avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Claudia

Activitate Maria Claudia

Răspuns la discuția Cine decide dacã face AVORT ?
daca mama doreste sa avorteze e dreptul ei, daca nu, naste copilul si obtine pensie alimentara..:)
Discuție autoturism
Buna seara,

As dori sa stiu daca, in momentul in care are loc o vanzare-cumparare autoturism cu plata in rate, intre o persoana juridica si persoana fizica, mai trebuie ca vanzatorul sa declare undeva sau e suficient un inscris sub semnatura privata cu stampila si semnatura vanzatorului si semnatura cumparatorului, bineinteles, fara sa se declare nicaieri. Mentionez ca se doreste sa se faca un act pur si simplu intre doua persoane ce are obiect un autoturism, insa masina e pe persoana juridica si nu se poate incheia contractul intre persoane fizice.Va multumesc:)
Răspuns la discuția de 2 ori divort
Care a fost sau care nu a fost interesul ei, cert e ca s-a intamplat. Insa a doua hotarare este nula, avand in vedere ca a trecut termenul pentru revizuire, care se putea face asa cum a spus si Dl coleg, de catre partile din liigiu.
Exact, nu exista niciun act normativ in acest sens, insa puteti sa va intelegeti intre dvs cu privire la perioada in care proprietarii sa stea in imobil, avand in vedere ca s-a procedat deocamdata la o promisiune de vanzare-cumparare si nu la un transfer al dreptului de proprietate al imobilului.
Eu am o intrebare: Dvs nu ati fost citat in vederea participarii in proces ca parat in cauza?
Normal ar fi trebuit ca si dvs sa fi participat la litigiul propriu-zis.
In cazul in care vreti sa intentati un proces vanzatorului, va puteti indrepta impotriva lui, in vederea obtinerii sumei de bani pe care ati achitat-o, vanzatorul facandu-se vinovat de faptul ca in contract a declarat ceva iar in realitate era cu totul altceva, respectiv a declarat in contract ca imobilul nu este supus unui proces, cand de fapt acesta din urma era obiectul unui litigiu in instanta.
In privinta imprumutulu,i trebuie sa detaliati in actiune si sa si dovediti bineinteles faptul ca in momentul vanzarii imobilul facea obiectul unui litigiu, ca a fost de rea-credinta in momentul vanzarii stiind faptiul ca imobilul facea obiectul unui proces, ca doriti ca imprumutul sa fie achitat in intregime sau partial de catre fostul proprietar....
Deasemenea in procesul pe care vreti sa il intentati fostului proprietar ar trebui sa fie introdusa si banca respectiva.
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Actiune in constatare pentru refacerea inscrisului.
Răspuns la discuția Am fost 3 frati
Puteti ataca testamentul in instanta, insa e nevoie de mai multe detalii pentru a se da aici un raspuns concret problemei dvs.
Răspuns la discuția conventie
Da, ok, e corect ce spuneti dvs., dar proprietarul nu vrea sa treaca numele societatii in contract, (antecontract), avand in vedere faptul ca masina e luata pe firma, ci vrea sa apara doar el,persoana fizica ce transmite autoturismul si nu firma care este proprietara autoturismului. Ca zice ca daca pune numele societatii o sa fie nevoit sa declare in contabilitate si alte cele. Cum se poate proceda intocmai? Va multumesc.
Discuție conventie
Buna ziua,

As avea si eu o nelamurire ca sa ii spun asa: S.C. X detine un autoturism care este folosit in scop de taxi. Acum, Y vrea sa cumpere acest autoturism in rate pe o perioada de 3 ani si sa foloseasca si licenta de taxi,(nu sa o cumpere), tot 3 ani, licenta care este pe firma la fel ca si autoturismul, de altfel.Ce poate interveni intre cei doi ca dupa 3 ani autoturismul sa intre in proprietatea lui Y, fara sa declare proprietarul autoturismului la administratia financiara , toate cele ? Se poate incheia o conventie sau un antecontract de vanzare-cumparare cu privire la autoturism, act care sa ramana intre cei doi? Va mutumesc
Răspuns la discuția drept la proprietate!
Multumesc mult :)