Buna intrebarea mea este : I.C.C.J.Bucuresti a respins Recursul ca nemotivat.Insa de precizat este ca eu am trimis o adeverinta medicala in care este specificat repaus la pat din data de 02.09.-pana in data de 17.09.2013,adeverinta a fost trimisa alaturat de o cerere pentru acordarea unui nou termen, inainte cu cel tarziu 9 zile,adica respectiv la data de 02.09.2013 (prin confirmare de primire) si sa primit de catre IC.C.J.Serviciul Registratura in data de 4.09.confirmarea unde precizez ca termen de judecata la IC.C.J,Sectia penal era la data de 10.09.2013. Intrebarea este o data ce a fost depusa la dosar (asa cum specific mai sus acea adeverinta medicala vizata inclus si cererea de acordarea unui nou termen pe motov ca sunt in inposibilitatea de a ma prezenta,de ce mi au respins o cand in foarte multe cazuri se acorda termene pentru imposibilitate de prezentare motivat..Legat de aceasta de mai sus intrebarea mea este unde pot adresa o cerere de contestare fata de decizia luata de I.C.C.J .Bucuresti.? Va multumesc anticipat.
Buna.Am rugamintea sa mi precizati in ce termen se poate face o contestatie in anulare de la data ramanerii definitive a unei decizii hotarari a - I.C.C.J.Sectia Penal. Va multumesc.. cu respect.
Buna..pentru acordarea unui alt termen de judecata (sectia penal la I.C.C.J.) este valabila doar o simpla adeverinta medicala vizata,diagnosticata inclus repaus la pat cu un nr de 15 zile si tratament.? Va multumesc pentru raspuns.Gabriel.
Buna. Am o intrebare.Instanta unei cauze penale este obligata sa admita ori de cate ori este necesara cererea de neprezentare la proces motivate cu acte medicale privind imposibilitatea de a fi prezent ? Va multumesc pt. raspuns anticipat. O zi buna.Respecte.
buna.De exemplu un amic de al meu a fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu executare in luna martie 2013.Insa de inteles ca amicul meu nu avea nici o functie publica in stat era si este doar un simplu muncitor. In noul cod penal se face vorbire ca daca persoana condamnata pentru trafic de influenta nu este persoana publica sau cu o functie in stat sau juridica pedeapsa acestuia se injumatateste. Intrebarea este de indata ce va intra in vigoare acest nou cod penal amicul meu care deja este condamnat privativ de libertate poate beneficia de injumatatirea pedepsei daca nu este o persoana juridica sau publica? va multumesc pt raspuns si cer scuze daca nu m am exprimat corect.astept un raspuns.Respecte.Gabriel.
buna.Am un prieten care a fost condamnat in baza art. 257 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pena si s-a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapsă principală de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim privativ de libertate . Intrebarea este.: sub acelasi art.prevazute mai sus,fata de un alt inculpat care a fost condamnat la 2 ani si 6 luni insa cu suspendare avand un prejudiciu de zece ori mai mare fata de prejudiciu cauzat de prietenul meu..care a fost condamnat in baza acelueasi art de mai sus..Stau si mi pun intrebarea de ce nu este egala legea pentru toata lumea.
M ai aduc la cunostinta ca prietenul meu a suferit cu mult timp in urma o condamnare dupa care a fost reabilitat de drept si de atunci pana in prezent nu mai suferise nici o condamnare definitiva. sa stea la baza condamnarii cu executare Circumstantele atenuante? sau ce pot sta in prezenta condamnare cu executare? Intradevar Tribunalul la condamnat la 4 ani in baza recidivei art.37 lit.b si Curtea de Apel a schimbat incadrarea condamnarii eliminand art 37 lit.b si a ramas la 2 ani si 6 luni cu executare.S a facut recurs la C.C.S.J si sper ca va avea noroc sa i se dea o condamnare cu suspendare sau achitarea acestuia mai ales ca nu este o persoana publica.A recurs la aceasta metoda rewgretabila in scopul de a si recupera o datoria mai veche a denuntatorului.Rog scuze pentru eventualele greseli si astept un raspuns.Cu respct Gabriel.
