avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate katz1ro

Activitate katz1ro

Buna ziua. As vrea sa stiu si eu daca este corect cum a procedat banca in cazul meu si anume:

In 2006 am facut un credit pt mine ca pfa si girant eu ca persoana fizica. Datorita unor probleme personale combinate si cu pierderea unor clienti, am ramas restanta cu 3 rate ( 600 lei rata), cea mai veche avand 100 zile. m-a sunat un executor din cadrul bancii si am fost azi la o prima discutie. Toata datoria pana la finalizarea creditului este de 23000 lei. Mi s-a spus ca singura solutie este sa achit un avans de 30-35% din toata suma si restul in rate pana in maxim 6-8 luni, dar nu mai mult de 8 luni, altfel intra executarea silita in vigoare, cu blocarea tururor conturilor bancare si pana la vinderea activelor aflate in proprietate, pana la casa.
Pot face asa ceva? In cazul meu mentionez ca sunt vaduva de12 ani si apartamentul proprietate este detinut in comun de catre mine si cei 2 copii (mostenitori dupa tatal lor) iar alte valori nu am.
Mi s-a dat temen de circa 3 saptamani ca sa comunic ce fac si sa semnez acordul cu executorii.
V-as ruga sa ma ajutati spunandu-mi daca este legal cum procedeaza si ce cai de atac am sau cum pot rezolva problema.
Va multumesc anticipat

multumesc
avand in vedere ca nu am acces la documentele asociatiei si am suspiciuni cu privire la ele, care este cea mai "adevarata" metoda de control? unde pot face sesizarea ca sa vina cineva si sa verifice actele asociatiei? sa verifice cu adevarat , pentru ca am rezerve si privitor la cenzor... va multumesc
avand suspiciuni privind activitatea firmei care administreaza impreuna cu presedintele am solicitat in nenumarate randuri actele (situatia fondurilor, balante, actele lunare). m-au plimbat sub diverse motive iar ieri mi-a spus presedintele ca nu am dreptul sa le vad (desi in lege se spune clar ca toti proprietarii au acest drept) si ca trebuie sa ma intereseze doar apartamentul meu. cum pot proceda ca sa vad aceste acte, mai ales ca din iunie 2007 de la infiintare si pana azi nu s-a intrunit nici o adunare generala si nu stim nimic despre patrimoniul asociatiei. va multumesc
daca o asociatie s-a infiintat in iunie 2007 si a specificat in actul constitutiv tementul de 15 zile pentru plata, dupa aparitia Legii 230/2007 care este termenul legal de calcul al penalizarilor? 50 zile sau 45 zile?
Felicitari!

Sunt si eu in aceeasi situatie, luni am termen, si as avea mare nevoie de ajutor! mii de mul;tumiri
Răspuns la discuția penalitati restantanta
Va mai intreb ceva si va multumesc pentru intelegere si rabdare. penalitatile curg din cea de-a 51-a zi de la afisarea primei liste care devine restanta. Pentru urmatoarele din ce zi se calculeaza? Din a 21-a zi de la fiecare afisare? Se beneficiaza de perioada de 20 de zile in fiecare luna?

Apropo, am venit azi de la tribunal. Cei de la administratie cer acum penalizari pt perioada martie 2007- decembrie 2008, desi cand au inceput procesul au scris "restante pt perioada noiembrie 2007-septembrie 2008 si penalitati de 0,2%/zi din a 31-a zi de la data scadentei", nu au prezentat nici un fel de calcule ale penalitatilor, iar singurele documente depuse la dosar sunt doar liste de intretinere. Intre timp am aflat ca mai sunt vreo 4 restantieri cu penalizari intre 1600-2000 de lei, dar pt ei nu s-a initiat nici un fel de actiune. Ba mai mult, au declarat ca nu am achitat nici un leu la penalizari, desi eu am depus la dosar copii dupa chitantele cu care am achitat 500 si 42 lei, iar desi suma restanta era de 2600 lei, iar eu am achitat pana acum 3300 lei (pana la zi), au spus ca mai am restanta, adica plata listei care a expirat pe 19 feb. Dar pt ea sunt in limita celor 30 de zile, deoarece am ajuns cu plata la zi, nu?
Buna ziua,

Am fost data in judecata de asociatia de proprietari pentru restante la intretinere in valoare de 2600 lei si penalitati aferente, fara a se spune si valoarea penalitatilor. La prima infatisare la tribunal ( in ianuarie 2009) m-am prezentat cu dovada ca am achitat integral restanta, dar din partea asociatiei nu a venit nimeni. Am primit un nou termen pe 23 februarie 2009. Acum am inteles ca ei reactualizeaza cuantumul penalitatilor, pentru a-l prezenta luni la proces. Valoarea penalitatilor in ianuarie a fost de circa 2400 lei ( 0,2% pe zi). Daca am achitat restanta si nu am reusit sa achit nimic pentru penalitati pot avea probleme??
Mentionez ca la un moment dat, cand am vrut sa achit o parte din restanta, mi-au luat banii obligatoriu pentru penalizari si nu pentru restanta. Au dreptul sa distribuie banii cum vor ei sau trebuie incasati decid eu?

multumesc
buna ziua. problema mea este destul de delicata. sunt unicul copil al mamei din prima casatorie. ea s-a mai casatorit o data si a avut din a doua casatorie patru copii. sotul ei (al doilea) a decedat de mult si au facut succesiune intre ea si cei patru copii ai casatoriei. acum a decedat si mama, iar fratii mei vor sa renunt la partea mea de mostenire. as dori sa aflu care este cota de mostenire care imi revine si cum as putea face sa primesc contravaloarea ei.
va multumesc din suflet