avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate ing_Dumitrache

Activitate ing_Dumitrache

Discuție Temei legal
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie pe ce temei legal este interzis copiilor sa se urce in copac in parcurile publice sau in zonele verzi. Nu ma refer la ruperea copacilor ci pur si simplu sa se joace in copaci. Asa ceva pretindea un politist local cand imi invatam copilul cum sa se urce in copac.

Multumesc
Buna ziua,
Am inteles ca daca apartamentul (fie intr-un bloc construit de stat, fie intr-un bloc nationalizat) a fost cumparat de chirias in baza legii 112, dreptul de proprietate devine nul in cazul in care imobilul dispare din cauza calamitatilor naturale (cutremur, inundatii, etc.) Adica nu ramai proprietar pe cota parte din amprenta la sol ca cei care au dobandit apartament in acelasi imobil prin cumparare initiala, adica direct de la proprietar cand a fost dat in folosinta sau de la proprietarii care au dobandit apartamentul prin cumparari succesive de la proprietarul initial.
Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine si daca da, care este legea care stabileste acest fapt.
Buna ziua,
As dori, daca ma puteti ajuta, sa stiu ce implica si care ar fi pasii pe scurt, pentru o schimbare de asociati la o firma - iese un asociat unic si intra altul.

Va multumesc
Faceti cum vreti, sunt banii dumneavoastra dar faptul ca i-ati instiintat si nu au vrut sa participe la imbunatatirea conditiilor, fortindu-va pe dumneavostra sa participati la pierderi si sa traiti in conditii sub limita de confort este rea vointa si nu cred sa aiba castig de cauza. Eu am trecut prin asta si numeni nu a intreprins nici un fel de actiune. M-am debransat de la sistemul de incalzire comun si inainte mi-am instalat apometre pentru alimentarea cu apa.
In principiu trebuie acordul tuturor proprietarilor, neavind asociatie. Deoarece am trecut prin asa ceva pot sa va spun, cu parere de rau ca nu o sa primiti asa ceva dar:
- aviz pentru bransament separat nu o sa primiti de la furnizor pentru ca legal nu se face decat un bransament pe nr postal (in cazul dumneavoastra pe imobilul respectiv);
- faceti in scris o solicitare in 11 exemplare pentru inlocuirea coloanei cu una noua si contorizarea consumului pe fiecare apartament, solicitare pe care sa o distribuiti fiecarui proprietar in parte ( de preferat prin posta cu confirmare de primire);
- in cazul in care nu primiti acordul celorlalti si nu puteti schimba coloana ii mai instiintati o data ca deoarece nu aveti conditiile necesare pentru utilizarea apei sunteti nevoit sa va separati consumul pe cont propriu in conditii de respectare a normativelor tehnice in vigoare si de masurare a consumului;
- luati o firma autorizata si va montati o coloana separata dimensionata in asa fel incat sa va asigurati debitul suficient pentru locuinta dumneavoastra si sa nu influenteze negativ presiunea pe coloana veche. De asemenea montati-va un apometru (achizitionat tot prin firma, verificat metrologic si certificat de garantie si declaratie de conformitate) imediat dupa separarea din conducta principala care se face in aval de apometrul furnizorului( o firma autorizata va sti ce are de facut);
- nu va lansati in discutii interminabile cu colocatarii, nu au ce sa va faca, nefiind constituiti in asociatie de locatari. In caz de proces aveti castig de cauza dar nu vad cine va poate da in judecata, aveti aceleasi drepturi ca proprietar sa duceti o viata in conditii normale de confort.
Odata ce veti fi separat veti plati doar consumul dumneavoastra fara sa mai fiti nevoit a plati si eventuale pierderi ale coloanei. Pierderile se platesc la comun doar pe conducta comuna ori dumneavoastra nu veti avea in comun decat cel mult un metru de conducta, de la apometrul furnizorului pana la intrarea in apometrul dumneavoastra. De asemenea pentru eventualele probleme ce ar aparea din cauza conductei sau apometrului dumneavoastra veti trage la raspundere firma instalatoare - pentru aceasta e bine sa lucrati cu o firma autorizata de la care sa cereti factura si garantie. o sa fie mai scump cu TVA-ul de rigoare si cel mult 10% dar merita. O sa fiti mai linistit. Dupa asta veti putea merge si plati direct la furnizor in contul titularului de bransament daca stiti sa va faceti calculul corect.
Buna ziua,
Sunt din Bucuresti si as dori sa iau legatura cu cineva care are experienta in obtinerea acordului de folosire bransament gaz in vederea separarii consumului, in instanta. Rog, pe cine ar putea sa ma ajute sa-mi indice in raspuns posibilitatea de a-l contacta si il voi contacta imediat.
Va multumesc
In cazul unei cereri de separare consum gaz, Distrigaz cere acordul titularului de bransament. Intreb si eu, care este hotarator:
- art. 17 din REGULAMENT PRIVIND ACCESUL LA SISTEMELE DE DISTRIBUŢIE A GAZELOR NATURALE ( aprobat prin HG 1043/2004, publicata in Monitorul Oficial nr. 693/02.08.2004) sau art. 85 din LEGEA GAZELOR
nr. 351/2004 publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 679/28 iulie 2004?
Titulara de bransament nu vrea sa imi dea acordul iar eu am dus la gaze declaratie notariala pe propria raspundereca despagubesc pe cel ce a investit in bransament, document pe care, cei de la birou acces gaze nu au vrut sa mi-l primeasca. Tot Distrigaz imi spune ca sa dau in judecata titularul de bransament dar eu nu stiu daca nu rtrebuie sa-i dau si pe ei pentru ca imi refuza trimiterea unui om in teren pentru a stabili exact care este situatia si la ce trebuie sa se refere acordul. Eu cat si specialisti de la firme de instalatii imi zic ca nu am nevoie de folosirea coloanei ci doar a bransamentului pentru separare consum.
Multumesc celor ce imi pot da ceva lamuriri.
Cat costa si cat dureaza infiintarea unei firme noi tip SRL care sa aiba toate codurile CAEN?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Accident auto
La dumneata e clar vorba de infractiune, chiar si daca te opreai, sincer nu cred ca nu ai simtit nimic ( eu am lovit o persoana tot pe trecere de pietoni, masina nu a avut nimic, eu nu am auxit decat un fasait scurt, dar sigur am vazut situatia critica in care m-am aflat si m-am uitat in oglinda sa vad ce s-a intamplat). Persoana sigur era intinsa pe jos. Oricum la mine tara senia a durat 4 ani. Carnetul se anuleaza si dupa pronuntarea instantei ( la mine a fost indulgenta - mi-am recunoscut vina, am colaborat cu politia pe parcursul cercetarilor, am ajutat victima cu bani si am platit cheltuielile de spitalizare - si am primit amenda penala.) trebuie sa treaca o perioada de reabilitare dupa executarea sentintei. Dupa acest termen puteti depune dosarul pentru examen auto. Nu mai e necesara scolarizarea.
Multa bafta.
Răspuns la discuția Impartire cheltuieli condominium
Graba si lipsa diacriticelor strica treaba:">. Am scris : "Pe scurt pentru apa plata se face" dar mai corect ar fi - Pe scurt, calculaul pentru apa se face - ca sa nu se inteleaga ca facem calcule pentru apa plata.