Buna. Am o intrebare daca este posibil..Am sa ma explic. in urma adica respectiv in cursul lunii noembrie 2012 am cunoscut un domn prin intermediul rudelor mele la care eu am apelat cu o problema de un caz civil.Acestuia i am platit suma de 5oo ron,dupa care am sesizat ca nu ma ajutat cu nimic si banii au fost dati fara sa i mai primesc inapoi o data ce nu am fost ajutat.Mai mult ma mintit ca am probleme grave si ca trebuie sa platesc alti bani si din nou i am mai dat inca 300 lei dar tot asa nu a facut nimic. Abia acum in prezent eu as vrea sa i fac o plangere pentru ca ma inselat.Intrebarea este ce pot face eu ca sa mi recuperez banii cei 800 lei in total.Va multumesc.Gabriel
Buna.In data de 11.05.2013 voi avea primul termen de judecata la I.C.C.J. Desii citatia de luare la cunostinta fata de acest termen de judecata am primit-o cu circa 3 luni ininate de termen.Intrebarea este sunt sanse ca in baza unei cererei expediate postal cu recomandare inainte cu 10 zile de termen , Instanta sa admita sa primesc un alt termen de judecata in vederea angajarii unui aparator? Va multumesc .Respecte.Gabriel
Buna. cand in baza .art. 320/1 alin. 7 Cod procedură penală.La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, Insa in urma acestora preciziez si de retinut este ca inculpatul sa pronuntat verbal fata de Instanta ca nu doreste sa beneficieze de art. 320/1 alin. 7 Cod procedură penală.Faptul este ca Judecatorul insista fata de inculpat sa beneficieze de art.320/1 alin. 7 Cod procedură penală si se adreseaza avocatului acestuia din oficiu sa iasa afara impreuna cu inculpatul si sa discute cu acesta despre art.320/1 alin. 7 Cod procedură penală,urmand a le da 10 minute de consiliere privind explicarea de catre avocat fata de inculpat in afara salii de judecata,in ce contine art. 320/1 alin. 7 Cod procedură penală.Inculpatul in momentul aflarii despre acest art art. 320/1 alin. 7 Cod procedură penală si beneficiile ei,inculpatul,refuza aplicarea acestui art, fata de avocat si se exprima ca doreste sa se judece cauza in administrarea de probe in faza de judecata.Intentionat avocatul din Oficiu privind consilierea data inculpatului insista sa accepte beneficiile art 320/1 alin. 7 Cod procedură penală,intru-cat probe sunt in rechizitoriu referindu-se doar la listingul de ascultarea interceptarea convorbirilor telefonice in acea perioada cand sa savarsit fapta si ca daca ar beneficia de acest art,evident ca va lua o pedepasa mica si chiar cu suspendare ei si ca altfel nu va avea sanse cat timp inculpatul se afla in dusmanie cu procurorul de caz inca din perioada anchetei de urmarire penala si ca existand in urma anchetei facute de procuror de caz,injurii la adresa amandora,au existat amenintari din partea procurorului fata de inculpat cu privire la pedeapsa cu inchisoare in regim de detentie,au existat batjocura fata de inculpat in prezenta av.din oficiu si politie si altele.mai ales ca inculpatul in urma cercetarii penale nu a dat nici un fel de declaratie vazand cele ce se petreceau in perioada anchetei.In conlcuzie avocatul din oficiu cunostea aceste aspecte de la inculpat si chiar de aceea la indrumat sa beneficieze de art.320/1 alin. 7 Cod procedură penală.inculpatul dus in eroare si disperat fata de cele mentionate de catre avocat a acceptat sa se foloseasca de art 320/1 alin. 7 Cod procedură penală. La final inculpatul i sa adresat verbal instantei ca recunoaste faptele din rechizitoriu insa nu recunoaste ca denuntatorul in urma cu 8 luni i-ar fi dat 600 lei insa judecatorul a zis ca sa dispus beneficierea art 320/1 alin. 7 Cod procedură penală si ca va fi mintinut in setinta toate aspectele ale faptelor din rechizitoriul.Dand cuvantul procurorului acesta a cerut pedeapsa cu executare doar pentru simplu fapt ca a pomenit in fapta numele unui magistrat,care inculpatul declara ca nici nu exista acest nume.Dupa care imediat cauza ramanand in pronuntare,fara sa i se i-a o declaratie fata de invinuirea ce i se aduce. Fata de cele relatate mai sus Intrebarea este, mai poate fi atacatata cu recurs dupa Apel, art.320/1 alin. 7 Cod procedură penală fiind obtinuta prin eroare,promisuni si altele? In speranta ca voi primii un raspuns anticipat va multumesc si in cazul ca nu m am exprimat bine,va cer scuze.Cu respct.Gabriel.
Buna.Am o nelamurire..sa judecat pe fond la tribunal prima setinta pe fond dupa care nemultumit fiind am facut apel la Curtea de Apel. Intrebarea este dupa setinta data pe fond la Curtea de Apel pot face Recurs? (pentru ca in setinta afisata pe portal net nu prevede ca as avea drept la recurs,si daca as avea dreptul la recurs unde unde mai trebuie facut? Va multumesc cu respecte.Gabriel