardul meu gard care este si miezuina o terasa de vara din placaj si scandura si un cuptor sa faca placinte la o distanta de nici 6 mareti de casa noastra de locuit . galagia insuportabila si fumul de la acest cuptor ne-a adus in situatia in care am sunat in repetate randuri la 112 , am facut reclamatie la primarie si in final la-m dat in judecata . suntem acum la a 3 infatisare el neprezentanduse niciodata avocatul dumnealui nici macar nu vine in sala cand intram noi cu avocata noastra pur si simplu ne sfideaza pe deasupra sa aflam acum din actele pe care le-a lasat avocatul sau la instanta ca el nu are nevoie de autorizatie de constructie pt aceasta terasa deoarece nu se invecineaza cu noi ca el ia vandut acea bucatica pe care e terasa tatalui sau. Intrebarea mea este daca pe CF scos de noi in care se arata ca suntem proprietari vecin este aceasta firma si nu tatal sau deci acest tata cu cine se invecineaza????? cand terasa asta ma afecteaza in mod direct nu mi se pare normal ca la mine in curte sa fiu nevoit sa asclut pe toti nebuni si sa nu ma pot odihni din cauza lor toata vara . atunci unde mai este dreptul meu de proprietate privata .va multumesc
Buna ziua as dori sa ma indrumati unde ar trebui sa ma adresez sau pe cine sa sesizez in urmatorul aspect langa casa noastra exista un hotel care desfasoara si activitate de alimentatie publica adica are si un restaurant desi exista canalizare in sat de un an de zile acest asa zis patron de la restaurant lasa sa se scurga wc din hotel respectiv restaurant in santul din fata restaurantului sant care a fost facut pt apele de ploaie ., acest fapt ma afecteaza in mod direct deoarece acest sant trece si pe la poarta mea si miroase ingrozitor nici macar geamul la casa nu se mai poate lasa deschis . primaria nu a luat nici o masura pana in prezent deci este normal asa ceva daca toata lumea e legata la canalizare acest patron de restaurant de ce face exceptie de la regula? santul fiind la distanta de cca 6 metri de restaurant . multumesc
va multumesc
Buna ziua as dori sa intreb tatal meu detine un titlu de proprietate conform legii 18/91 pe 1000mp, dar nu are facuta intabularea decat pe 250 de mp loc de casa asa cum se dadea pe vremea lui ceausescu datand din 1984. Acum vrea sa intabuleze casa si niste anexe gospodaresti construite in 1985 respectiv 1987 , gradina si si niste magazi si cotete construite in 1992. am vazut ca in ordonanta de urgenta 64/2010 se specifica ,ca toate constructiile facute pana in 2001 fara autorizatie de constructie se pot intabula pe baza certificatului emis de primar ca figureaza in registru agricol precum si in evidentele fiscale. Intrebarea mea e pot sa cer conform titlului de proprietate ca exista casa de locuit si anexe gospodaresti dinainte de 1990? sau pentru cele din 1992 trebuie sa cer separat? multumesc
Buna ziua as dori sa imi spuneti ce se intampla daca paratul actionat in instanta nu se prezinta nici a 2 a oara .
Buna ziua as dori sa imi spuneti va rog daca exista o lege care spune ca eu in gradina proprie nu am voie sa mai dau foc la buruienile uscate ca sa fac curatenia de toamna a gradinii . mentionez ca locuiesc la tara . va multumesc
Buna ziua as dori sa stiu ce imi trebuie de la primarie pentru anexe gospodaresti ( cotet si magazie) deja construite din 1992 ca sa obtin autorizatie de constructie ca sa le pot intabula . Multumesc
buna ziua in legatura cu terasa vecinului facuta fara autorizatie vroiam sa va spun ca totusi primarul pana la urma ia dat autorizatie de constructie iar noi la-m actionat in instanta in data de 7 septembrie este prima infatisare dar avocatul lui umbla ca sa ne impacam sa nu ajungem in instanta ca el o sa faca gard de beton sa nu se mai auda ce bla bla noi vrem demolare nu zid de beton si antifonare si am inteles ca fara acordul nostru nu putea obtine autorizatia iar acordul nostru nu o sa il aiba niciodata . intrebarea mea este de se insista atat sa nu ajungem in instanta? sau rolul avocatului este de a impaca partile? multumesc