avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate Adorjan Ramona

Activitate Adorjan Ramona

Răspuns la discuția intrare in barou
Cititi Legea 51/1995 profesiei de avocat, republicata in 2011, aveti acolo toate conditiile.
Răspuns la discuția contract comercial
Buna dimineata,
Trebuie sa faceti un contract de prestari servicii care trebuie sa contina: partile, obiectul contractului, durata,valoarea contractului, obligatiile partilor,alte clauze(litigii, forta majora, modificarea contractului,clauze finale), semnaturile partilor la sfarsit si data in care se incheie contractul si in cate exemplare.
Un model puteti gasi pe internet, si il puteti adapta, sau puteti cauta la documente utile din cadrul avocatnet si sunt sigura ca veti gasi un model!
Toate cele bune
cel care s-a clasat pe locul 2 dintre ofertanti.
Răspuns la discuția Temei legal Conciliere directa
Este vorba de art.720 ind.1, alin.1, 1.1, 2, 3, 4, 5. din Codul de Procedura Civila.

Aveti la documente utile Contract de mandat model, il puteti adapta.
Toate cele bune!
Buna ziua,
Se poate cere si evacuarea din imobil atata timp cat nu si-a respectat obligatiile contractuale.
Va sfatuiesc sa mergeti la un BEJ din circumscriptia localitatii unde aveti apartamentul si sa discutati cu el amanuntele.
Dpvd al meu se poate cere evacuarea din imobil
Toate cele bune!
Răspuns la discuția cazierul judiciar
din punctul meu de vedere puteti sa dati examenul pentru permis atat timp cat nu a fost furt al unui autovehicul.
Răspuns la discuția cazierul judiciar
coform prevedrilor art. 24 din legea 195/2002 repubicata alin "(6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 alin.(1)"art 116- se refera la suspendarea permisului in anumite cazuri, dar nu se aplica la dvs atat timp cat nu ati avut permis.
Eu va sugerez sa mergeti la scoala de soferi care doriti si sa vb cu instructorul.Sunt sigura ca va va da mai multe detalii.
Pai eu nu am vazut, personal, am citit jurispridenta si au fost cateva instante care au admis.
Pe langa asta potrivit art. 61 alin.1 din Legea nr. 58/1934 asupra cambiei şi biletului la ordin, cu modificările ulterioare cambia are valoare de titlu executor pentru capital şi accesorii, stabilite conform art. 53, 54 şi 57”, iar artArt. 106 din aceeasi lege prevede "sunt aplicabile biletului la ordin, in masura in care nu sunt incompatibile cu natura acestui titlu, dispozitiunile relative la cambie, privind: regresul in cazul de neplata (art. 48 - 55 si 57 - 65)", care include art 61 mai sus amintit.
Intr-adevar nu am vazut sa se admita , chiar daca legea o sustine, a fost o simpla parere si un raspuns la intrebare :surrender: :)
Conf. prevederilor. art 1516 alin 2, pct.1 Noul Cod Civil"atunci cand fara justificare, debitorul nu isi executa obligatia si se afla in intarziere, creditoul poate (...) sa ceara sau, dupa caz, sa treaca la executarea silita a obligatiei "
Executarea silita este ansamblul de masuri prevazute de lege prin care creditorul realizeaza, cu ajutorul constrangerii de stat, drepturi patrimoniale recunoscute prin hotararea unui organ de jurisdictie sau prin alt titlu, daca debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatiile.