avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Danuzia

Activitate Danuzia

Buna ziua. Oare poate cineva sa imi spuna cum pot face sa ramana apartamentul copiilor mei , prin ce modalitate ? Mentionez ca oricum sunt coproprietari in urma succesiunii dupa tatal lor. Ar trebui sa fac donatie pentru fiecare ? Multumesc
Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu niste informatii. Am un imobil pe care vreau sa il vand, avem si cumparator, (care ma tot preseaza sa fac antecontract...si eu nu vreau) am fost si la notar, de doua ori pana acum, si de fiecare data mi se mai cer acte in plus. Azi, am vrut sa scot un extras de carte funciara, si surpriza... "cartea funciara blocata pana in 19 august "de d-na notar la care am fost ... Intrebarea mea este: are voie sa faca asa ceva din moment ce eu nu am semnat nici antecontract nici nimic , promisiune de vanzare. etc... Totul s-a desfasurat ca o discutie simpla, fara semnaturi. Multumesc
Răspuns la discuția Card de cumparaturi tata decedat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Pentru a avea acces la conturile bancare, nu trebuie sa asteptati succesiunea. Mergeti la un notar, si solicitati CERTIFICATUL DE CALITATE DE MOSTENITOR, puteti sa va interesati inainte de ce fel de acte aveti nevoie, |Cu acel certificat, va puteti rezolva problemele la banca, si succesiunea o faceti cand puteti.
Buna seara . As dori o lamurire in ceea ce priveste o situatie nou aparuta la locul de munca.Mentionez ca lucrez la o institutie de stat, si ca s-a luat hotararea sa se monteze camere video de supraveghere in birouri , pe motiv ca intr-o parte a programului incasam anumite sume de bani . Birourile noastre nu sunt declarate "casierii" iar acele camere (2) sunt amplasate in asa fel incat una sa urmareasca persoanele care intra in birou iar cealalta strict pe noi , pe angajati, fara a avea nici un fel de legatura cu incasarile pe care le facem. Va rog daca puteti sa ma lamuriti , daca este legala aceasta supraveghere video, care ne creeaza un disconfort si o stare de tensiune si incordare ,dat fiind faptul ca mai sunt asemenea birouri care incaseaza sume mult mai mari de bani in institutia unde lucram si nu s-a pus problema supravegherii video . In cazul in care aceasta supraveghere nu are un temei legal , ce putem face? cui sa ne adresam ?
va multumesc
Discuție Accident auto
Buna ziua. In data de 1 mai , am fost implicati intrun accident cu o masina cu numar de Bulgaria. Dupa toate cercatarile s-a stabilit ca vinovat de producerea accidentului in care au fost implicate 3 masini , a fost soferul masinii cu numar de Bulgaria. Firma corespondenta din Romania , ne-a oferit o anumita suma care nu acopera valoarea masinii (s-a stabilit ca dauna totala). Cum putem contesta suma oferita, si ce avem de facut in aceasta situatie ? Va multumesc
Buna ziua . As dori sa stiu daca viza de resedinta(flotant) pentru studentii care locuiesc in camine , este obligatorie .Multumesc
multumesc
Buna ziua .
De ceva vreme eu si colectivul din care fac parte , ne confruntam cu o problema . Cand s-au dat prima data zile de concediu suplimentar pentru faptul ca lucram pe calculator, am primit 4 zile. Dupa doi ani , ni s-au taiat doua zile (in prezent avand doar doua) pe motiv ca in fisa postului de administrator patrimoniu(administrator camin)avem trecute si alte atributii , ceea de face ca noi sa nu lucram efectiv 8 ore pe zi in fata calculatorului .Mentionez ca orice adresa, incasare, situatie ce ni se cere, chiar si o simpla informatie nu putem sa le facem decat pe calculator, iar asa zisa munca " de teren " pe care trebuie sa o facem, nu depaseste cateva ore pe saptamana ( control in camin , depus banii la casierie...) In codul muncii la art.147 se specifica faptul ca numarul de zile lucratoare aferent concediului suplimentar este de cel putin 3 zile, iar printr-o hotarare interna la nivelul institutiei (universitate) se acorda angajatilor care presteaza astfel de munca un numar de 4 zile. Acum , cand ne-am revendicat drepturile , raspunsul pe care il primim de la toti superiorii este acelasi :nu lucrati efectiv 8 ore la calculator, deci nu beneficiati decat de 2 zile in plus.
As dori daca puteti sa ma ajutati , cu niste lamuriri , sa stim ce drepturi avem si ce avem de facut in continuare.
Va multumesc
Buna seara. As dori sa ma ajutati,daca puteti cu niste sfaturi, in ceea ce priveste acceptarea sau refuzul unei mosteniri. Sotul meu a decedat in urma cu 5 ani ,si de atunci legaturile cu fratii sai au fost aproape in totalitate intrerupte, atat in ceea ce ma priveste pe mine cat si pe copiii mei, in varsta de 29 si 23 de ani. In urma cu 3 saptamani , a decedat una din surorile lui , care nu a fost casatorita niciodata si nu are urmasi, si ramas un apartament in urma ei. Dupa inmormantare, pe copiii mei i-a sunat un sotul unei alte surori(cumnate) sa le spuna sa renunte la partea care li se cuvine lor din apartamentul matusii, in favoarea unui al frate,si ca dupa dezbaterea succesiunii , si impartirea cheltuielilor cu inmormantarea,mormantul , etc, vor primi ce li se cuvine ,din ce a ramas. Copiii mei nu vor sa renunte la partea lor, dar unul din ei ar vrea sa evite o confruntare directa cu unchii si matusile,si as vrea sa stiu ce se poate face, daca se poate face la notar un act prin care sa-si imputerniceasca fratele sa-l reprezinte. Si inca o intrebare : pentru acceptarea mostenirii, care sunt actele necesare la notar,iar daca nu avem acces la actele decedatei,ce putem face? Pentru ca de buna voie , nu prea cred ca le vom obtine de la fratii supravietuitori .Va multumesc.
Buna ziua . Parintii mei si-au facut testamente unul in favoarea celuilalt. Avand in vedere faptul ca sunt destul de in varsta (72 si 80), as vrea sa stiu daca in cazul decesului unuia dintre ei , mai trebuie facuta succesiune . Mentionez ca nu mai am frati , sau surori ,si in urma cu 3 ani a murit sotul meu , deci stiu ce inseamna o succesiune la notar, din punct de vedere financiar. SI daca nu se face succesiunea, pana dupa decesul amandurora, care sunt taxele sau penalizarile care se aplica ?
Va multumesc