avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate biancaclaudia

Activitate biancaclaudia

Acum ceva timp am împrumutat de la o cunoștință o suma de bani pe baza unui act notarial. Am plătit o parte din datorie dar din diferite cauze nu am reușit sa restitui datoria în termenul limita impus în contract. Persoana respectiva dorește banii (clar e dreptul ei), nu a mai vrut sa facem nici un fel de înțelegere și a recurs la executare. Eu în acest moment nu am venituri și singurul lucru pe numele meu este apartamentul care este luat cu ipoteca împreună cu soțul.
Întrebările mele ar fi :
1.Poate sa execute apartamentul?
2. Îl poate executa pe soț (venituri, bunuri pe numele lui)
3 Exista vreun termen de prescriere a datoriei?
Mulțumesc.
Buna ziua,

As vrea sa intreb daca in acest moment exista o instiintare de executare impotriva mea( in urma unui imprumut cu act notarial) si nu am nimic pe numele meu ( bunuri ,proprietati,salariu) ce se poate intampla pentru a fi recuperat imprumutul??

Multumesc.

O zi frumoasa.
Buna seara,

In anul 2013 am facut un imprumut de la o persoana fizica cu act notarial dar din diferite motive nu i-am platit toata suma iar acum am primit o scrisoare de la executor ca ma vor executa silit. Intrebarea mea este:
1: aceste datorii nu au termen de prescriere?
2: ce se poate intampla daca nu au ce executa ,eu in acest moment nu lucrez si nu detin nimic pe numele meu.
3 Poate sa execute bunurile ce sunt pe numele sotului?
Multumesc pentru raspunsuri :). As vrea sa stiu si in cazul in care este concediu medical pentru copil minor ( baitelul este bolnavior si nu imi doresc prelungirea preavizului) este aceasi situatie,se prelungeste preavizul?

Multumesc.
Buna ziua,
In acest moment sunt in preaviz pana in 31.10.2016 si as vrea sa stiu daca imi iau concediu medical mi se prelungeste preavizul?
Buna ziua,

As veea aa stiu daca pentru executarea silita a bunurilor se deschide proces civil sau penal?? Este vorba despre un credut care a ajuns la executor s-au pus propriri dar nu au din ce propri deoarece persoana in cauza nu are contract de munca in Romania si nici un cont la vreo banca. Si ma gandesc ca daca nu se vireaza nicibun banut vor incepe executarea bunurilor dar nici acolo nu au ce executa. As vrea sa stiu daca in urma celor descrise exista vreo sansa sa te trezesti cu vreun dosar penal.


Multumesc
O zi frumoasa.
Buna ziua,

Am si eu o problema cu un credit in franci luat in anul 2008 pe o periada de 7 ani . La acest credit nu s-au mai platit rate din anul 2011 si nici nu am mai primit nici o instintare din 2012 pana azi cand m-am trezit cu un ic de la executor judecatoresc cu propire. Intrebarea mea este pot sa invoc prescrietea datoriei si ce ar trebui sa fac.??.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna seara. In 2008 s-a contrctat un credit in franci iar din motive financiare nu s-a mai platit rate din 2010 iar acum fratele meu titular de contract s-a trezit cu propire pe contul bancar fara sa fie anuntat in prealabil si fara sa primeasca vreo instintare. vreau sa va intreb daca este legal sa se puna propire direct pe cont si mai ales fara sa fi instintat. si vreau sa va mai intrb daca se pot cumula mai multe propiri pe acelasi venit si dupa cat timp se prescrie un credit.
multumesc mult pentru sfaturi.
Răspuns la discuția Imprumut cu act notarial
Va multumesc mult pentru ajutor.Este vorba de 2000 de euro atat a mai ramas din datorie fiindca a fost mai mare dar din cauza faptului ca nu am avut loc de munca nu am mai reusit sasi adun si din pacate nu se mai poateajunge la nici o intelegere. as vrea sa stiu daca exista un procent din salar care se poate trece ca propire sau poate sa-mi ia tot salariul? Se vor pune propire si pe salariul meu si pe al sotului?
Buna ziua
Anul trecut am imprumutat o suma de bani de la o ruda,am facut un act la notar in care este stipulat ca acei bani trebuie returnati pana in noiembrie 2013 dar din pacte nu am reusit sasi inapoiez si acum sunt pusa in fata amenintarilor cu judecata. As vrea sa stiu ce se va intampla daca voi fi data in judecata si daca acel act are vreo valabilitate peste data care este stipulata in el. eu vreau sa dau banii inapoi dar nu pot tot o data si nu imi este acceptata alta varianta. va multumesc anticipat pentru ajutor si va rog sa ma ajutati cu un rspuns.