avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate OctaviaMaria

Activitate OctaviaMaria

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fist odata, acum nu mai e asa viata la tara.
Enil a scris:

Asta e viata la tara. Unde ai crescut?


Hm, buna indrumare, cum de nu s-a gandit la asta?!

gi-jane2 a scris:

O intrebati.

Permis de conducere reinnoit
Conducătorii auto care au împlinit 70 ani trebuie sa își schimbe permisul auto imediat după împlinirea vârstei? Se prevede vreun termen de timp pentru reinnoire? . Va multumesc.
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum puteți sugera asa ceva? Acesta e site de avocați sau de hingheri?

raluk0207 a scris:

Sau rezolvați cazul prin metode mai neortodoxe.


Primesc o pensie în sistemul public românesc și o pensie din străinătate. Pensia din străinătate se impozitează cu 10% toată suma sau 10% din diferența de peste 2000 RON? Se plătește CAS și/sau CASS la o pensie din străinătate de 2050 RON? Vă mulțumesc.
Am omis sa spun un lucru ce poate este important: eu primesc si o pensie publica romaneasca, acum in cuantum de 160o lei. In aceste conditii, este pensia din strainatate considerata venit suplimentar si poate avea alt regim de impozitare?
Va multumesc. Dar, daca, in anii anteriori, am platit 10% din intreaga pensie lunara, nu din ce depaseste suma reglementata prin lege 2000 lei - fiindca asa am fost indrumata de primul inspector fiscal caruia m-am adresat -, cum pot recupera banii achitati? Fac o cerere de restituire? E vorba de perioada 2015-2023. Va multumesc mult..
Buna ziua,
Am o intrebare privind fiscalitatea. Eu primesc o pensie din strainatate, care in anul 2023 a fost in valoare lunara de aprox. 2050. As dori sa stiu cum se impoziteaza aceasta pensie din strainatate si baza legala a raspunsului, daca se poate. Va multumesc anticipat.
Nu am mostenitori. Doresc sa las unei prietene un loc de veci (printre altele), prin testament cu clauza de inmormantare. Cum ma pot asigura ca va respecta clauza, la momentul decesului meu? Va multumesc.
Am făcut un testament la notar dar nu am menționat ce nimic despre situația nefericita de deces prematur al legatarului. În acest caz, doresc sa las totul fiicei minore a legatarului actual. Ce trebuie sa fac?