in vederea vanzarii unui imobil a carui propietar este fiul meu, minor fiind , trebuie eliberata de catre instanta de tutela , o curatela.pentru obtinerea ei trebuie depusa o cerere la judecatorul de serviciu. daca stie cineva vreun model de formulare a acestei cereri , va rog l as dori si eu.multumesc anticipat
am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea radierii?
intre partile aflate in divort s a incheiat urmatorul acord de mediere:partile declara expres ca bunurile comune dobandite in cursul casatoriei au fost impartite pe cale amiabila,intre ei nemaiexistand pretentii referitoare la acest aspect.prin aceasta intelegere partile au inteles sa stinga orice litigiu privitor la partajarea bunurilor comune.(aceasta este formularea ad literam din act).cat de corect este formulat?trebuiau specificate bunurile? este valabil si legal.se poate ca una din parti sa revina asupra acestui acord si sa ceara din nou partajarea ?
in conditia in care ,castorit fiind,parintii mei au vandut copilului meu(minor -15 ani)un imobil in care eu impreuna cu sotia avem uzufruct viager de a locui in acel imobil pana la moarte,iar noi am renuntat la uzufruct,care este metoda de a vinde acest imobil?
in timpul casatoriei parintii mi au vandut mie si implicit sotiei un apartament,pastrandu si rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la moartea lor.in prezent sunt in divort cu sotia.poate constitui acest imobil bun de partajat intre parti?
un imobil dobandit in timpul casatoriei la vanzarea caruia fostii proprietari au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la deces,poate fi partajat in cazul divortului dintre cele doua parti care l au dobandit?
in timpul casatoriei am dobandit un imobil de la parintii mei ,care si au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la moartea lor.in caz de divort prezentul imobil se poate partaja intre cele 2 parti ,respectiv intre mine si sotie?