Dreptul de optiune succesorala se prescrie in termen de 6 luni de la data deschiderii succesiunii, adica de la decesul celui ce lasa mostenirea. In acest caz termenul e clar depasit. Privind actul de proprietate, pentru ca bunurile imobile sa devina opozabile tertilor, adica ceilalti sa respecte dreptul dvs , trebuie facuta inscriptia ipotecara, intabularea.
Nulitatea poate fi invocata de persoana ce are un interes in situatia in care, la incheierea actului, nu au fost respectate conditiile de fond( capacitate, consimtamant, cauza, obiect) si forma. E foarte important sa vedeti ce temei e invocat pentru ca actul sa fie nul si sa vedeti daca intr-adevar contractul a indeplinit in momentul incheierii toate conditiile necesare pentru a fi considerat valabil.
E foarte important sa verificati termenul pentru care a fost instituit acest uzufruct, fiindca aceasta e una din modalitatile de stingere a uzufructului. De ademenea, o alta solutie ar fi ca sotul sa renunte la dreptul sau, cum ma indoiesc ca o va face. Si, in ultima instanta prin dobandirea in proprietate a bunului respectiv, la decesul parintilor dvs, cand impreuna cu sora veti ramane unice mostenitoare si uzufructul va inceta.
Cand a ramas definitiva si irevocabila, urmand a fi investita cu formula executorie, pentru a fi apoi depusa cererea de executare silita la executorul judecatoresc.
Chematul in garantie urmeaza sa raspunda oricum in cazul in care paratul cade in pretentii, adica pierde procesul, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in privinta recuperarii despagubirilor.
Cel mai bine ar fi inainte de a lua fetita ori de a o lasa la tatal ei sa introduceti actiunea de divort, pentru a nu da posibilitatea sotului sa sesizeze autoritatile. Dupa introducerea cererii, instanta se va pronunta in mod obligatoriu si asupra incredintarii fetitei. Consultati un avocat.
Remedierea viciilor ascunse se poate solicita pe calea unei actiuni redhibitorii, in masura in care aceasta situatie de fapt prezentata de dvs nu v-a fost in vreun fel pusa in vedere in momentul perfectarii contractului. Verificati cu atentie documentele incheiate si semnate.
@ denisas, potr. Legii 300/2004 act. documentatia pentru infiintarea unei asociatii familiale se depune la Primarie, aceasta urmand a emite autorizatia in termen de 10 zile de la data inregistrarii cererii de autorizare. In lege e specificat faptul ca Registrul Comertului are atributii in aceasta situatie doar cu privire la denumirea asociatiei.
...si de catre persoanele fizice constituite in asociatii.
Trebuie depusa la Primarie documentatia necesara, constand in:
-cerere-tip+semnaturile persoanei solicitante, respectiv amembrilor de familie;
-rezervarea denumirii la oficiul registrului comertului;
-certificat cazier fiscal al pers. solicitante;
-copii acte identitate;
-certificat medicat ;
declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile cerute de lg;
-acte ce atesta calificarea.