avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Activitate limac

Activitate limac

Doi soti divorteaza si nu au facut partajul - din motive obiective - unul dintre ei isi reface viata , se recasatoreste , isi cumpara masina si apartament -daca dupa un anumit nr. de ani decedeaza unul dintre cei doi fosti soti - la mostenire celalat sot are dreptul numai la jumatatea celuilalt pana la data incheierii casatoriei-respectiv a pronuntarii divortului?
Discuție drepturi
Oruda a divortat de sotul ei acum 2 ani : nu au facut mpartirea bunurilor pe cale amiabila pentru ca nu s-au inteles si in plus nu a dispus de bani suficienti pentruexpertizare ; sotul s-a recasatorit intre timp- din prima casatorie au 2 copii ., cea de-a doua sotie are 3 copii .
problema pe care o pune doamna in cauza - in cazul decesului primului sot - nefacandu-se partajul ea are dreptul la bunurile dobandite inaintea casatoriei? si in plus ce drepturi are ce de-a doua sotie.
Discuție succesiune
Sot si sotie recasatoriti - fiecare avand dintr-o casatorie anterioara cate un copil. Au o locuinta proprietate comuna cu bunuri in ea ). Fiecare poseda o alta proprietate mostenita fiecare de la parintii lor. Problema este : cel mai bine este ca fiecare sa vanda proprietatea copilullui sau - la succesiunea in cazul decesului unuia dintre ei , celalalt are dreptul 1/4 din proprietatea mostenita ( cu bunurile din ea?)Am inteles ca sotul supravietuitor nu poate vinde aceasta proprietate si dupa decesul acestuia din urma revine copilului de drept. Cum am siguranta ca nu distruge proprietatea mostenire . In plus sotia cu care este casatorita de 6 ani , desi stau de 25 ani impreuna sustine ca lcruri aflate in proprietatea mostenita de sot ar fi cumparate de ea desi sunt lucruri cumparate de sot cu prima sotie inainte 1989 sau mostenite de la bunici ea vrand sa le lase copilului ei. Ce pot face?
Multumesc!
Răspuns la discuția Data iesirii la pensie
Pentru limita de varsta iesiti in luna aprile 2018 (normal ar fi octombrie 2022- dar avand 20 ani lucrati la grupa 2 ) pentru pensie anticipata partila in aprilie2017.
se poate duce la o azil o persoana impotriva vointei ei - mentionez ca persoana respectiva are pakinson gr 3 si dementa senila - in pricipiu este de acord sa mearga in anumite momente de luciditate , alteori ,lucida fiind refuza sa mearga desi i s-a explicat ca nu este alta solutie . amenintand ca se sinucide...
am pregatit dosarul si acum asteptam ...
Discuție mostenire
Sotia unui domn ( a doua casatorie) sufera de o boala avansata(parkinson dementa senila) si este pus in situatia de a o interna la o casa de batrani deoarece nu o poate ingriji singur pentru ca are varsta inaintata si este cardiac,
Problema care se pune este ca ei au o proprietate comuna si el nu stie cum sa faca ca partea dansei sa nu ajunga pe mainile copilului ei( din prima casatorie) ar vrea sa vanda proprietatea - trebuie bani pentru a-i asigura un trai la azil dansei- ar putea face ea o cedare lui? cum se pot face acte in condiitile in care ea nu stie ce spune?
Răspuns la discuția mostenire
multumesc de raspunsuri! la act de vanzare cumparare se poate sa fie numai o parte- sa zicem a domnului? nepotul la cat are dreptul? dar nu s-ar putea si prin testament?adica sa faca fiecare testament prin care sa specifice ca da partea lui nepotului respectiv?daca domul decedeaza primul se imparte locuinta 3/4 sotia si 1/4 copilul ( mostenitor -nepotul?}si numai dupa decesul doanei pot imparti 1/2?
multumesc!
Discuție mostenire
Am o ruda care s-a recasatorit a doua oara . ambii au cate un copil din casatoriile anterioare , respectiv si cate un nepot . Impreuna au cumparat o locuinta cu bunuri in ea in care stau acum si pe care vor sa o treaca pe numele celor doi nepoti acum cat traiesc ambii.. Ce acte trebuie facute si ce se intampla in cazul in care decedeaza unul dintre ei?domnul mai poseda o locuita mostenire de la parinti , doamna nu mai are nimic . Multumesc!
Răspuns la discuția mostenire
apartamentul a fost cumparat cu cea de-a doua sotie.
Discuție mostenire
Am o prietena care are tatal paralizat si nu poate vorbi desi intelege tot - el este recasatorit a doua oara cu o doamna care are 1 copil dintr-o alta casatorie( copil casatorit si sta in alta localitate). aceasta sotie il bate (a vazut urme de vanatai) si in plus ea i-a zis ca il bate si el stie de frica ei : problema este ca si vecinii aud cand el tipa ca ea il bate: daca se intampla ceva cu tatal prietenei - ea poate inchiria partea ei din apartament ?, desii ea i-a zis ca nu are dreptul- ar putea sa cheme un legist sa constate vanataile si sa poata lua ceva masuri impotriva acelei doamne?