avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate stefanpopovici

Activitate stefanpopovici

Buna ziua,
Am urmatoarea speta legata de dreptul muncii - functionari publici.
Suntem o directie generala formata din 2 servicii si o directie din cadrul unei institutii centrale.
Ca urmare a unei propuneri de HG se solicita reorganizarea directiei generale prin transformarea a 2 directii simple (cele 2 servicii fie directie simpla si directia veche sa ramana singura).
Ca urmare a HG se cere majorarea personalului directiei veche cu personal din cadrul serviciilor vechi, motivand ca directia nu are numarul de angajati.
Ideea e ca niciun angajat din cadrul serviciilor nu doreste sa mearga in cadrul directiei din varii motive.
Cum se procedeaza in acest caz? Se da concurs pentru reducerea numarului personalului serviciilor? Ce se intampla cu cei care nu se incadreaza in nr de posturi alocat? Sunt destituiti, sunt redistribuiti directiei respective? Care e temeiul legal?
Multumesc.
Bună ziua.
Sunt in proces de divorț cu minor. Urmează să primesc hotărârea pe fond ce conține autoritate comună și un program de vizitare nesatisfăcător.
Voi face apel pentru program de vizitare extins.
Totodată, din intâlnirile cu ea și cu copilul mi-am dat seama că le iubesc și că am greșit mult.
Întrebări. 1.Noi suntem divorțați in drept cât timp suntem in apel ? (Ne putem împaca in apel și să nu se mai pronunțe divorțul?).
2. Cum să "îmbrac" apelul pe program de vizitare extins dar totodată să "provoc" soția să chibzuiască la o împăcare și să conving judecătorul să ia în discuție serios și acest aspect și să zgândare un pic sotia? Simt că și ea mai are ceva pentru mine.
Știu că speta este grea motiv pentru care aș prefera răspunsuri ample, bine documentate și cu soluții. Restul să se abtină. Mulțumesc.

