avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate addina

Activitate addina

ca si destinatar pe plic trebuie sa scrii Asociatia de proprietari nr....., str......... bl...... si apartamentul daca este numerotat....in general nu este numerotata si camera unde se afla asociatia- poti scrie eventual "parter"...si bineinteles localitatea si codul postal....
este suficient...si trimiti adresa cu confirmare de primire...cred ca este suficient
Răspuns la discuția Divorþ
inca ceva .la sfarsit, dupa ce a venit ancheta sociala si dupa ce s-au administrat probele-adica s-au audiat cei 2 martori- concluziile dvs sa fie pe desfacerea casatoriei din culpa comuna fara motivarea hotararii.
Răspuns la discuția Divorþ
este competenta instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilo, adica de la judecatoria unde ati avut domiciliul comun. divortul prin acord nu se poate.si aceasta din cauza faptului ca exista copil minor.
solutia? faceti cerere de chemare in judecata pentru desfacerea casatoriei prin care cereti desfacerea din culpa comuna, cereti incredintarea copiluli minor catre dvs, obligarea sotului la pensie de intretinere, reluarea numelui avut anterior casatoriei sau nu-in functie de ce ati stabilit cu sotul. sotul sa depuna intampinare prin care sa solicite de asemenea desfacerea casatoriei tot din vina comuna, incredintarea catre dvs. sotul poate sa nici nu mai depuna aceasta intampinare daca este de acord cu ceea ce solicitati dvs.
cand instanta v-a intreba ce probe solicitati sa spuneti ca mergeti pe culpa comuna si ca nu este nevoie decat de cate un singur martor pentru fiecare dintre dvs(pot fi si rude, mama, tata, etc si care tre sa spuna doar ca nu mai poate continua relatia intre dvs, ca exista certuri neintelegeri s-au ca sunt despartiti demult in fapt), acte(adica certificatul de nastere pe care oricum tre sa il depuneti odata cu cererea de chemare in judecata, fluturasul cu veniturile dvs) si ancheta sociala la domiciliile dvs. deci ca probe 1 martor, acte si ancheta sociala-care este obligatorie in toate cauzele cu minori;este efectuata de catre serviciile primariei si consta in ancheta facuta la domiciliul partilor pentru a se constata conditiile de crestere pt.minor.
asta este tot.
din cate stiu este de 10%...numai daca vinzi la peste 3 ani de cand ai cumparat imobilul taxa este de 1%.stiu ca acest impozit se plateste la diferenta de pret.
mai multe nu.
un notar iti poate spune cu siguranta si corect.
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
oricum revin si iti spun ca in conformitate cu art.294 C.proc.civila " in apel nu se poate schimba calitatea partilor, cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot face alte cereri noi"...
este adevarat ca rt 295 C.p.c prevede ca se pot cere rate, dobanzi si venituri ajunse la termen, dar in cazul tau nu se pune problema...cel mult poate cere o compensatie legala....
parerea mea e ca daca nu a cerut chirie in prima instanta , in apel aceasta este o cerere noua ce ar trebui respinsa...parerea mea
bafta multa
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
nu am intalnit pana acum in instanta faza cu chiria...pana la urma tu ai conservat si partea sa de apartament...eu zic sa ceri imbunatatirile facute de tine...sa aduci chitante de la intretinere, de la impozite si toate actele pe care le mai ai...ba mai mult eu daca m-ar supara atat de mult acest om as zice ca eu am folosit numai partea ce imi revenea mie...restul doar conservandu-l...as goli de mobila camera ce ii revine...asa arata ca cel putin camera aceea nu am folosit=o.cel putin as incerca asta.oricum ai nevoie si de martori.eu in toate procesele din instanta am vazut cum se cer si imbunatatirile, absolut tot se cere....
asa ca nu mai astepta si cere si tu
foarte bine daca el cere chirie ceri si tu imbunatatirile...oricum cred ca esti constiente ca oricat ai scadea aceste imbunatatiri din sulta aceasta tot maricica va ramane.
bafta multa!
nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
coindivizarii pot incheia niste conventii pe o perioada de cel mult 5 ani prin care pot mentine starea de indiviziune.asta numai daca vor.dar in general se cere indiviziunea.
eu am inteles ce vroiai sa afli...exista in dreptul nostru posibilitatea ca ascendentul, inainte de decesul sau sa faca o imparteala de ascendent prin care sa dispune inca din timpul vietii sale cine ce sa mosteneasca dupa decesul sau.dar nu are aceasta posiblitate de a obliga oamenii sa stea o viata legati de o casa.
Răspuns la discuția autorizatie de constructie
informatiile de care ai nevoie le poti afla numai de la primarie.cred ca sunt o serie de acte necesare si sigur o suma de platia.plus ca in prezent din ceea ce stiu eu ca sa ridici o mansarda iti trebuie acordul vecinilor!!!!
bafta multa!!!
Răspuns la discuția Prescriptie donatie
Parerea mea este ca avocatul tau este pe langa rau de tot!!!
Cum sa fie vorba de prescriptia donatiei? Asa ceva nu exista !!!
Eu cred ca s-a inselat si se referea la prescriptia raportului donatiei….care este cu totul altceva…adica celalalt descendent putea cere atunci cand v-ati dus la notariat aducerea la masa succesorala a bunurilor date prin donatie de catre cel care a decedat.acest lucru se putea cere in 3 ani de la data deschiderii succesiunii, adica de la deces. In cazul de fata acest lucru iti profita tie, intrucat el nu mai poate cere sa se imparta si ceva ce este al tau deja…trebuie neaparat ca avocatul tau sa depuna copie dupa donatia primita de catre tine, pentru ca astfel instanta sa dispuna iesirea din indiviziune pentru o cota mai mare pentru tine. daca ti se va reprosa ceva de aceste acte,tu vei sustine ca acuma ai gasit aceste acte prin podul casei sau mai stiu eu pe unde…eu zic sa consulti si un alt avocat…mergi la altcineva la consulatie cu actele sa le vada….oricum ar fi bine sa depui copie dupa aceste acte…incercarea moarte nu are…de fapt chiar ai sanse …
Succes!!!
Răspuns la discuția chirie intre coproprietari
nu ati fost prea explicit.
ce sa inteleg? ca unul din cei doi proprietari a stat in continuu in casa singur, netulburat iar celalalt nu a dat pe acolo timp de 40 de ani?
daca este asa dvs puteti cere chirie dar ma indoiesc ca veti primi, s-ar putea ca celalalt proprietar sa invoce uzucapiunea ca mod de dobandire a proprietatii asupra casei, intrucat el a inteles a se comporta ca un proprietar al intregului imobil iar celalalt nu s-a opus. Ce chirie sa se mai ceara din moment ce celalalt face de 40 de ani acte de admnistrare si conservare a casei cum ar fi de exemplu plata impozitului pe imobil?!!!
Sau poate ca situatia este alta…celalalt proprietar a venit mereu pe acolo, a platit impozitul pe partea sa de casa…orice act care sa intrerupa prescriptia achizitiva, adica uzucapiunea?!!
Daca este asa atunci in acest din urma caz se poate cere chirie pentru partea folosita de celalalt sau chiar sa inchirieze la altul. Banuiesc ca este stabilit fiecare ce drept are in casa respectiva-adica de ex unul are 2 camere situate in partea din fata si celalat2 in partea din spate, etc. adica s-a facut o iesire din indiviziune.