avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu7676

Activitate ovidiu7676

Claudiu90 a scris:

Imi pare rau,dar nu e sf deloc.Situatiile in care avocatul isi pregateste clientul sa minta in fata instantei sunt cu duiumul.Eu nu m-am referit la cat e de greu sau usor de dovedit in practica,ci am nelamuriri in privinta aspectelor principiale si legale ale acestei spete.In plus,daca ceva este stipulat intr-un contract,fie el si contract de asistenta juridica,asta nu inseamna ca respectiva mentiune inlatura caracterul penal sau raspunderea penala.



te felicit esti un roman adevarat, avocatul te invata cum sa incalci legea si eu am patit o nu o data de multe ori, iti cere sa minti si sa minti .

du te si fa plangere la politie ca esti santajat si mai grav furat.
Răspuns la discuția Evaziune fiscala
deschideti procedura de insolventa apelati la un avocat si el va face demersurile, nu intrati in panica probabil ca respectiva a facut ceva sau ei nu au dat de dvs. in calitate de administrator raspundeti de ce ati facut DVS. nu altii.
Răspuns la discuția Adeverinta vechime
mergeti la Casa de pensii , cei drept contracost , dar , va da pe loc cotizatiile dvs. care reprezinta vechime care vor fi utile si la pensie , asta daca nu doriti confidentialitatea veniturilor salariale realizate, adica le prezentati si altora .

ITM nu va ajuta pe niciunul, va complicati situatia care este oarecum ilara.
caen 9700- activitati ale gospodariilor in calitate de angajator de personal casnic cum ar fi: servitoare, bucatarese, chelneri, valeti, majordomi, spalatorese, gradinari, portari, grajdari,soferi, ingrijitori, guvernante, babysittere, mediatori, secretare,

aici va incadrati la DOMICILIU fie va face contract de munca fie va faceti un PFA sau SRL.

sau mai exista caen 8552. Invatamant in domeniul cultural dar nu la DOMICILIU.
intra in insolventa si gata un avocat bun si un lichidator ii scoate , legea le permite acest lucru.
Răspuns la discuția transport angajati
nu la toti le asiguri transportul si au decont de cheltuieli pe fiecare in parte :)))) legea nu impune sa asiguri decat celor care nu au mijloc de transport in comun si tu in regulament te obligi la toti salariati si mai grav daca nu e deductibil de ce sa l decontezi ca scrie intr un regulament de la infiintare .ANUAL se fac decizii interne pe care le transmiti directorului financiar/contabilului sef./economist .NICI un angajator numodifica regulamentul intern an de an :)).

INTREBAREA era in ce act?

nicidecum regulamentul INTERN, asta e raspunsul meu.

In conformitate cu prevederile punctului 77 din normele mentionate contravaloarea abonamentelor pe mijloacele de transport in comun , cheltuielile de transport privind dplasarea de la domiciliu la locul de munca pentru angajatii a caror activitate presupune deplasarea frecventa in interiorul localitatii nu este considerata avantaj.

Potrivit art. 55 alin. (4) lit. a) si f) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: - contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, - contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul intre localitatea in care angajatii isi au domiciliul si localitatea unde se afla locul de munca al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situatiile in care nu se asigura locuinta sau nu se suporta contravaloarea chiriei, conform legii.

alta parere :"Lucrurile sunt foarte simple; salariatul face decontul cu cheltuielile facute din banii proprii si, daca exista aceasta decizie , salariatului i se vor da inapoi din casa cu o dispozitie de plata.

Inregistrarile contabile:"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

o decizie de nominalizare a caror salariati se deconteaza din caserie sumele de bani.daca nu exista intra casierul la delapidare , citeste regulamentul intern casierul ?
Răspuns la discuția transport angajati
nu neparat in regulament , o decizie interna transmisa contabilitatii este suficienta in functie de facilitatile fiscale care se schimba de la an la an .

In codul fiscal sunt prevazute documentele care permit ca cheltuielile de transport de la domiciliu la firma, detasare, delegare pentru administratori si salariati sa fie deductibile.
exista o adeverinta pe care revisal o face banuiesc, cel putin SAGA o ofera .

eu o printez si o atasez la fisa fiscala fara sa o ceara salariatul.
da poate , nu e obligatoriu sa fie salariat .