Sunt in divorț cu copil. Am hotărâre judecătorească pe calea ordonanței preșidentiale (neatacată și am mers pe ea până acum).
Pe fond instanta a rămas în pronunțare, s-a stabilit autoritatea și un program de vizită (menționez că a apărut pe portal dar nu a fost tehnoredactată și bineînțeles nici comunicată).
Întrebare: in ce articol din CPC scrie din ce moment își produce efecte o hotărâre și în ce articol se precizează sancționarea nerespectării unei hotărâri judecătoresti?
Menționez că au apărut diferente privind programul de vizită intre hotărârea pe calea ordonanței preșidentiale și cea pe fond (netehoredactată și necomunicata incă) și de aceea intreb.
Mulțumesc.
Cu respect domnul avocat. Dar cum s-ar solutiona o speta de genul: drept a de lua copilul in weekend (pe program de vizita) si mama plecata cu copilul in strainatate (pe autoritate exclusiva)?
Buna ziua doamna avocat.
Imi cer scuze ca deranjez la un topic din 2017. Aveti idee in baza caror prevederi, in cazul in care unul din parinti primeste autoritate exclusiva celalt parinte pastreaza dreptul la program de vizitare? Pentru ca, dupa cum stiti prin programul de vizitare se poate aproba luarea copilului la domiciliul parintelui nerezident.
Buna ziua,
În art. 36 alin. (7) din Lg. 272/2004 se precizeaza "Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea părintească să
se exercite de către un singur părinte alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri a celuilalt părinte, violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte, condamnările pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni cu privire la viaţa sexuală,
infracţiuni de violenţă, precum şi orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de către acel părinte a autorităţii părinteşti".
Din experienta dvs: ce se intelege prin "boala psihica" ca motiv de a obtine autoritate exclusiva asupra minorului si cum se pune problema?
Mentionez ca am tulburare anxioasa, iau medicatie minima pentru anxietate, nu am fost niciodata internat, imi desfasor activitatea in bune conditii si nu am gasit o interpretare a acestui articol (nici macar nu are norme de aplicare legea).
Orice parere este binevenita. Multumesc.
Bună seara.
Sunt in proces de divorț cu copil. Am depășit etapa întâmpinării (soția a băgat divorț), interogatoriului părților și anchetelor sociale. Avem termen la sfârșitul acestei luni unde ne întâlnim pentru interogarea martorilor.
Data trecuta i-am propus soției să mai chibzuiască și a fost evazivă. In perioada aceasta am vorbit des, am vorbit cu copilul, am ieșit.
Subiectul este delicat deoarece simt că sunt șanse de împăcare dar am avea nevoie de timp sa văd daca am sau nu dreptate (i-am propus inclusiv soției să mergem cu copilul la mare și nu a zis nu dar nici da).
Ideea e așa: credeți că după audierea martorilor ar putea rămâne judecătorul în pronunțare? Am înțeles că ar mai fi și o etapă numita "punerea de concluzii". Exista așa ceva? As putea cere o amânare pentru a analiza amândoi ideea de impacare? (aveți în vedere că suntem pe sfârșit de iunie și nu știu cum e și cu vacanta judecătorească și judecătoarea mi-a lăsat impresia că se grabeste).
Orice punct de vedere e binevenit.
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut. Nu sunt avocat nici psiholog dar iti pot povesti pe scurt ce am patit eu si unde am ajuns. Am fost in aceeasi situatie cu a ta! Fix la fel! Doar copilul cu 1 an mai mare. Dupa multe discutii si tensiuni (se poate scrie un roman) doamna a luat copilul, a plecat si a bagat divort. Am intervenit pe calea ordonantei presidentiale si am obtinut provizoriu niste drepturi (sa vizitez copilul, sa il vad pe video, sa particip si eu la ziua de nastere etc).
Acum suntem in divort pe fond.
Unde am gresit? Am gresit ca nu am fost mai intelegator, am gresit ca nu am apelat la persoane de incredere, am gresit ca nu i-am indepartat pe cei/cele ce o aduceau la starile acelea, am gresit ca nu am fost mai afectuos, atent, am gresit ca nu m-am mobilizat sa mergem la psihoterapie de cuplu, am gresit ca nu am plecat cu ea si cu copilul in excursii (munte, mare, oriunde), sa ne mai relaxam.
Acum....se lupta avocatii. Mercenarii. Aiurea. S-a naruit o lume. :(
Sa te gandesti bine si sa nu gresesti. Bafta omule!
Bună ziua,
Daca un coleg te pune intenționat într-o poziție de inferioritate,nu își da concursul in a te ajuta in efectuarea lucrărilor ( nici măcar atunci când îti tine locul in concediu de odihna), te îndepărtează vădit de grupul de colegi (face tot ce depinde de el sa nu participi sau să ai știință de teambuilldingurile organizate sau a te sprijini cu transportul deși are loc în autoturism și te trimite "cu trenul",, de cursurile organizate, folosește grupuri de whatsapp/fb ascunzadu-ti existența lor, ascunde de tine ieșiri la meciuri de fotbal, ieșiri în oraș, diverse evenimente și te ignora tendențios când vrei sa lămuriți situația, arunca responsabilitatea anumitor lucrări pe tine fara sa i se ceară, te izolează intenționat de grup la petrecerile organizate și la care participi), nu da curs atitudinii tale de a ajunge la o înțelegere amiabilă și te sfidează vădit izolandu-te de grup...este bullying(hartuire emoțională) la job?
In acest caz cum se procedează? Care este cadrul legal și câte sunt sancțiunile?
Menționez că sunt funcționar public.
Mulțumesc.
L-am vazut si le-am citit. Dansul este incadrat economist studii superioare si dansa asistent contracte studii medii. In desfasurarea fisei sunt copy paste atributiile de serviciu.